kaamoskuulumisia

Tämän blogin elämään on kaamos iskenyt ja kovaa. Kulunut viikko oli tämän aikakauden synkin. Marraskuun selättämisestä oli siis huikeasti hyötyä kaamoksen iskiessä nyt vasta. Ei auta päivävalolamput, ei gerimaxit, D-vitamiinit, ei valkosipuli. Valkosipulin vaikutuksesta kaamoksen torjunnasta en ole nähnyt tutkimustuloksia, mutta onhan sitä syötävä varulta. Kroppa huutaa unta ja pääkoppa humisee jossain hämärän rajamailla.

joulusiivous

Hereillä pysymisen pitimiksi pakotin itseni siivoamaan ja niinpä tuli, tuo ihmisissä kammotusta aiheuttava, joulusiivous tehtyä viime viikon iltojen ratoksi kuin huomaamatta. Vatkain heilahteli samaan tahtiin ja leivinpaperit käryten on keittiöstä tulvahdellut tuoksuja jos jonkinlaisia. Tonttuilemassa, vähäsen, kävin tänään ja se puoli on hoidossa. Tosin lankakerät odottelevat vielä puikkoja kimppuunsa, mutta äkkiäkös sitä parit sukat kutoo.

Tässä tarinassa on jotain mätää!

Eikä se enää lillu tuolla tiskeissä!

Toivossa auringonsäteistä, edes jonain päivänä ensi viikolla, on hyvä elää!

23 comments on “kaamoskuulumisia

 1. Mahtaakohan olla vaan pelkkää tätä pimeyttä kaikki, sillä mä itekkin olen ollut niin todella väsynyt nyt jo viikonlopusta asti, vai pakkaako joku tauti väkisin päälle?
  Sä olet kuitenkin jaksanut siivotakkin jo, mä en, vaan olen jotain pikkasen leiponut ja maksa- ja perunalaatikot kyllä tehnyt.
  Mutta silti aina vaan väsyttää, miten tän väsymyksen saisikin pois?
  Niin, ensi viikolla lupailtiin aurinkoa tännekkin, mutta sitten taas kuitenkin kamalaa pakkastakin – 20 astetta!
  Mutta auringon otankin mielelläni vastaan, vaikka pakkasellakin!

  • Harakka,
   Epäilin minäkin tuota tautifactoria tuossa viikolla, mutta ei sieltä mitään tullut. Jotenkin tuntuu vain että tuo harmaa massa tuolta taivaalta tippuu niskaan. Pakkasesta en kyllä välittäisi, mutta se valo olisi upeaa.

 2. Tämä pimeä vuodenaika aika kyllä tosiaan koettelee nyt, onneksi on pakastumassa ( ei sillä että kylmässä mitään kivaa olisi 🙂 mutta toivoa siis vielä saadavalkea joulu ja muutenkin vähän valoa synkkyyteen. Hyvä että olet saanut siivottua, itse aloittelen vasta ensi viikolla ;-D Tonttuhommat onneksi suht hyvällä mallilla. Jaksamisia sinulle, kyllä se tästä taas iloksi muuttuu!!!

 3. Voi Lepis hyvä, jopa Martat ovat tiedottaneet että: “Siivoa komerosi vain jos aiot viettää joulusi siellä.”

  En tiiä vielä siivoanko vai en joulun takia vai ei, vai ihan ilokseni. Ihan kohta, ihan pian mennään valoa kohti kuule, ei oo enää ku parisen viikkoa niin kellahdamme aurinoa päin, huishais ja sitä alkaa kuule virtaamaan tänne. Et kuule muistakaan että on ollu pimiää. 🙂

  • Hirlii,
   Ai kaapit… 😮 Vastahan mä muutin tänne! No, okei, voisihan sitä kokeilla… eiiii, ei sittenkään 😉 Kellahdus kohti aurinkoa on jo laskuissa, päiviä ei ole enää kuin yhdeksän. Talvipäivän tasaus on tänä vuonna jo 21.12. Jippii!

 4. “Tosin lankakerät odottelevat vielä puikkoja kimppuunsa, mutta äkkiäkös sitä parit sukat kutoo.”
  Tämä taitaa olla se mätä kohta sinun tarinassasi 😀 Minun on vaikea kuvitella sinua kutomassa. jotenkin sovit sinne pusikkoon objektiivin kanssa paremmin 😉

 5. Et sinä ole voinut jaksaa tuota kaikkea Marraskuun selätyksen jälkeen? Et ole tehnyt tuosta mitään vielä, mutta älä ihmettele, Marraskuun selätys oli todella hieno mutta hurja juttu sinulle. Mielettömästi töitä, nyt sinulla on jälkiväsymys, mutta kyllä se alkaa helpottaa ennen ensi marraskuuta. Siihen luotamme 🙂

 6. Siivosit varmaan jääkaappisi ja sieltä löytyi se mätä.

  En siivoa, en. En neulo, en. Valostumista kyllä odotan.

  Koetahan huilata aina välillä.

  • Ai olisiko sekin pitänyt siivota, Susupetal 😮 Öööö, mutta sehän on nyt niin tyhjä jotta hommiin siis 😉
   Olen kuule nukkunut nyt viikonloppuna aika paljon. Ihanaa. Kylymenevää tiedossa… yäks.

 7. Marraskuun selätys tuotti tulosta, totta se on aika kului siis vapaa-aika, kuin siivillä ja jännittäen miten, miksi ja milloin. Sehän se puhtia antoi sinullekin, joulusiivot tehty, leivottu, tonttuiltu ja kohta suihkii puikot. Mätää ei ole enää mailla eikä halmeilla. Joulu on aivan kohta ja siitä se ilo kirkastuu.

 8. Oh-hoh – olet pistänyt töpinäksi, ettei kaamos täysin nujerra. Mutta mikä oli jutussa mätää? Tuliko uunista palaneen käryä?
  Koetapa kääntää plussapuoleksi tämä pimeä, siis aktivoit itsesi tykkäämään hämärän hyssystä eli käännät kelkkasi. Ja rentoudut.

 9. Voi sinua kaamoslaista, koitahan nyt jaksella, mä lähetän täältä paljon energiaa.
  Olen itse niin syysihminen eikä minua pimeys haittaa, maaliskuu on minulle ihan sitä murhaa.

  Mutta kyllä näitä möllipäiviä tulee minullekin, voi sentään, oli juurikin yksi. Mutta hyvää joulunaikaa sinulle! Kyl se siit 🙂

  • Kiitos Ppi,
   Energia otetaan kiitollisuudella vastaan! Maaliskuussa täällä alkavat jo sormet syyhyämään ja levottomuus hiipii mieliin. Kevät, se se on! Hyvää Joulunaikaa sinulle ja muista sinäkin huilia.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s