Sunday Classic – 030110

Sunnuntai-aamun toivotuimmat:

Näin vuoden vaiheteen aikoihin meillä on tapana katsastella menneeseen ja esittää tavoitteita sekä lupauksia tulevalle vuodelle. Yleisesti ottaen pidämme lapsuuden kesiä aurinkoisina ja elämämme parhaimpana aikana. Haaveemme vievät meidät tuonne kesäisille niityille leikkeihin, joita emme enää osaa leikkiä. Vilkaisemme vuosia välissä ja ihmettelemme miten meistä tuli tällaisia kuin olemme. Teemme itsellemme lupauksia kohentaa sitä sun tätä itsessämme tai päästä eroon paheistamme. Lupauksia, jotka unohdamme nopeasti.  Haaveilemme paremmasta huomisesta ja haikailemme jotain saavuttamatonta.

Vuonna 1979 ilmestyneellä ‘Breakfast in America‘ -albumilla Supertramp ihmetteli tuota samaa. Roger Hodgsonin kirjoittama biisi on ehkä tunnetuin Supertrampin lukuisista hittibiiseistä. Tarina koululaitoksen muokkaamasta mielestä ja itsensä etsimisestä kolahtaa meihin kaikkiin. Se on vaan niin hyvä!

The Logical Song

The Logical Song on yksi niitä harvoja biisejä, jotka ensikuuntelulla jäi mieleen ja pisti levykaupaan saman tein. Ensimmäisen ostokseni tuolloin 1979 oli kasetti, joka kului kuuntelemattomaan muotoon muutamassa vuodessa. CD:nä biisi löytyy kokoelma-albmilta levyhyllystä. Supertramp oli muuten ensimmäinen bändi Spotify-tililläni.

Edit klo. 14:32 Eipäs ollut, vaan Blondie oli!

Vaikken niistä uudenvuodenlupauksista pahemmin perusta, niin toivoa kai saa: Supertramp takaisin kasaan ja kiertueelle. Siinä olisi bändi, jonka olisin halunnut nähdä. No, Roger Hodgsonin keikkakin kelpaisi 😉

Tämän biisin myötä lähtee lämpimät terveiset Jyväskylän Kypärämäkeen ja yksi pieni lupaus: näkemisiä lisää tänä vuonna!

Aikaisemmin soitetut Supertramp-biisit klassikkolistallani:

43 comments on “Sunday Classic – 030110

 1. Tästä tulee mieleen joku Cure tms. vähän myöhäisemmiltä ajoilta. Ja tuosta pianosta, tai mikä onkaan, tulee valitettavasti mieleen eräs “Näin toimii traktori” -video. Mielenkiintoinen biisi.

  • Jr. Jones,
   No brittibändejä molemmat ja samoilla aikakausilla mellastaneet, mutta on niissä suuri ero. Tämä on mielenkiintoinen bändi! Viis traktoreista.

 2. Tämä oli aikas hyvä, etenkin tuon kirjoittamasi kyljessä. Ihan uusi tuttavuus, mutta kuuntelin peräti kahdesti. Paheistaan ei niin helpolla pääsekään … 😉

 3. Mahtava valinta !Mulla oli aikoinaan tämä albumi ja Supertramp oli suosikkejani, minneköhän nekin albumit ovat hävinneet……

 4. Tutematon bändi mulle, mutta pidin tästä kappaleesta. Ja joo, miten ne lapsuuden ja nuoruuden ajat tuntuvatkin niin erilaisilta…

  • Tuima,
   Miten sä aina voit sanoa noin tästä bändistä ja tämä on jo kolmas kerta kun sitä soittelen. Ei voi olla enää tuntematon bändi 😉 Kyllä tämä vielä tutuksi tulee. Soitan sitä niin kauan, että jo voit todeta tämän bändin olevan se josta Lepis tykkää 😀

