Pakkasta pakoon; ja kuinkas sitten kävikään!

Lumipyryt ja pakkanen alkoivat riipiä ihon alle aiheuttaen ylenmääräisiä puistatuksia, jotka johtivat koti-ikävään. Ennakkosuunnitelmistani poiketen hyppäsin matkaan jo tänä iltana ja köröttelin tänne etelän plussa-asteisiin. Taka-ajatuksena oli selättää ne huomiselle luvatut lumimyräkät, sillä inhoan autoilua sankassa lumisateessa. Matka meni aivan mukavasti, vaikka pimeähköä tuo oli ja kura roiskui tuulilasin aika ajoin pimentäen.

Pakkanen oli siirtynyt tänne sisälle. Voitte vain kuvitella minkä sortin purkaus täällä kävi huomatessani huoneiston lämpötilan olevan + 18,3 astetta! Ensi töikseni ilmasin patterit, mutta ei tuo oikein tunnu toimivan tällä kertaa. Seuraavaksi kirjoitin lämpimikseni sähköpostia isännöitsijälle. Huomenna alkaa rummutus! Eihän tästä tule mitään, enhän mä tarkene nukkua täällä. Alkava nuhakin jo valmiiksi lurkkimassa tuolla jossain sopukoissa. Ei hyvä.

talvikukka

Joulunaika meni rauhaisasti lepäillen. Ruokapuoli oli herkullista ja sain elämäni parasta porkkanalaatikkoa. Siitä oli jätetty riisi pois ja käytetty tilalla korppujauhoja, jotka oli liuotettu soijamaidossa, lisänä vielä kuohukermaa ja mausteena muskottia sekä ripaus suolaa. Maukasta. Yhtään joulutorttua en ole syönyt, kinkusta puhumattakaan! Suklaa-annos oli tietenkin pidettävä vakiona. Muuten meni varsin maltillisella linjalla. Tosin pakosti, kun tuo vatsa ei ole vielä normalisoitunut siellä reissussa sairastetusta turistivatsataudista. Ei hätää, tauti on taltutettu jo matkalla.

Mukavinta Joulussa oli tietysti viettää se perhepiirissä ja tavata hyviä ystäviä, kuten eilen ehtoolla Halo Efekti. Nyt taas jaksaa palata levollisin mielin arkeen.

Varsinaista matkaraporttia ei taida tulla, sillä en vielä ole osannut päättää pidinkö tuollaisesta keinotekoisesti rakennetusta turistirysästä. Toki se lämpö ja aurinko olivat mannaa ja ruoka hyvää. Valokuvia ilmaantunee jonnekkin näistä blogeistani, mutta vähäisissä määrin. Kuvasin poikkeuksellisen vähän ja loppujen lopuksi hajoitin PikkuNikonin pudottamalla sen vahingossa. Saa nähdä kannattaako korjata.

Nyt lähden tuonne vällyihin palelemaan. Onneksi lämpötyynyt on keksitty!

Advertisements

14 comments on “Pakkasta pakoon; ja kuinkas sitten kävikään!

 1. Hmm, minulla on makuuhuoneessa tarkoituksella 19 astetta.
  Ja muuallakin.

  Turistiripuli, äh, ei kivaa. Porkkanalaatikko sen sijaan kuulosti hyvältä.

  Palaillaan.

  • Susupetal,
   Toiset tykkää nukkua viileämmässä, toiset ei saa nukuttua jos palelee. Kuulun jälkimmäisiin. Nyt on jo hartiat jumissa palelemisesta. Huoneiston lämpötilan pitäisi olla jokaisen itsensä päätettävissä, sitä varten ne termostaatit pattereissa ovat olemassa. Tällainen säätely ei ole mistään kotoisin.

   Se oli kuule vähän enemmän kuin ripuli 😦

   Palaillaan 🙂

 2. Hih,nauratti kun luin tuosta sisälämpötilasta,jota pidät kylmänä 😉 Minulla on viimeisen kuukauden aikana ollut sisällä 14-19 astetta,riippuen mihin aikaan päivästä olen digimittaria katsonut.Mutta kun asuin vielä vähän yli vuosi sitten pohjoisessa,oli sisälämpötila joskus vain 11 astetta,siinä kyllä hampaat kalisi! Lämpenemisiin!

