Sunday Classic -100110

Tämän  blogin pitäjään on nyt iskenyt sen sortin pakkasblues, että kaikki kipaleet joissa puhutaan vapaudesta iskee kaukokaipuunappulan täysille. Lynyrd Skynyrdin vuoden 1973 hittibiisi on vertaansa vailla oleva haikailubiisi. Siinä on sopivasti melankoliaa ja bluesia, ilman liiallista äitelyyttä.

– Free Bird –

Jatketaan haaveilua!

37 comments on “Sunday Classic -100110

  • Niin tekee, Susupetal! Hieman ensin arkailin tarttua tähän juuri sen vuoksi, että se on niin soitettua, mutta eihän tämä biisi meillä ole 😉

 1. Mielenkiintoinen. Olen monasti miettinyt LS:ään tutustumista, mutta aina se on jäänyt. Tässähän sitä oli, pituutta ja mutkikkuutta. Silti toimi varsin hyvin.

  • HannaH,
   Suosittelen syvällisempää tutustumista, ehdottomasti! LS on yksi parhaista, ever. Pituus ja mutkikkuus sopii tähän päivän bluussiin.

 2. Kaukokaipuu ei ole iskenyt viimeaikoina mutta Lynyrd Skynyrd sensijaan aina. Letkeetä menoa.

  “Kun tietä käy tien on vanki, vapaa on vain umpihanki.”
  P.S. Nyt pakkasella lintulaudalla murkinoivia pikkulintuja katsoessa tosin ei yhtään kateiluta niiden “vapaus” – vaan on ihan onnellinen omasta kodista.

  • Halo E,
   No niin, ei niillä reppanoilla helppoa näillä keleillä ole. Hyvä kun muistat ruokkia, anna murunen tai pari meikäläisenkin puolesta. 🙂

 3. Mainio valinta! Kiitos, Lepis! Pakko puolustaa pakkasen tekosia; maisema on ainakin Porvoon seudulla äärettömän kaunis, ja kaikkea kehysti tänään hieno sumu. Mutta joo, kyllä tätä kylmyyttä on jo saatu riittämiin.

 4. Hieno valinta, Free bird toimii aina. Free birdin toivominen on jenkeissä samalla tavalla klassikkovitsi kuin Suomessa “soittakaa Paranoid”:-) Molempia kelpaa soitella.

 5. Aavikkolaiset kuulevat tai kuuntelevat Freebirdiä ensimmäistä kertaa. Matkalaisilla just vastakkainen ongelma, sitoutumisongelma. Vaikka onhan aavikolla toki laumaelämää. Jotenkin teki mieli soittaa tänne jatkoksi monille sunnuntaisoitoille just’ tää sitoutumisjuttu, mistä joku mielleyhtymä, sanos se?

  • Timbut,
   Sitä samaahan se täällä taitaa taas olla, sillä sitoutuminen yhteen paikkaan ei ole koskaan luonnistunut kovin pitkiksi ajoiksi 😉

   Tuo linkittämäsi biisi on muuten soinut tämän blogin klassikoissa lokakuussa Robert Plantin esittämänä 😉 Passaa tähän jatkopätkäksi mainiosti.

 6. Enpäs ollut kuullut tätä pitkään aikaan.
  Tästä tulee aina vieläkin mieleen J.Juntusen muinainen ohjelma muinaisessa paikallisradiossa, jossa biisi soitettiin aina silloin tällöin ja aina kokonaan, ilman feidauksia, liveversiot (joissa meni aika paljon enemmän kuin 9 minuuttia jos en ihan vääri muista(?)) mukaanlukien.
  Kiitos biisimuistosta.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s