Lentoon!

Olen taas alkanut nähdä unia lentokoneella lentämisestä. Heh! Jostain olen joskus lukenut, että se tietää muutosta. Kuukkeloin, mutta näitä kummoisempia tulkintoja en löytänyt:

Lentämisunissa on tärkeää tunnelma, jonka vallitessa lentäminen tapahtuu. Iloisessa ja tyytyväisessä mielentilassa tapahtuva korkealla lentäminen kuvaa vapautunutta ja onnellista elämäntilannetta. Lentäminen ahdistuneessa tai pelokkaassa tilassa kertoo toiveista tai pyrkimyksistä päästä irrottautumaan huolien täyttämästä elämäntilanteesta. Lentäminen saattaa kuvat halua ja pyrkimystä vapautua kontrolloidusta, vartioidusta tai muuten sidotusta elämäntilanteesta. Lentokorkeudella on myös merkitystä. Jos lentää matalalla saattaa se olla vihje siitä, että vapautuminen edellä mainituista elämäntilanteista on vaikea toteuttaa. Sen sijaan korkealla lentäminen kuvaa päinvastaista tilannetta. Lentäminen voi olla myös eräänlaista seksuaalista laukeamista, ja kun lentäessä vapautuu energiaa, on se samalla seksuaalisen energian vapautumista. Lentokone symboloi freudilaisen tulkinnan mukaan erektiota.

Lähde: Energiahoidon kotisivut

Tästä vaihtoehdosta pidin enemmän:

Dreaming of an airplane indicates of a search for freedom, adventure and advancement. You will be reaching higher levels of success, and sharper consciousnes. It might also fortell that you are about to escape from your daily routine and go in new directions. It might also indicate that it is time for you to go on a trip.

Lähde: Hyperdictionary

Tuliskohan lottovoitto ja pääsisi muuttamaan eteläisten merien kaukaiselle saarelle….

16 comments on “Lentoon!

 1. Arvaas mitä,mullakin on joskus lentämisunia.Mä tosin en lennä niissä lentokoneilla,vaan niinkuin Superman ja näkymättömänä.Mitäköhän sellaista voisi tulkita…..

  • Yaelian,
   No mitäs noista pienistä jos on saanut Caparnet Sauvignon jäätelöä 😉 Tällainen tulkinta löytyi omin siivin menosta:

   “To dream of flying is usually a pleasant experience and is accompanied by a sense of exhilaration and freedom. It usually feels completely natural as if we have somehow always known how to do this. Rarely is the dream accompanied by a fear of heights or of falling. Flying may symbolise liberation from something that’s been troubling you. The obstructions and shackles that have held you down have been released and you can now experience the same sense of freedom that we see in the birds that soar in the sky. The sky may symbolise consciousness and spirituality so to dream of flying can represent the expansion of your awareness and the unfolding of your higher self. (Freud of course took a more materialistic view: to him flying dreams represented sexual release.)

   Nevertheless, flying also has its perils. The ancient Greek myth of Icarus warns us not to fly too high. Your dream may show that you are being over ambitious.”

 2. Unessa lentäminen on mahtava tunne, välillä kyllä unissani “loikin” jätti loikkia puiden yli, ja se on myös kuin lentämistä:-)

  • Kiitos Taru,
   Ei kai tuo putoaminen viittaa johonkin keskeneräisiin asioihin jotka huolettavat sinua? Tai et saa niistä kiinni?

 3. “It might also indicate that it is time for you to go on a trip.”

  Taitaa tulla sulla asiaa matkatoimistoon 😉 – unissa lentäminen on hauskaa, myös tuo loikkiminen joka on miltei lentämistä.

 4. Lentäminen unissa olisikin kiva juttu, mutta mulle käy samanlaisesti kuin Tarulle, eli putoan ja putoan, ja sitten herään, onneksi en vielä ole oikeesti pudonnut!

 5. Otapa unista vaari ja ala järjestää arjen asioita. Tuo sairastelukin vihjaa samaan suuntaan.
  Oletko varmasti lotonnut, ei se muuten auta 😀

 6. Minäkin olen joskus harrastanut tuota Superman-lentoa..ihan ilmaista lystiä. Harmi ettei enää moneen vuoteen, mitenkähän niitä lentoja voisi tilata.. Lentokoneella olen unissani lentänyt viimeksi New Yorkiin. Ihastelin Manhattanilla WTC-torneja ja huomasin, että myöhästyin paluulennolta, heräsin tosi kiukkuisena.. parempi lennellä ilman konetta.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s