Sunday Classic – 240110

Tämän yhden maailmankaikkeuden parhaimman biisin myötä lähetetään lämpimiä terveisiä Muurameen viikon syntymäpäiväsankarille:

– River Deep – Mountain High –

Tina Turnerin loistavasti tulkitsema, Phil Spectorin, Jeff Barryn ja Ellie Greenwitchin kirjoittama, biisi julkaistiin Ike & Tina Turnerin saman nimisellä albumilla vuonna 1966. Euroopassa siitä muodostui megahitti, mutta kotimaassaan se ei tuolloin vielä liittänyt mainetta ja kunniaa. Tina Turnerin soolouran myötä tilanne tunnettavuus Amerikoissa parani. Tinan biisi tämä joka tapauksessa on, sillä Ike Turnerille maksettiin 20 000 dollaria siitä hyvästä että pysyy pois levytyssessiosta  tämän äänityksen aikoihin.

Biisistä on tehty useita versioita, jopa alkuperäisesittäjän taholta, mutta ei niistä yksikään vedä vertoja tälle ensimmäiselle. Tinan muhkea lauluääni pääsee tässä oikeuksiinsa. Paljon surua ja murhetta liittyy tämän biisin ympärillä touhunneiden ihmisten elämään, mutta Tina on elävä esimerkki siitä kuinka kaikki kääntyy parhain päin. Läpi tuulen ja tuiskun näillä mennään.

41 comments on “Sunday Classic – 240110

 1. Kiitos, kiitos, kuomaseni!

  Olen edelleen samaa mieltä kuin aina ennenkin, että jos olisi valittava autiolle saarelle loppuelämäksi vain yksi ainoa singlelevy – se olisi tämä ja nimenomaan tämä Phil Spector Wall of Soundilla ryyditetty versio.

  • Ollos hyvä, Halo E 🙂
   Tämä olisi hyvä valinta siellä autiolla saarella. Ja minä onneton en taida ikinä pystyä päättämään mikä se oma valintani olisi sinne saarelle… Ehkäpä siksi en sinne ole vielä päässyt, vaikka haikailen.

 2. Vaikka yleensä Tina Turner jostain kumman syystä tihkaisee mun korvissa, niin tämä on kyllä poikkeus. Tykkään!

 3. Jeah. Tää tosiaan kulkee kuin höyryjuna ja tuo äänimaailma on sangen toimivan hieno. Ja niin se on, että tämä on se the versio tästä kappaleesta.

  Ja onnittelut kans sinne Muurameen.

 4. Minä tutustuin tähän aikoinaan suomalaisena versiona, tekijä taisi olla Zero Nine. Onneksi hekään eivät saaneet sitä niin pilalle, ettei alkuperäissävelmän loisto olisi riittänyt vakuuttamaan minua alkuperäisen upeudesta. Vaan silloin ei vielä oltu internetin mahdollisuuksista kuultukaan. Tämä on HIENO, siitä ei pääse mihinkään.

  Sivuseikka: Turnerilla on tässä hiukan nykyisestä poikkeava hiustyyli. Siihen tarvittiin Umaya Abu-Hannan huomautus, ennen kuin tajusin, että hän todella käyttää peruukkeja aitojen, työläästi kammattavien afrohiusten tilalla.

  • HannaH,
   Sellainen kotimainen versio on minulle aivan vieras tuttavuus. Täytyypä kaivella joskus jostain kuunneltavaksi. Jaa Spotifystä se löytyikin ja tuttuhan tuo olikin 🙂 Sai aikoinaan paljon radiosoittoa. Ei huono.

 5. Tästä ei Soulin rytke paljon parane. Spectorin megasaundi on tässä parhaimillaan. Turnerin lauluäänellä luultavasti voitaisiin korvata Olkiluodon ydinvoimala, kunhan keksitään miten energia siitä saadaan talteen. Kiitos.

  • Panu,
   Kateeksi käy tuo energian määrä jota tuossa tädissä löytyy! Tätä ilmeisesti pidetään Spectorin parhaana tuotoksena ja tästä alkoi tuon kolmikon huikea ura lauluntekijöinä yhdessä.

