lisää itkuvirsiä

Mä en lähde enää ikinä mihinkään!

Loppuelämän lomat on nyt peruttu ja aion nyhjöttää kotinurkissa täst edes kesät talvet. Uskokaa vain! Tämähän on nyt aivan selkeä trendi, että tulen sairaaksi aina joko lomalla tai lomamatkan jälkeen. Nyt meni vielä siellä reissussa se yksi päivä hukkaan sen turistivatsataudin lamaannuttamana. Tänään on pärskitty koko päivä ja näin iltaa myöten lämpö on nousussa. Toivottavasti tästä nyt ei tule sellaista kauhutautia kuin sen edellisen lämpimään suuntautuneen matkan jälkeen pämämähti päälle (keuhkokuume). Tosin sairastinhan myös sen Ylläksen reissun päälle syksyllä, mnnn… Hei, jospa se on kuitenkin niin että viikoksi tai sitä lyhyemmäksi ei kannata lähteä reissuileen, vaan siellä on oltava pidempi aika jottei se ota kropan päälle niin kovin. Sitä on kokeiltava! Toisaalta kesäloman kun vietin kotioloissa, niin pysyin terveenä.

Lämpötila ei ole kämpässä noussut kuin reilun puoli astetta ja hytinä jatkuu. Olen myös motkottanut ja huomenna viimeistään tänne pitäisi jonkun tulla ihmettelemään tilannetta. Toivotaan parasta.

Lämmikkeeksi terästin tuota kuuluisaa valkosipulikoctailiani tyrnimurskalla ja lorauksella tummaa rommia. On muuten aikasen kirpeetä.

29 comments on “lisää itkuvirsiä

 1. No mutta! Pikaista paranemista, ompa se nyt yhtä harmia tuon sairastelun kanssa.

  Itse kyllä suosin villatakkia ja vähän viileempää täällä sisällä näin talvella, mutta sinä se olet vielä itseänikin pahempi vilukissa (ja mikä pahempaa tulet kipeäksi – että toivottavasti pattereista löytyy myös lämmitystehoa)…

  • Kiitos Halo E,
   Niin se kilpirauhasen vajaatoiminta pitää meikäläisen peruslämmön jo luontaisesti alhaalla, joten kylmä tuntuu aina kylmemmältä kuin normi-ihmisille. Ei ole vielä huoltomiestä näkynyt…

 2. No voi! Onko sulla kuumavesipulloa,se auttais tuohon kylmyyteen,mäkin just ostin sellaisen.Yritä nyt lepäillä ja parantua,se rommijuoma varmaan auttaa…

  • Yaelian,
   Mulla on sellainen lämpötyyny joka on todella mukava jalkoja lämmittämässä. Onneksi ei tarvitse lähteä enää mihinkään tällä viikolla. Tuli hieman huono olo siitä valkosipulirommijuomasta, joten taidan pysytellä valkosipulin parissa.

 3. Jestas! Nyt ovi lukkoon ja sidot ittes kiinni johonkin, ethän sä voi mennä minnekään, oikeesti. Miten voi noin kylmä olla sisällä??? sitä en kyllä älyä. Mites naapureilla?

  • Krisu,
   Ei kai tässä muu auta, huokaus. Naapureilla on yhtä kylmä, mitä niitä olen tuossa rappukäytävässä haastatellut. Ainakin täällä ylimmässä kerroksessa ja kaikki täällä asuvat ovat myös valittaneet pitkin syksyä tästä kylmyydestä. Ja mitään ei tapahdu.

 4. Minähän sanoin, että taudit tarttuvat täällä blogistaniassakin blogista toiseen. Minä sain Annalta, nyt sinä minulta ja kaikki blogissasi kävijät sairastuvat seuraavaksi. Gröhömm…anteeksi vaan…vedän takaisin…eihän sinun blogisi nyt voi ketään tartuttaa.

  Taiteellinen valkosipulikoktail, toivoa siis on 🙂

  • Uuna,
   No onneksi tämä ei taida olla possutautia, toivottavasti. Veikkaisin kropan hylkivän tuota talvista keliä sen ihanan lämpöpläjäyksen jälkeen. Ne kaikki muutkin reissukaverit ovat nyt tässä röhnässä.
   Toivotaan ettei tämä tartu muihin täällä kävijöihin 😉

 5. Mikä ei tapa (suahan ei kukaan tapa?), se vahistaa (= antaa suhteellisuutta, auttaa kestämään elään aikeudet yms.). Koetahan jaksaa Lepis, sua tässä elämässä tarvitaan vielä moneen.

  • Katriina,
   Ai sauna? No, kehtaankohan tunnustaa mutta se toimii rojuvarastona ja tuntuu ylimaallisen kovalta alkaa sitä tyhjentämään saunomista varten… Ehkä huomenna. Terva voisi olla kova sana.

