Sunday Classic – 310110

Tänään vielä ryven tässä kylmän kelin päivittelyssä ja sitten lopetan tältä talvelta. Huomenna on jo helmikuu ja nimikin on jo paljon valoisampi tähän asti koetuista talvikuukausien nimistä. Tänään levylautasella pyörii paksua Chicago bluesia. Chicago on muuten kylmä kaupunki. Muddy Watersin vuonna 1964 ilmestyneellä ‘Folk Singer‘ -albumilla on mainio ‘Cold Weather Blues‘, jolla on hyvä päättää tämä ‘talviblues’ kausi. Tosin se ei tarkoita sitä, että bluesin soitto tässä blogissa loppuisi tähän.

– Cold Weather Blues –

Muddy Waters (1913 – 1983) oli yksi bluesin suurista herroista ja häntä pidetään Chicago bluesin kantaisänä ja Brittiläisen bluesin esikuvana. Useat rock artistit ovat saaneet Watersilta vaikutteita, kuten Eric Clapton ja Angus Young (AC/DC). Covereita Watersin biiseistä ovat tehneet mm. Jimi Hendrix (Catfish Blues), Bob Dylan ja Cream (Rollin’ and Tumblin).  Led Zeppelinin klassikko ‘Whole Lotta Love‘ biisin sanoitus perustuu Watersin biisiin ‘You Need Love‘. Rolling Stone -lehti noteerasi ‘Folk Singer‘ -albumin sijalle 280 ‘The 500 Greatest Albums of All Time‘ -listalle. Muddy Watersin vaikutus niin bluesin, jazzin kuin rockin saralla on siis varsin huomattava.

Biisien nimissä olevat linkit vievät tubeen ja kannattaa käydä vertaamassa mm. Led Zeppeliniä ja Watersia. Creamin ‘Rollin’ and Tumblin‘ on aivan loistava esitys, mutta aivan liian pirtsakka soitettavaksi klassikoissa tänään 😉

22 comments on “Sunday Classic – 310110

  1. Käyty kuuntelemassa jo aamupäivällä, mutta nyt sit vasta kiittämään, että oli hieno biisi. Nautinto, tosiaakin, kuunnella tätä.

    • Yaelian,
      Sun levyhylly on varmaankin aika paljon samanlainen kuin mulla, mitä näistä kommenteista on nyt yleisesti luettavissa 🙂

  2. Täytyy myöntää, että tämä meni jotenkin sivu korvien – liian (uskaltaako sanoa 🙂 ) tylsää mulle. Mutta hyvää sunnuntaita!

  3. Hyvin kumisee ja kirkkaasti, mutistenkin virtailee. Ollaan nieleskelty tätä kuravettä nautinnolla. Aina ovat Mississipin mutaiset vedet vieneet mennessään suistomaille. Oikea-aikaisuudessakin jokin taika, ja jysähtää blues. Kiitos!

  4. Kaiken takana on Muddy-setä. Erinomainen sunnuntaibiisi. Vaikka kuuntelen tätä vasta kymmeneltä illalla, tuntuu, että olen vetänyt aamulla peiton korville ja olen vieläkin peiton alla ja kuuntelen Muddya. Hitto, näin tämä sunnuntai sitten meni. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s