 6. Onnea Halo!

  Tina Turneria on tullut kuunneltua hirmu vähän, energiaahan hänessä tuntuu olevan. Tämä biisi on ihan ykkösklassari, tietty.

  • Hirlii,
   Täällä päässä Tina on soinut aina ja plättyjä löytyy levyhyllystä. Harvoja artisteja johon ei kyllästy.

 7. Kyllä hän osaa laulaa, hienoa!
  Ja sun kärrysikin tuolla alapuolella kohta tämän miusiikin vaikutuksesta lämpiää ja sulaa!

 8. Huikea tämä 66-järistys! Plakkarissa on. Osa Tinan taikaa sähäkässä lavaesiintymisessä. Kiitos tästä!
  Kiitos myös sunnuntain klassikoista, olemme saaneet nauttia ennen kuulumattomia ja näkemättömiä elämyksiä, oppia on kans’ taottu aavikkolaisten nuppeihin.

  • Kiitos itsellenne Timbut,
   Ette kai te ole jonnekin lähdössä? Nautinnothan jatkuvat ja oppimäärä lisääntyy vain tästä syventävillä.

 9. Sähäkkä täti on, olisi syytä ottaa mallia, että pysyisi timmissä. Tuohon laulunääneen ei mikään harjoitus riitä.

  Joko sinulle tulee vuodatuksen kommentit hyvin läpi?

  • Uuna,
   Tuntuu tuo energian määrä laskevan kuin lehmän häntä mitä vanhemmaksi sitä tulee 😦

   Vielä jää joitain Vuodatuslaisia roskiin, jos eivät ole tällä viikolla käyneet. Yllättävää ettei ole vielä korjaantunut. No, eihän sitä aina pääse sinne Vuodatukseenkaan kommentoimaan. Taitaa olla jotain blogialustojen tarjoajien peliä tämä.

 10. voi Lepis kun en millaan saa sakillista lampoa kasaan.
  Viime paivina on kylla paistanut mutta tuuli on ollut kylma.
  Mutta.
  Heti kun tulee paiva jolloin paistaa lampimasti laitan sulle sakillisen lampoa ja uudet auringot tulemaan, jooko?

  Mukavaa viikon alkua!

  • Kiitos BLOGitse 🙂 Aurinko kelpaa vallan mainiosti tänne vilukissoille. Säkkilähetystä odotellessa laitan paljon villaa päälle.
   Mukavaa viikkoa sinulle!

 11. Tina on kova ja Spector vanha pervo, joskin onnitui musiikin kanssa melko hyvin 🙂
  Itse kuuntelen tästä kuitenkin mieluummin Deep Purplen versiota. Se löytyy heidän toiselta albumistaan Book of Taliesyn (1968).

  Tämä on maanantaiaamuun liian svengaavaa, mutta hyvää viikkoa kuitenkin.

 12. Hei Lepis,
  ei olla lähdössä sen enempää kuin ennekään. Ainahan lähdössä, tulossa ja menossa. Kiiteltiin vaan kun se sattui hyvin tunnelmiin.

  • Kiitos Timbut,
   Toisinaan on mentävä ja toisinaan on lähdettävä. Kotiinpaluu kuitenkin lämpimin. Mukavaa että pysytte kulmilla 🙂

 13. Tää on paras ja tässä on VOimaa!!! Dynamiittia!
  Nuhanenäki virkoaa ja lähtee ettiin sitä valkosipulicoctailia täältä jostakin.
  *pärskis, niistämistä…snif niisk…pärsk*…toivottavasti ei tartu kuitenkaan 8 )

 14. Kuuntelin tätä joku päivä sitten Norjassa ennen nukahtamista, ja nyt taas kotona. Hyvä molemmissa, mutta kyllä tämä enemmän urbaanin ympäristön laulu on. Vaikka niin vanha tuttu, että on tätä kuunneltu vaikka missä. Yksi juoppokuskikeikka vanhalla punaisella kuplavolskilla kauan sitten nousee mieleen.

  • Yamaba,
   Tästä virkoaa todellakin usean laista muisteloa tuolta jostain muistojen virrasta. Urbaanissa ympäristössä hyvä haikailulaulu.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s