Espoossa ei juhlita

From fewerish nightmares to reality

Korkean kuumeen aiheuttamat unet jäävät toiseksi tämä päivän Espoolaisen kauppakeskuksen dramaattisten tapahtumien rinnalla. Mustasukkaisuus mielen häiriönä on ollut minulle aivan mystinen ilmiö aina ja tällaisten tapahtumien kautta vielä mystisemmäksi käy. Miksi rakkaus ja viha kulkevat niin kietoutuneina toisiinsa?

Kaupungin luulisi hiljentyneen

Kaupunginjohtaja Kokkonen perui kaikki uuden vuoden vastaanottoon liittyvät juhlallisuudet tältä illalta. Luulisi kaupungin hiljentyneen osoittamaan kunnioitustaan noita sivullisia uhreja kohtaan. Mutta ei! Pauke ja jytke ilotulitusrakettien myötä alkoi tasan klo 18 ja on jatkunut katkeamattomana virtana siitä saakka. Menettävätkö ne toimintakykynsä, jos ne säilöisi vaikka ensi vuoteen? Ei ymmärrä.

Imagine

Vaiheinen kehoittaa tämän päivän kirjoituksessan päättäjiä keskittymään aselakien voimaan saattamiseen pikaisesti. Olen täysin samaa mieltä. No for firearms!

Tällaisena surun päivänä toivotan teille kaikille Kaunista ja Rauhallista tulevaa vuotta John Lennonin laulun sanoin:

imagine

– Peace on Earth –

Ps. Kolmekymmentä vuotta sitten Egyptin ja Israelin välisen rauhansopimuksen luominen mahdollisti tämän kuvan ottamisen Sinain niemimaalta. Tuolloin Suomessa oltiin koettu vasta Pihtiputaan kahdeksan surmanluotia ja kuviteltiin sen jääneen viimeiseksi dramaattiseksi tapahtumaksi. Toivotaan parempaa huomista, jotta nämä nyt jäisivät tähän.

Ps2. En ole eläissäni käynyt tuossa kyseisessä kauppakeskuksessa, jota pidetään täkäläisittäin aika omituisena asiana.

29 comments on “Espoossa ei juhlita

 1. Hyvä piisivalinta uudelle vuoskymmenellä lähdettäessä tällaisissa traagisissa merkeissä. Toivotinkin jo sulle hyvää uutta vuotta ja toivon että olkoon 2010 täynnä iloa ja onnellinen vuosi.

  • Kiitos Halo E,
   Toivotaan meille kaikille, erityisesti sinulle, oikein onnekasta vuotta tulevaksi. Ei ole Lennonin voittanutta näissä rauhan asioissa.

 2. Oli kyllä järkyttävä uutinen tuo sellon aamupäivän verinen välikohtaus, surullista ja epätoivoista, kertoo tämän päivän erittäin hyvin voivasta yhteiskunnastamme. Mustasukkaisuus on minulle tuttu asia ja se on käsittämätöntä, mutta kokijalleen hyvinkin todellista, sairaudeksikin sitä voi ihan hyvin kutsua tietyn rajan ylittyessä.
  Parane pian lepis ja onnea ja iloa alkavaan uuteen vuoteen!

  • Kiitos SuviAnniina,
   Ja oikein rauhaisaa ja nautinnollista Uutta Vuotta sinne kylille! Kuluneena vuonna jäi väliin, mutta josko ensi vuonna piipahtaisi 😉

   Kuume on vähenemään päin, mutta tauti ei ole vielä talttunut. Saakohan täällä nukuttua ensi yönä tuolta jytkeeltä…

 3. Hyvä biisi, tähän kohtaan.

  Ja joo ihan samaa ajattelen, mietin: miten väkivalta saadaan päättymään ihmisten välistä ja välillä. Vihainenkin saa olla, suuttunut, ja joskus pitääkin olla, se ei ole kiellettyä, mutta väkivaltaan turvautuminen on teko jota ei voi hyväksyä ja jota ei saa sallia. Siihen on puututtava. Ajoissa. Heti.

  Hyvää Uutta Vuotta Kuumeinen!

  • Hirlii,
   Toimiva biisi rauhallisimmakin merkeissä!
   Saako olla suuttunut ja vihainen? Joskus tuntuu ettei saisi olla, tai ainakin oletetaan että ei olla. Ja minkäs tällaiselle räiskähtelvälle luonteelle voi. Vaik ei se huuto auta, mutta vielä vähemmän auttavat nuo aseet tai väkivalta. Mutta mistä apu näille pahoja hautoville joiden aikeista ei ulospäin näy.

   Kuumeinen taitaa toipua, kiitos.

 4. John Lennon yritti kiteyttää rauhan sanomaa ihmisten välille. Mutta onko maailma muuttunut siitä kun Lennon tämänkin biisin teki? On. Monissa asioissa pahempaan suuntaan. Siitä näimme tänään esimerkin.

  Mutta kiitos sulle Lepis tästä vuodesta ja oikein hyvää ensi vuotta!

  Paranemisia myös!

  • Kiitos Sooloilija,
   Pahempaan suuntaan olemme todella menneet ja sen koki Lennonkin. Valitettavasti. Kuten usea muu rauhan puolesta puhunut.
   Toivotaan parempaa vuotta.

 5. Tuo biisi on aina niin kaunis!
  Järkyttävä tapahtuma,ja miksi piti mennä ampumaan lisää ihmisiä naisystävän lisäksi,käsittämätöntä.Ja nyt kun tällaisia ampumisjuttuja on ollut jo aika monta,olisi korkea aika muuttaa tuota aseiden saatavuutta…
  Oikein hyvää Uutta Vuotta 2010 Lepis!

