Sunday Classic – 160510

Ei selityksiä – No explanations.

Aika näyttäköön – The time will tell.

– Changes –

Biisi on vuoden 1971 ‘Hunky Dory‘ -albumilta ja ikuisesti ajankohtainen.

Ja koska edellinen liveversio oli ihan paska, niin tässä yksi live-esitys myöhemmiltä vuosilta:

– Changes –

Ja koska tuokaan ei vedä vertoja alkuperäiselle levytykselle, niin tässäpä sekin kivoilla kuvilla varustettuna:

– Changes –

Jokohan tuota uskoisi! – Do I believe or don’t I!

26 comments on “Sunday Classic – 160510

 1. Uskottava se on. Hieno on. Jotenkin bowiemaisesti ei ihan yksinkertainen ja kuitenkin sellaista vetoa seassa, että pitää sen muutoksen päällä.

  • Vaiheinen,
   Kuvasit tuon niin hyvin, että eipä siihen sen kummempaa lisättävää ole. Minusta tämä on kaikessa yksinkertaisuudessaan yksi Bowien parhaista. Vaikken niistä osaa sitä parasta valita. Kaikki kun on!

 2. Heikki Harma kertoi tänään ohjelmassaan lukeneensa David Bowien vastikään suomennetun elämäkerran ja tuntui pitäneen siitä kovin (mikä on paljon, kun tietää Harman diganneen Bowieta täpöillä). Täytynee hankkia kirja, koska Bowie kuuluu myös omiin suosikkeihini.

  Yksi suurista. Kyllä. Sen tämäkin valintasi todistaa. 🙂

  • Viides rooli,
   Mikäköhän versio se niistä lukemattomista (höh, huono kielikuva) Bowie ‘elämänkerroista’ nyt on ollut Harman lukulistoilla? David Buckleyn kattava teos löytyy kirjahyllystäni englannin kielellä, mutta ei sekään ole saanut Bowien tukea tai antautumista haastatteluihin. Se on kieltämättä hyvä kertomus Bowien elämästä ja 60-70 lukujen Lontoosta ja rock-scenestä. Sitten on se Marc Spitzin versio, eikä sekään liene hyväksyntää saanut. Kamelontti pitää pintansa tässäkin asiassa.

   • Minusta Harma puhui tuosta Marc Spitzin versiosta (suomennos Pekka J. Mäkelä), jonka Otava pullautti pari viikkoa sitten painonsa uumenista. Täytyy odotella, jos ja kun Bowie itse kirjoittaisi muistelmansa. Kunpa hän tekisikin sen!

  • Ari,
   Kolahti kerrasta tuolloin kauan aikaa sitten ja mieltymys ei ole yhtään vähentynyt tässä vuosikymmenten aikana. Ei kai vähene koskaan.

 3. Viides rooli,
  Pahoin pelkään, että sekin kirja perustuu ‘lähipiirin’ haastatteluihin. Täytyy pistää kuitenkin muisilistalle kesää varten.
  Onkohan tuo muuten sama Marc Spitz, joka voitti ne muutat kultamitalit aikoinaan jossain uinnin olympialaisissa… 😮 Ei kai.

  • Hirlii,
   Bowie jaksaa ilahduttaa tuotannollaan jatkuvasti ja se ääni on niin jumalainen, että ei oikeastaan muuta tarvittaisi 🙂

   Muutoksille joka suunnassa.

 4. Taalla on tietolaari taas auki, mukavaa! 🙂
  Missa se Bowie nykyaan luuraa? Kuuntelin biisin (diggaan juu) ja mietin, etta siita on tosi kauan aikaa kun olen kuullut Bowie’a esim radiosta….Soitetaan ilmeisesti Suomessa kuitenkin.
  Taalla musatarjonta on…no, en sano viela mitaan. Kunhan saadaan oma radio asemineen kondikseen raportoin syvallisemmin… 🙂

  • BLOGitse,
   Vai tietolaari 🙂
   Eikös se siellä Sveitsissä virallisesti asustele, mutta aika hiljaista muuten on. Taitaa olla enemmän keskittynyt kuvataiteisiin näinä päivinä…
   Aika harvoin täällä tulee Bowieta radiosta enää nykyisin. Sääli. Kyllä kestäis!
   Mielenkiinnolla jään odottamaan mitä eetteriin tupsahtaa sieltä päin maailmaa 🙂

 5. Tätä kuunnellessa tulee mulle jotenkuten nostalginen olo. Munkin mielestä yksi Bowien parhaimmista biiseistä! On se niin hyvä!

  • Yaelian,
   Nostalgia on toisinaan hyvästä 😉 Mutta ei siinä auta liian kauaa kellutella. Mulle tämä biisi sopii taas vallan mainiosti ihan tähän päivään.

 6. Bowiella on niin hurja karisma, että vaikka laulu menee joskus ‘vähän pieleen’ niin ei kyllä haittaa! Epätasaisuus on inhimillistä. Hänellä on vahva ja ‘oma’ ääni. Tykkään niin!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s