  • Voi kauhistuksen kanahäkki, Yaelian! Mutta teillä ei taida kuitenkaan näitä pakkasia laajemmin olla? Ei se tuokaan kivaa ole, etenkin jos kosteusprosentti on korkea. Lämpenemisiin sinulle myös.

 3. Kyllä sisällä noin 22 on ihan hyvä, jos jää alle alkaa kyllä täristä vähän ajan kuluttua. Nukkuessa voi kääriytyä vaikka millaisiin vällyihin, mutta muuten tulee kylmä, paitsi joulusiivoa tehdessä, mutta eihän sitä nyt enää muistella. Etenkään kun en niin huolella tehnytkään.
  Matkat ovat kuin joulu, kovasti odottaa, mutta aina ei tiedä, mitä on odotettavissa. Hyvä kun siellä sentään oli lämmintä. Vatsatauti on taudeista kauhein, huh, ennemmin pakkanenkin sentään.

  • Uuna,
   Aivan! +22 minimi! Se meidän vaiva viluttaa myös ekstrasti, joten pienikin alatila on kalseeta. Pitäisi varmaan touhuta jotain, mutta ei nyt jaksa kun tuo flunssa pukkaa päälle. Onneksi se taitaa vain olla flunssa -kop kop-, ainakin päätellen siitä että kaikilla matkakumppaneillani on samat oireet. Jaksamisia.

 4. Sinulla on vastustanut, kuin sähkötyöläisellä ikään! Ei se mitään, vastukset ja vaikeudet on luotu voitettaviksi.
  Kurjaa, jos omassa kotona paleltaa.
  Nyt on joulu ja reissut selätetty. Kohta on vuosikymmenen vaihtuminen. Mitä kaikkea se tuokaan tullessaan. Toivottavasti paljon hyvää.

  • Toivotaan niin Aimarii, hyvää meille kaikille 🙂 Niin se vain vilahti taas vuosikymmen ja saikohan sitä mitään aikaiseksi… Kai sitä jotain.

  • H.M.Juhani Hämeenjussi,
   Höpön höpön! Patterit on kuule täysillä, kahdet housut jalassa ja kolme paitaa, villasukat ja huopatöppöset! Puilla lämmitetyssä puutalossa se lämpö on aivan erilaista ja vähän viilempikään ei tunnu niin kylmältä kuin tälläisessa betonitalossa. Seinist hohkaa kylmää.

 5. Hyvin selätystä on tullut harjoiteltua, joten siinä se menee reissujen ja kelien selätyskin. Rutiinilla.
  Lämpöä sisään lisää, kyllä se asumislämpö 21-astetta vähintään pitää olla. Nyt vain kynttilät palamaan ja villapeitto päälle ja villasukat jalkaan, siitä se lähtee uusi odotus, uuden vuoden odotus.

  Mukavaa odotusta kohta rävähtää raketit taivaalle.

  • Arleena,
   Kiitos lämpöisestä viestistä. Kynttilöitä ja villasukkia on käytössä. Onneksi pukki toi uudet ihanat villasukat 🙂

 6. Lämmintä nukkuessa olla pitää. Jos on kylmä, niin minä ainakin herään siihen, vilunväreet yöllä on inhottavia. Ja kylmä nenä, vaikka miten olisi villasukissaan untuvapeiton alla. Mulla huutaa ilmalämpöpumppu (vai lämpöilmapumppu? Ikinä opi, kumpi se on…) 23 yläkertaan, eikä se lämpö silti ole kuin max 21. Seinät falskaa, vanha rivari.

  • Krisu,
   Ei tule uni jos varpaita palelee tai muutenkin. Sitten menee vielä hartiat jumiin kun oikein kipristelee siellä vällyissä. Totesi tuo isännöitsijäkin ettei tämä nyt aivan normaalia ole. Liian uusi talo. Veikkaisin joidenkin tiivisteiden unohtuneen. Onneksi on vielä takuuaika voimassa, niin saa tulla rakennusliike seuraavaksi korjaamaan tilanteen. Toisaalta kun tulisi ensiksi se huoltomies… prkk…le.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s