  • Kiitos Yealian,
   Biisin kauneutta voimme vain ylistää ja haikailla mitä sieltä olisi vielä tullut, jos siihen mahdollisuus olisi suotu.
   Laittomat aseet ovat ilmeisesti liian helposti saatavilla. Kuka sen tietää 😦

 6. Hyvää uutta vuotta ja pikaista paranemista kuumeen kourista! Lennonin laulu antaa ehkä toivoa, ainakin sen kehotus kuvittelemaan voi kantaa eteenpäin.

 7. Surullista. Niin murheelliseksi muodostui vuoden viimeinen päivä monelle. Maailma raaistuu koko ajan ja se on pelottavaa.
  Sinulle paranemisia ja luovaa vuotta 2010. Olkoon tämä vuosi onnellinen.

  • Kiitos Aimarii,
   Maailman raaistuminen on todella pelottavaa. Kaikki sympatiat menevät sinne viattomien uhrien omaisille.
   Olkoon tämä vuosi onnellinen. Ja terveempi.

 8. Hieno teko kaupungilta että peruutti juhlinnan. Ajattelematonta törppöyttä suurelta yleisöltä että vain jatkoivat ILOtulitusta… Mikäs on pahantekijöiden rellestäessä kun suuri osa ihmisiä ei edes välitä. Onneksi on niitäkin jotka toimivat kriisityössä ja ennalta ehkäisevässä työssä. Jälkimmäistä lisää tälle vuodelle!

  • Rita,
   Niin minustakin oli hieno teko jättää juhlinnat väliin. Kaupunki reagoin vieläpä vallan ripeästi tuossa asiassa.
   Ennaltaehkäisevä työ on tärkeintä ja sitä todellakin lisää!

 9. Surullista. Ja ihmetyttää miksi tapahtuma vaati vielä niin paljon ulkopuolisiakin, tavallaan ulkopuolisia siis. En tarkoita, että naisen surmaaminen olisi ollut sen oikeutetumpaa, mutta silti tapahtuman laajuus on ihan käsittämätöntä.

  Pikaista paranemista sinulle ja kaikesta huolimatta HYVÄÄ UUTTA VUOTTA!

 10. On toi kyllä niin surkeeta! Meinasi jo mennä itseltäkin uuden vuoden fiilikset ja osittain kyllä menivätkin, kun tuo typerä teko uutisiin kantautui!
  Paranemisia sinulle!

  • Kiitos Taru,
   Karvat pystyyn nostattavaa kauheutta. Tuskin olisin kuumeisena juhlinut, tuskin muutenkaan, mutta tuo vei kaikki fiilikset mennessään.
   Parantumista pienin askelin jo tapahtumassa. Toivottavasti.

 11. Ihana valinta tuo Lennonin Imagine, tosi upea laulu ! Olisi hienoa kuvitella, että tämä maa ( ja maailma) olisi joskus aseeton ja ihmiset eläisivät rauhassa. Tuskin toteutuu ihan pian, mutta täytyy vaan toivoa… Kaikesta huolimatta, Hyvää Uutta Vuotta, Lepis ! Ja paranemisia ;o)

  • Kiitos Hane,
   Toivoa voidaan ja tehdä pieniä tekoja sen edistymiselle. Rauhassa elo on ihana haave, johon pitää pystyä luottamaan.

 12. Järkyttävä tapahtuma hiljensi ja pysäytti täälläkin.
  Turussa rakettien ampuminen keskustan ruutukaavalla on kiellettyä. Viime vuotiseen verrattuna nyt ammuttiin huomattavasti vähemmän raketteja. Oikeastaan nyt se olikin seesteistä ja rauhallista katseltavaa kuutamoillassa. Hyvästijättö kuluneelle ja parermman uuden vuoden toivotus 2010-luvulle.

  Tiukempi aselakikaan ei olisi estänyt Espoon tapahtumia, olihan ampujalla luvatpn ase. Sen sijaan lukuista tuomiot ja uhkaukset olisi pitänyt jo johtaa maastakarkotukseen tai vastaavaan, pois lähestymiskiellen kohteen lähipiiristä.

  Kaikesta huolimatta.

  Seesteistä ja hyvää Uutta Vuotta sinulle lepis.

  • Kiitos Arleena,
   Täällä kävi aikamoinen jytke ja rätke erityisesti puolen yön aikoihin. Yllätävän värikästä. Minä jaksan sitä joka vuosi ihmetellä, sillä keksisin vaikka mitä käyttöä noille rakettirahoille ja niiden ympäristöhaitoista aiheutuville kustannuksille.
   Luvattomat aseet ovat todella mystinen asia ja niille tuskin kukaan voi mitään ellei rajoja suljeta ja kaikkia olemassa olevia aseita sulateta. Uhkailut olisi todellakin pitänyt ottaa todesta, mutta uhkailuja on aina. Mistä sen tietää milloin naksahtaa.

   Seesteinen vuosi kuulostaa todella mukavalta. Toivotan samaa sinne Turkuun 🙂

 13. Sellon tapahtumat olivat todella paljon esillä täälläkin mm. BBC ja Sky News uutisoivat asiasta pitkin päivää. Oli aika epätodellinen olo, kun asiasta kuuli ensimmäisen kerran. Itse ravasin useinkin Sellossa aikoinaan, mukava kauppakeskus.

  Toivottavasti saamme kaikki rauhallisemman tämän vuoden ilman sairaita tappoja ja murhia!

  • Elegia,
   Siellä ne kaikki Espoolaiset siis ovat 😉
   Epätodellinen olo tuli täälläkin, kun kuumeesta heräsin tuohon todellisuuteen.
   Toivotaan rauhaa ja rakkautta kaikkialle!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s