Kärry kohmeessa

Kyllä se nyt koittelee tämä pakkastalvi. Kärry jämähti kohmeeseen.

Tuolla se nyt pihalla nököttää muistuttaen lähinnä iglua. Torstaina siitä kilahti lohkolämmitin ja nyt on akku vuorostaan pimeenä. Että sillei. Toivottavasti ei sen isompaa vaivaa. No, eipä siinä tähän asti vielä mitään ole ollutkaan. Pah! Toivottavasti saan sen pikaisesti huoltoon. Tai osaanhan mä yhden akun vaihtaa itsekin, mutta en lohkolämmitintä. Ja sitten se on kuitenkin vain joku sulake 😉

Siinä meni pommiin sitten viikonlopun suunnitelmat matkailujen osalta.

Nyt pelottaa mikä se kolmas vekotin tulee olemaan, joka kilahtaa. Ensiksi rikkoutui kamera ja nyt auto.

Kuvan auto on muuten ensimmäinen autoni. Muori toi sen Saksasta ollessani 3 v. ja on muuten vielä tallessa 🙂 Joku sentäs kestää!

23 comments on “Kärry kohmeessa

 1. Täällä ainakin on niin kylmä (-20C) ettei ihme että tekniikka pettää ja Virtanen on hukassa. Sähköviat voi olla pieniäkin, mutta silti kenkkumaisia. Akunkenkä löysällä tai sulakevika, you name it. Lyhytikäinen akku jos nyt jo simahti.

  • Halo E,
   No ei mulla ole hajuakaan miten pitkään akun pitäisi kestää, mutta onhan tuo tuossa jo lähes kuusi vuotta palvellut. Täytyy kyllä tunnustaa, että nesteiden tarkistaminen on tainnut unohtua. Se lohkolämmitin huoletta eniten.

 2. Minen ymmärrä autoista mitään, meillä on akku latauksessa joka yö vaikkei ole edes pakkasta, ja sittenkin joskus kieltäytyy yhteistyöstä.
  Mutta tuo kuvan auto, se on upea, olen yrittänyt tihrustella miten olet saanut siitä viirullisen..useimman kuvan yhteistyötä vai joku hieno tekniikka (josten ymmärrä mitään)?

  • Sirokko,
   No johan on urakka tuollaisen akun kanssa. Taitaa olla laturin uusimisen paikka sille autolle.

   Hyvin tihrustit, sillä useampi kuva siinä on päällekkäin. Autosta pari ja huurrettä päälle 😉 Eikä tuo autokaan aivan tuon värinen ole, vaan paljon punaisempi. En minä niitä hienoje tekniikoita taida. Tuota läpinäkyvää kerrostamistakin säätöineen olen opetellut vasta tämän talven aikoihin.

  • Yaelian,
   Toivottavasti ja toivotaan että huoltamolta löytyy aikaa lähipäiville. Pakkaset ovat kuulemma jo hieman hellittämässä.

 3. Autottoman onni… Ikävä juttu. Jos pakko on jonkin masiinan hyytyä niin sitten vaikka kahvinkeittimen, koska juoman voi suodattaa suoraan kuppiinkin.

  • Tuima,
   Totta! Kahvinkeitin on viime aikoina jäänyt taas aika vähälle huomiolle, sillä olen siirtynyt enemmän teen nautiskelijaksi näin pakkasten tultua. Outo ilmiö muuten.

 4. No voi pahan kerran, miten nyt koettelee. Liika pakkanen ei taida tehdä hyvää millekään, vaan minkäs teet, kun kelit jatkuu kylminä.
  Mutta kyllä se vielä lauhtuukin ja kyllä kärrysi

  • Aimarii,
   Täytynee uskoa kesän ja lämpöisten tuloon. Toisaalta pärjäisin varmasti aika sujuvasti ilman koko kärryä. Silti täytyy yrittää pakottaa se käyntiin huomenissa 😉

 5. Kun pakkasta on -15 lohkolämmitin on tarpeen moottorille, mutta jos akussa ei ole virtaa ei kulje mikään.
  Huoltoasemalle hinattuna olisi minulla ainoa keino saada auto liikkeelle.
  Luulen, että saat sen omin keinoin sinne.

