Sunday Classic – 061209

Itsenäisyydelle!

Tänään ei voi muuta soittaa kuin tämän Monty Pythonin Finland laulun:

Kappaleen on säveltänyt ja sanoittanut Michael Palin. Finland song löytyy Monty Pythonin The Final Ripoff – sketsi- ja laulukokoelmalta, joka ilmestyi 1988. Monty Pythonin Lentävässä Sirkuksessa ei tätä ole koskaan esitetty, enkä tiedä biisin historiasta sen enempää. Minun ystäväpiirissä se on aina herättänyt positiivisia mielikuvia (niiden ulkolaisten).

42 comments on “Sunday Classic – 061209

 1. JEEEEEEE! Täältähän se tuli, ikihana ylistys rakkaalle kotimaalle, joka sijaitsee aika kaukana Kairosta, vai miten se nyt meni… 🙂

  Hyvää itsenäisyyspäivää, Lepis!

  • Kiitos Viides rooli,
   Ikihana on hyvä! Kaukana Kairosta ja Japanistakin, niinhän siinä todetaan. Kaukana mistä vain… Kai 😉

 2. Pingback: Vaaniva tiikerihai ja silmälasikäärmeiden valtakunta « Viides rooli

 3. The F-word!!! Fucking cold:D Kyllä tässä mulla herää enemmän isänmaallisia tunteita kuin Porilaisten marssia kuunnellessa. Suomalaisethan sitä paitsi rakastaa sitä, että joku muu noteeraa ne ja puhuu (tai laulaa!) niistä.

  • Pisara,
   Kylymää, aina kylymää. Ja pimeää! Tuo muuten pitää paikkansa, että tykätää kun muut huomioi meidät. Edes jotankin 😉

  • Susupetal,
   Ruotsiksi laulettuna en tiedä, mutta japaniksi tämä ainakin on vedetty. Riemukasta pitää olla, onhan synttäripäivä maassa!

 4. Lepikselle rattoisaa juhlapäivän iltaa! Eihän näitä tosiaan muista olevan olemassakaan. Itsenäisyyspäivänä on hyvä kasvatella huumorin kukkastakin, ettei mene liian vakavaksi.

 5. Tähän on pakko kertoa. Dee joskus vuosia vuosia sitten seilasi kaukaiselle, ekvaattorin toispuoleiselle saarelle, joskaan ei matkustavaisten kannalta mitenkään enää tuolloin kovin eksoottiselle. Dee päätti upeiden rantojen sijasta kavuta saaren vuoristoon, joka ei ole mainittava, siis korkeudeltaan eikä mahtavuudeltaan, mutta onpahan vuoristo kumminkin. Vuoristokylässä sijaitsi pari majataloa, joista toiseen Dee asettui asustelemaan pariksi viikoksi. Paikan resepsoonissa Finland-passia ihmeteltiin kovasti. Ilmeisesti majatalossa ei ollut koskaan aiemmin vieraillut yhtään finelanderia kuten paikan pomo alkoi Deetä kutsua. Kyläpahasessa ja laajemmaltikin ihmeteltiin, missä mahtaa olla niin hyvä ja hieno paikka kuin Fineland, jollaiseksi heikohkolla englannilla sikäläiset passinhaltijan kotomaan mielsivät. Dee joutui harmikseen kertakaikkiseksi näyttelykaluksi, jota esiteltiin majatalon muille asukeille ja paikallisväelle eksoottisena finelander-oliona. Noh, kaikki sakemannit ja engelsmannit tietenkin tiesivät missä tuo mystinen Fineland sijaitsee, mutta tulivat leikkiin mukaan ällistelemään. Koskapa Dee nyt sattui olemaan kotoisin niinkin hienosta maasta kuin Fineland, sai Dee viimeisen päälle hienoa palvelua ja erikoiskohtelu saarella, jossa eksoottisen finelanderin maine sitten laajemmaltikin levisi.
  Neljännes vuosisata myöhemmin finelanderin ystävät pistäytyivät samaisessa majatalossa. Yllätykseksi finelandereiden eksoottisuuskurssi oli edelleenkin pysynyt korkealla.
  Eikä tässä vielä kaikki. Erään toisen kerran eräällä toisella saarella tapahtui lähes samoin, silloin Dee oli se toinen finelander, jolle jo joku pohjoinen pioneeri oli raivannut eksoottisen maineen ja paikallisten käsittämättömän kohteliaan erikoishuolenpidon.
  Eläköön Fineland!

