Sunday Classic – 090510

Teemasoitto – so young!

Päivän teemasoitoksi oli valittava Eric Burdonin ja Animalsien katkerankipeä ‘When I Was Young’ vuodelta 1967. Biisi oli bändin ensimmäinen megahitti ja kertoi mistäpä muustakaan kuin kaipuusta nuoruuteen, joka ei niin ruusuinen sitten ollutkaan.

When I Was Young

Biisi on tullut tutuksi mm. elokuvista ‘Purple Haze‘ ja ‘Men…‘.

When I Was Young” on muuten tammikuussa soittamani SupertrampinLogical song‘ biisin aloituslause, kuten myös Shirley BasseynAll by Myself‘ biisin. Jälkimmäisen on tunnetuksi tehnyt myös Celine Dion. The Carpenters tuotannosta löytyy myös ‘Yesterday Once More‘, joka alkaa samalla lausahduksella edeten radion kuunteluun. Tuo sama lause esiintyy myös tietenkin BeatlesienHelp‘ laulelmassa. Roy ClarkinYesterday When I Was Young‘ on myös tuttu useamman artistin toimesta. Näitä varmasti löytyy vielä lisää pilvin pimein… Kuten Chostface Killah ja Mary J. Blinge: ‘All that I got is You’ ja Arcaden ‘Cry No More‘ biisit hieman uudemmasta tuotannosta.

29 comments on “Sunday Classic – 090510

 1. Tämähän on aivan loistava biisi. Animalsia olen niin paljon kuullut, etten varmaan ole voinut tältäkään välttyä, mutta siitä huolimatta en pysty kappaletta muistamaan. Pitää kuunnella uudestaan.

  • Kari,
   No tämähän on! Tämä taitaa olla niitä Animals biisejä, jota ei muista kunnes sen kuuntelemisen aloittaa ja sieltähän se tulvahtaa.

 2. Minunkin täytyy tampata pölyttyneet aivosoluni, sillä niin paljon kuin pidänkin Animals-bändistä, tämä biisi synnytti hämmästyksen: koska ne tällaisen on tehneet? Teen kuten Kari: kuuntelen uudelleen. 🙂

 3. …oli muuten tipalla etten valinnut tätä.

  Tämä oli yksi ensimmäisistä ajatuksistani haasteeseen. Todella hieno veto! Mutta koska Burdon on vähän vanhempaa ikäluokkaa kuin me ja sanoituksen sotaviitteet ei sovi mun henkilöhistoriaan kuin Vietnamin sodan kautta niin päädyin pinnallisemmille renkutuksille.

  • Vaiheinen,
   Nuoruuden mahtipontisuus tuo niin moneen biisiin sitä jotain, että sellaisen listan tekeminen voisi olla työlästä 🙂

 4. Herranen aika. Kun kappale alkoi soida, minä muistin sanat! Huh, tuo pään kovalevy on kyllä niin täynnä kaikkea outoa, ei ihme, että menee välillä tilttiin.

  • Tuima,
   Totta, kallistun tuon biisin kanssa samoille linjoille kanssasi. Carmenin esitys on ehdottomasti parhain. Olin unohtanut sen, mutta kävin äsken tuubissa ja sitten jäinkin ihmettelemään miten en sitä muistanut… 😮

 5. Olipas oiva biisi, tässähän se lauletaan/sanotaan niinkuin se on, tuo nuoruuden kipuilu. Ja nyt kuunnellaan vielä uudestaan tämä.

 6. Voitko nyt aikuisten oikeasti kertoa haetko tiedot joka postaukseen linkkeineen vain tahan blogiin vai hyodynnatko
  – jotain olemassa olevaa tiedostoasi
  – kaytat naita muuhunkin tarkoitukseen kuin bloggaukseen
  Naet nimittain niin paljon vaivaa, etta oikein pyorryttaa jos vain (siis en tarkoita vahatella! ymmarrat mita tarkoitan, eiko?) tata postaustakin varten kaivoit tiedot, linkit, kuvat jne.

  Forever young BLOGitse 🙂

  • BLOGitse,
   No en ole radiossa töissä! Tai muutenkaan soittolistoja rakentelevassa touhussa.

   Aikuisten oikeesti mä olen aina ollut kiinnostunut populaarimusiikista ja luen aikasen paljon kaikkea niihin liittyvää. Joskus muinoin tiesin kaikesta kaiken, nyt ei enää muista ja uusista en niin kiinnostunut olekkaan.
   – olemassa olevia tiedostoja on vain pään sisällä olevalla kovalevyllä
   – en käytä muuhun tarkoitukseen kuin teidän iloksi ja omiksi blogimuistiinpanoiksi
   – kuukkeli on hyvä tiedonlähde, toisinaan joutuu pinnistelemään löytääkseen, mutta vanhasta muistista pongahtaa asioita jotka helpottavat sitä touhua

   Enhän mä taustoja kerro edes sen vertaa kuin Vaiheinen tai Yläviidenneksen pojat. Biisien taustoista olisi toisinaan mukavampi kertoa enemmän.

 7. Juu, ei nuoruus välttämättä ole ruusuista aikaa. Liittyyhän siihen niin paljon kasvamisen kipuiluja.
  Hyvä biisi täällä sulla soi tänään.

 8. Minun täytyy tunnustaa että minulle on tämä Animals-osasto ja suurin osa muista 60-luvun bändeistä ihan outoa.
  Ramones on muuten coveroinut tämän:

  Hauskaa pohdintaa tuosta ‘I was young’ -lauseesta. Itsellä tuli mieleen että
  Marc Almondin muistan esittäneen Charles Aznavourin ‘yesterday when I was young’ -biisiä (Aznavourin originaalia en varmaan ole edes kuullut).

  Ja nyt muuten tuli mieleen mikä biisi tähän haasteeseen olisi myös käynyt (en silti muuta omaa valintaa). Mutta jos sallitaan niin laitan tähän:
  ‘When I was just a little girl, I asked my mother, what will I be…’ – olisi sopinut äitienpäivän teemaankin. 😉

  • Uuvana,
   Tutustumismatkan voi aloittaa täältä 😉

   Tämä on aivan ihku video!

   Ramonesien version käyn kuuntelemassa huomenna.

 9. Kyllä Animalsit jotenkin muistan, vaikken niitä digannut. Nuoruudesta on niin kauan, mutta mukavaa sitä on muistella näin biisejäkin kuunnellen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s