 6. Hmmm … eihän +18 ole mikään kylmä. Vaimo ei osaa nukkua kunnolla jos makuuhuoneessa on yli +16 astetta. Hyvän peiton siihen tarvitsee, ja pitkät kalsarit, ainakin kylmään sänkyyn mennessään, äkkiähän se sitten lämpenee.

  Valkosipulikoktaili oli mielenkiintoinen, vaikkakin monimutkaiselta vaikuttava. Tiskattavaa tulee. Minusta valkosipuli on parasta viipaleina leivän päällä, niin kuin kurkku tai tomaatti. Juustoa siihen vielä peitoksi. Siihen ei kyllästy koskaan, äärimmäisen herkullista, ja helppo ruoka valmistaa. Tytärkin tykkää, ja koira, jos se leipä on käynyt mikron kautta pehmenemässä. Vaimo vain ei syö.

  Oikeassa olet, matkustaminen käy terveyden päälle. Missään ei kannata käydä, paitsi työmatkoilla, joilla on pakko. Vapaata aikaa ei kyllä kannata sellaiseen haaskata. Jos välttämättä haluaa jonnekin mennä, niin sitten pintaa pitkin, junalla, autolla tai laivalla. Paikasta toiseen pitää siirtyä riittävän hitaasti. Lentomatkustaminen on niin väkivaltaisen äkillistä siirtymistä pitkiä matkoja ilmastosta toiseen – ja tylsää, eihän sellaisessa matkustamisessa näe eikä opi mitään. Siperian rataa voin suositella, se on paras.

  • Yamaba,
   No me ollaan niin erilaisia. Tuossa lämpötilassa tuskin nukkuisin lainkaan.
   Valkosipulia menee monella tavalla, myös leivän päällä. Valkosipulikoctail ei loppujen lopuksi niin kovin monimutkainen ole. Suosittelen.
   Minähän paleltuisin sinne Siperian radalle 😉

 7. Toivottavasti ensi vuonna on parempi olo. Siis hyvää ja parempaa uutta vuotta.

  Eilen tänne asenneltiin kuvankäsittelyohjelmaa. Sen verran sain rohkeutta Selätyksestä. En tiedä, miten on aikaa opetella, mutta ajatus olisi…

  Yksi ystävä neuvoi keittämään tuollaista valkosipulijuttua ja säilyttämään suljettuna (ettei haise kaikkialla) jääkaapissa ja ottamaan heti ensi oireissa. Jonkin aikaa teinkin sitä. Täytynee keittää uusi satsi.

  • MM,
   Hienoa! Rohkeus kannattaa ja usko pois, niin sitä aikaa löytyy treenata. Kannattaa vain kokeilla rohkeasti ja rämpätä, niin sieltä löytyy kaikkea yllättävää. Tallennukset tarpeeksi usein ja välikopioiden tekeminen auttavat aina.

   Hyvää Uuutta Vuotta sinulle ja erityisen värikästä!

 8. Tuo putki oli mullakin välillä, mutta nyt ainakaan syksyn tai joulun reissujen jälkeen on ollut ihan normaaliolo. Eli luultavasti sullakin katkee putki kun vielä yhden kerran reissaat! 😉

  Se kylmä kämppä vaan luult kiusas… eli: Paranemista!

  • Kiitos Timo,
   Joo, olenkohan saanut tämän sinulta. Alkaa kuulustaa jo liian tutulta 😉 Nyt ei kyllä tee mieli lähteä mihinkään…

 9. Melkein sanoisin että onneksi sairastat etkä hortoile kauppakeskuksissa. Vuosi 2009 loppuu dramaattisissa merkeissä, mutta jospa 2010 olisi todella hyvä ja onnellinen meille kaikille! Tänään on vieläpä Blue Moonkin, viimeksi 1990, seuraavan kerran 2028. Siis hawaijiksi hauoli makahiki hou eli onnellista uutta vuotta!

  • Halo E,
   No ei olisi pelkoa, että muutenkaan hortoilisin missään kauppakeskuksissa. Ei ainakaan tuolla. Eläissäni en ole sinne jalalla astunut. Hitto kun on niin pilvistä ettei Blue Moon taida näkyä. Hyvää Uutta Vuotta!

 10. Ou nou! Kuulostaa jotenkin tosi tutulta! Miten monesti on kyölä lentänyt, kun on vihdoin ja viimein lomalle päässyt. Tai migreeni iskenyt ja kaatanut päiväksi petiin piiloon valolta ja ääniltä. Koitahan nyt siellä dropata itseäni oikein tosissaan ja olet taas entistä vahvempi. Vastustuskykyä se vain kasvattaa : )
  Onnekasta vuotta 2010 Lepis sinulle!!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s