  • No nyt Timbut alkoi kirjoittamaan romaania 😉
   Etteikö tämän blogin haltialle olisi käynyt aivan samoin jollain kaukaisella saarella 😉 Hienoa, että meidät vielä muistetaan!

   • Esittämänne Pythonien laulu tietenkin johdatteli tämän pienen matkaklertomuksen muisteluun. Auts, meniks tää ihan ohi? Siis eiks nuo Pythonit just ylistänny Finlandia? Joo, siis me ei tunneta lainkaan Pythonien taustoja. Nimi vain on tullut jossain vastaan.

   • Niin Lepis, siihen kait viitattiin, kun finelanderit seilasi Tallinnaan örveltämään. Vieläkinkö? Mutta siis tuo Pythonin lauluhan suorastaan hellittelee Suomea kun/jos tietää kuinka pistävää myrkkyä käärmeet voivat syytää. Tuossahan ihan hellästi maatamme irvataan. Mitä väliä jos metsät eivät ole mahtavia tai vuoret korkeita ja ruokailut menee vähän snakseiksi? On sentäs jotain mitä pöytään pistää. Deellä on karmeita kokemuksia englantilaisista aamiaisista ja keskiluokkaisesta ruokailusta yl’päätään, että vähän ohi menee ainakin aavikolla ylemmän brittiluokan irvailut. Teemasäe taitaa olla peruja muinaisesta matkailumainoksesta “Finland has it all.”?
    Kun perimmäinen totuus olis kai jotain tämmöistä vai, siitähän MP ei mitään mainitse, kenties tiedä?

 6. Hyvää itsenäisyyspäivää sinullekin!
  Toivotuskuvasi on tosi hieno, samoin videon kuvat kauniita. Laulusta en nyt tiedä, kai täytyy sen verran yrittää puristaa huumorintajua esille 😉

  • Kiitos Uuna,
   Nautinnollista Itsenäisyyspäivää sinulle.
   Saas nähdä miten kauan tuo into värkätä kuvia jatkuu vielä marraskuun taivuttua kauniiksi muistoksi 😉

 7. Fineland! 😀 Me suomalaiset olemmekin erikoisen hienostunutta sakkia!

  “…Finland, Finland, Finland
  The country where I want to be
  Eating breakfast or dinner
  Or snack lunch in the hall
  Finland, Finland, Finland
  Finland has it all

  You’re so sadly neglected
  And often ignored
  A poor second to Belgium
  When going abroad…”

 8. Timbut,
  Matkakertomukset ovat aina mukavaa luettavaa! Tekevälle sattuu ja sekös lystiä 🙂

  Montyt on aika kova sana muuten tässä huushollissa!

 9. Täydellinen valinta itsenäisyyspäivälle! 🙂

  Itse luulin tuota Hardwickin kappaleeksi, kun sen jossain ohjelmassaan aikoinaan soitti. Sitten -98 USAssa yks likka rupes sitä mulle tietokantakonfferenssissa laulamaan ja en meinannut uskoa MP-tuotokseksi.

  Ja nyt vuosi sitten Broadwayn Monty Python musikaalissa alussa oltiin ‘Suomessa’ ja laulettiin tämä kappale! 😀

  • Timo,
   Tuota musikaalijuttua en tiennyt, mielenkiintoista. MP ei kai koskaan edes Suomessa koko miehistöllä ole käynyt.
   Tämä on hyvä biisi!

 10. He Hee, Timbut! Kevyttä kamaahan se oikeasti on verrattuna moneen muuhun heidän tuotannossaan 🙂 Oma maa mansikka, muu maa mustikka!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s