  • Arleena,
   Toivotaan ettei tarvitse hinausautoa tilata, mutta kyllä siihen varmasti jotain apua kuitenkin tarvitaan. Kaapeleita ja toinen akku ainakin.

 6. Magee. Toi auto, vaikka onkin kuvamanipulaatio. Kurja juttu toi auton hyytyminen, akun vaihtaminen kannattaa kyllä, mutta luulisi akun nyt kestävän yli kuusi vuotta. Vaan taidat kurvailla sen verran paljon, että kuluuhan se.

  p.s kyllä sitä pääsee liikkeelle ilman autoakin … 😉

  • Kiitos Hirlii 🙂
   Taitaa tuo akun hyytyminen olla aivan omaa huolimattomuutta tällä kertaa tai laiskuutta. No, pienet kävelypyrähdykset tekevät aina terää. Hampaat irvessä ja sillei 😉

 7. Auts. Sitä on nyt liikkeellä, siis sitä, että nämä autot ryhtyvät eräänlaisiksi ekovekottimiksi ihan omia aikojaan. Koita kestää, kyllä sen siitä vielä kunnolliseksi menopeliksi saa.

  • Vaiheinen,
   Nuo viime vuosien lauhat talvet ovat tehneet laiskaksi huoltorutiinien suhteen. Hyvä muistutus siis. Ja ekovekotin ikkunasta katseltavana on liian kallista puuhaa eli pitääpä miettiä joko tai. Oho.

   • Oho? Hmm… kokemuksesta tiedän, että autovapaudessa on eräitä selkeitä myönteisiä piirteitä, joihin tuollainen huoltovapaus voidaan laskea puuttuvien vakuutuslaskujen, parkkipaikkamaksujen, varkaus- ja tihutyöpelkojen jne. kanssa 🙂

 8. Vaiheinen,
  Vakuutusmaksut kyllä kirpaisevat joka kerta. Parkkimaksuja en pahemmin harrasta, sillä jätän sen mahdollisuuksien mukaan hieman kauemmaksi ja kävelen. Tai menen julkisilla, kuten sinne Helsinkiin. No, enhän mä siellä osaisi eksymättä mihinkään 😉
  Kävelylinjalla kaupungeissa paitsi täällä Espoossa. Täällä on kaikki niin kaukana. Niin ja sitten se yksi ja ainoa seikka joka puoltaa auton pitoa: täältä on toisinaan päästävä pois ja pikaisesti. Todellisuudessa tarvitsen sitä töissä, toisinaan ei lainkaan ja toisinaan varsin runsaasti.
  Hyvin pärjäisi ilman. Kai.

  • Heh… mä olenkin ihmetellyt espoolaisten intoa autoiluun, mutta tuohan selittää sitä kummasti; pakko päästä pois ja pikaisesti 🙂

   Nojoo. Onhan autoilulle paljonkin erilaisia ja yksilöllisiä syitä, mutta luulisin monesti olevan erilaisia vaihtoehtoja. Sinänsähän varsinainen probleema on päästä paikasta A paikkaan B eikä se, että sinne pitää välttämättä mennä omalla autolla tms.

   • Vaiheinen,
    Kyllä se kuule tällaiselle maalta tulleelle on elinehto! Tiedä sitten miten nopeasti sieltä Helsingistä pitäisi päästä 😉
    Yksityisautoilu on se yksi luxustekijä, jolla kumoan varmasti kaikki pienet arjen ekoteot. Tosin pienellä kulutuksella varustettuna. Onhan tuo autoilu myös tottumiskysymys. Sitä kun on aina tarvinnut työn takia tai asunut korvessa, jonne ei kulkenut julkisia kuin kerran päivässä, niin ilman on hankala olla. Huonoja selityksiä 😀

  • H.M.Juhani Hämeenjussi,
   Saas nähdä miten käy käynnistyksen, tuolla on aikasen helvetin kylmä. Aika korjaamolle olisi tälle päivälle. Toivottavasti ei joudu hinaamaan.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s