   • No kun se on! Edelliset kappaleet eivät saaneet hakeutumaan yhtyeen levyjen pariin… Mutta soita vaan Suoertrampia, ehkä jossain vaiheessa voin sanoa, että 2olinkin jo odottanu milloin taas soitat tätä bändiä” 🙂

  • Harakka,
   Mikäs ihmeen juttu tämä on? Olen kyllä kuullut kaksoisidentiteetistä blogistaniassa, mutta että Pirkkalassa ja Göteborgissa samaan aikaan… mnnn…

 5. Outo kappale mullekin, mutta ihan mielenkiintoinen…Se näissä klassikoissa on hyvä, että tulee tutuksi selalisiakin kappaleita, joita ei muuten ikinä kuulisi !

 6. Ei ole tullut tutustuttua bändiin riittävästi, mutta tämä biisi on kyllä tuttu. Tuolta se tuli (vasen korva) ja tuolta se meni (oikea korva). Rentoa meininkiä, mutta jokin mättää. Vanhanaikaisuus vai retrous?

  • Ehkis molemmat Tommi! Bändiä kannattaa kuunnella joskus. Tämä biisi tuntuu tässä pätkässä kovin jäävän kesken. Ihmettelin vähän samaa.

  • Halo E,
   Sitä ei mitä ilmeisemmin ole täällä paljoa soiteltu edes tuolloin. Minä tutustuin siihen silloin Amerikoissa ja tämä oli todella suuri hittibiisi aikanaan. Onhan mulla kuitenkin aina ollut Supertrampia levyhyllyssä, mutta on vissiin jäänyt sulle soittamatta.

 7. No jopas jopas, ihan on outo tuttavuus mulle, mutta näin sitä taas maailma avartui, kettu kiittää ja kuittaa 🙂

 8. Upea biisi! Bändistä en ole varmaan aiemmin kuullutkaan. Tulihan paikattua tämäkin aukko sivistyksessä.

  Mitä tulee menneen haikailuun, niin itse katson nykyhetken aina olevan elämän parasta aikaa. Voi tietysti olla, että kyseessä on joku ovela itsepetos.

 9. Laahustan tänne vasta nyt, juutuin johonkin klassikkokierroksella. Tämä oli rehellistä ja selkeää musaa. Jäi oikeastansa soimaan päähänkin, hyräilen loppupäivän kait : )

  • Taru,
   Mullakin on ainakin kahden edellisen viikon biisit kuuntelematta kun olin niillä reissuillani. Tätä on hyvä hyväillä.

 10. Eikäs Supertramp ole tehnyt vielä 2000-luvullakin jokun levyn kuitenkin? Mutta eivät kai keikkaile sitten(?). En kyllä bändiä tuotantoa muuten tunne.
  Vähissä alkavat olla kohta ne omatkin vanhat suosikit jotka vielä voi livenä nähdä. Suurin murheeni itsellä on etten koskaan nähnyt Jeff Buckleytä liveä. Ja sitä ei voi enää korjata kun ei ole koko miestä enää. 😦
  Toivotaan että Supertramp-keikalle vielä pääset!

  Vähän harmittaa kun ei tullut mentyä katsomaan Debbietä toissa vuonna (olikos se toissa vuonna? kait oli) Kulttuuritalolle. Jotain muuta mukamas tärkeää oli ilmeisesti sinä päivänä, en muista mitä. Höh.

  Kiitos vierailusta blogissani, käyn varmasti itse täällä nyt useamminkin nyt kun vihdoin ensin löysin tänne tieni!

  • Katos Uuvana,
   Google reader heitti jostain boogie-boogie meiningillä näin neljä kuukautta myöhemmin eteeni tämän kommenttisi. Huikean ripeää toimintaa.

   Siitä Blondista, se oli toissakesänä ja arvaas kuka pääsi näkemään. Oli se superia ja yksi unelmien täyttymys 🙂

 11. Pingback: Sunday Classic – 090510 « Parallel Lines

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s