Sunday Classic – 180410

Päivän ajankohtaisin asia maailman laajuisesti on tietysti rakkaan maaäidin muistutus olemassa olostaan ja merkityksestään joka päiväiseen elämäämme. Bluesin suuri mies, Memphis Slim, on jo 1950 luvulla kirjoittanut kappaleen ‘Mother Earth‘, josta Johnny Winter teki oman versionsa vuonna 1988. Kummatkin tulkinnat ovat sen verran upeita, että poikkeuksellisesti laitan molemmat soimaan tähän tänään.

– Johnny Winter & Band ja ‘Mother Earth’ –

Johnny Winterin versio löytyy ‘The Winter of ’88‘ -albumilta bonusbiisinä. Tämä on pitkä ja komea versio, jota ei voi ohittaa tässä yhteydessä ja se myös valikoitui ykkösvalinnaksi tällä kertaa.

– Memphis Slim ja ‘Mother Earth’ –

Memphis Slim teki ensimmäisen levytyksen tästä kappaleesta jo 1950 luvulla, mutta varsinainen albumille päätynyt versio tehtiin ilmeisesti vasta 1969. Hieman heikosti löytyy taustoja tälle kipaleelle.

Hieno versio löytyy myös Eric Burdonilta ja Jimi Hendrixin komea versio on muuten megapitkä.

Tässä vanhassa ‘Mother Earth‘ kappaleessahan on kyse siitä, kuinka palaamme takaisin maaäidin syleilyyn huolimatta siitä kuinka rehvakkaasti täällä elelemme. Toisin kuin tässä Within Temptationin vuoden 2001 ‘Mother Earth‘ biisissä saman nimiseltä albumilta, jossa muistutetaan maapallon haavoittuvuudesta:

– Within Temptation ja ‘Mother Earth’ –

Syöksähtelevistä tulivuoren purkauksista taisi tulla päivän teema, ilman että oli teemasunnuntai. Myös Viides rooli on pohtinut maapallon tilaa ja valinnut musiikin sen mukaisesti.  HaloE puolestaan huomioi viikon biisissä päivän tilannetta, johon myös viittaa sunnuntaiklassikokseen valitsemansa biisin nimi.

22 comments on “Sunday Classic – 180410

  • Susupetal,
   Tuo video on visuaalista iloittelua parhaimmillaan. Saas nähdä tuleeko meikäläisen performanssivideosta jotain tuon oloista… 😉

 1. Ohhoh, heititpä kehään todellisen raskaan sarjan kitaristin. Hieno ote Winterillä, ja biisissä painavaa asiaa, niin kuin aina. Palaan noiden muiden nostojesi äärelle vielä myöhemmin tänään, nyt aion reippailla ja kohdata Äiti maan viiman (ja vimman?).

  • Viides rooli,
   Näitä raskassarjalaisia täytyy heittää aina toisinaan väliin, jotta pysyy kunnon blues-rock meininki kartalla. Mukavaa reippailua!

 2. Sopiva aihe tosiaankin…

  Vaikka olenkin ihan henkilökohtaisesti nuorena tavannut Memphis Slimin(joka ei ollut niin slim…);antanee Slim siellä jossain mulle anteeksi kun valitsen suosikiksi Johnnyn.Within Temptationilla on hieno video!

  • Yaelian,
   Slimin olet nähnyt, livesti. Ou wow! Antaa anteeksi, sillä Johnny teki versionsa samana vuonna kun Slim siirtyi pilven reunalle kuuntelemaan ja olen aivan varma, että myhäilee siellä tyytyväisenä.

 3. Palasin valitsemiesi videoiden pariin. Memphis Slimiä en ole juurikaan kuunnellut, mutta jo pelkästään tämän biisin perusteella herra on otettava haltuun. Hieno veto. Within Temptationin videossa parasta oli pöllö! 😉

  • Viides rooli,
   Memphis Slim oli kova kundi aikoinaan. Loistava esiintyjä ja biisin tekijä etelän bluesin saralla. Kelpaa kuunnella, suosittelen.

 4. Minä en tunne blues-osastoa oikeastaan yhtään, mutta sujuvasti kuuntelen tällaisia herkkuvalintoja. Komean rouheaa tulkintaa. Kiitos!

  Within Temptation -tyyppinen teinigoottiheviosasto ei minuun iske ollenkaan. Tietysti ihan positiivista jos hyvää messagea tuodaan esiin tuossakin genressä, hyvähän se. Musana en itse kyllä jaksa kuunnella yhtään.

  • Uuvana,
   Kannattaapa tutustua blues-osastoon. Tosin siihen on sitten varattava aikaa, noin vuosi tai kaksi sillei aluksi 🙂

 5. Olipa melkoinen musatarjotin ! Nyt vasta sain nautittua koko satsin, ja tuosta Johnny Winterin Äitimaasta pidin videoineen eniten.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s