päivän huomio

Kuvittelenko tämän vain?

Uutisista kuultuna:

“Barak Obama rajoittaa öljynporausta Mexicon ladella.”

“Barak Obama lähettää lisää joukkoja Afganistaniin”

“Barak Obama lopetti terrorimin vastaisen sodan”

Barak Obaman sitä sun tätä. Eikö ennen sanottu, että Yhdysvallat rajoittaa… Yhdysvallat lähettää… Yhdysvalla lopetti… ja kaikenlaista muutakin mitä valtion hallinnosta lähti liikkeelle?

25 comments on “päivän huomio

 1. Enpä ole kuunnellut uutisia.
  Mutta syyllisenhän löytäminen on sitten helppoa, kun joskus tarvitaan. Eikös sitä tässä petata?

  Ja kevennys:

 2. Noinhan se on tosiaan, Obama oli enemmän Euroopan mieleen ja vetää enemmän katsojia uutisotsikoissa, joten markkinatalous toimii siinäkin.

  • Vaiheinen,
   Taitaa olla aika mennä nukkumaan, luin nimittäin ‘politiikkapelle’ … Kasvot ovat aina hyvä kaikkien uutisten takana, mutta toisaalta ne saattavat rajata kohdetta liiaksi.

 3. Mjaah, on sitä kyllä yhdysvaltain edellisistäkin presidenteistä puhuttu noin, että Nixon sitä tai Clinton tai Bush tuota tai tätä. Ehkä henkilöidään enemmän nykyisin. Tuo poliittikkojen persoonallinen brändäyshän on nimenomaan sitä amerikkalaista poliittista meininkiä.

  RAHA:lla pyyhkii hyvin, tai ainakin rahoituslaitoksilla … Susu löysi hyvän videon.

  • Hirlii,
   Nixon juttuja en muista, muuta kuin Vietnamin sotaan liittyvät ja tietenkin Watergaten. Ne olivat myös niitä negatiivisiä ja etenkin tuo jälkimmäinen erittäin henkilöön kohdistuvaa. Oikeutetusti.
   Raha ei kasva puussa. Onneksi. Olisimme varmasti perin onnettomia jos noin olisi.

 4. Kasvot juu, ne kasvot…
  Luin just tanaan yhdesta blogista jenkkien rasismista.
  Vielakin ne jaksaa?! Ihan kun se olisi ihon varista kiinni millainen ihminen on.
  Mutta kylla se, etta latinot hakeutuu latinoiden keskuuteen kertoo myos ihmisen tarpeesta kuulua joukkoon. Tuossa kohtaa omiensa joukkoon.
  Emme ilmeisesti osaa elaa ilman klikkeja. Laumaelamia siis…………………

  Maailman herruudesta on talla hetkella kova kilpailu………….

  • BLOGitse,
   Maailman herruus on aika pelottava juttu!
   Rasismi on niin syvällä siinä kulttuurissa, että sitä ajatelleeksi tulee huono vointiseksi. Valitettavasti näin on edelleen.

 5. Öljyturma on kuulemma jenkeissä vienyt Obaman kannatusta alas roimasti. Liittovaltio ei voinut lainsäädännöllisistä syistä puuttua tilanteeseen vaikka BP vain hidasteli.

  Tässä muuten hyvä video BP:n Tony Haywardista rannalla, käskemässä valokuvaajia pois “liian läheltä öljyä”:
  http://www.huffingtonpost.com/2010/05/25/bp-is-big-and-important-b_n_589675.html

  Eihän koko katastrofia saisi kuvata ja kuvia päästää lehtiin, parempi kun kukaan ei tiedä. Yhtiöhän jopa aikoi katkaista suoran kuvalähetyksen onnettomuuspaikalta nyt viimeksi tehdyn vuodontukkimisen ajaksi – peruivat puheensa vain kun vastalauseita tuli niin paljon ja syytteitä salailusta. Niinpä.

  BP kun on niin “big and important” että se voi käskeä muita, ketä vain. Obamaakin kai.
  Minua oikein kauhun sekaisesti oksettaa millainen ylivalta suuryhtiöillä on maailmassa.

  http://us.ft.com/ftgateway/superpage.ft?news_id=fto052520101612004170

  “”The US is a big and important market for BP, and BP is also a big and important company for the US, with its contribution to drilling and oil and gas production. So the position goes both ways,” he (=BP:n pomo) said.”

  No niin, nyt meni muuksi kuin Obamaksi tämä, mutta tämä öljyjuttu raivostuttaa minua niin kertakaikkisesti.

  • Uuvana,
   Pelottava tuo videon pätkä! Puhut aivan asiaa tuosta öljy-yhtiöiden ylivallasta koko maailmanpolitiikan suhteen. Siellä se todellinen valta on ja poliitikot ovat vain pelinappuloita sellaisessa pelissä, josta me tavalliset tallaajat nähdään vain pieni bitti.

 6. Yhdysvaltalainen sosiologi puhuu maailmanjärjestyksen muuttumisesta kaksinapaisuudesta (siis vain kahden suurvallan kamppailusta) moninapaisuuteen, ja hän veikkaili että uudessa maailmanjärjestyksessä maailmaa johtaa 3-5 vahvaa valtioita tai mannerta, kuten esim. Eurooppa. Nousevina, ja johtavien valtioiden joukkoon nousee mm Kiina ja muutkin kolmannen maailman valtiot.

  Kapitalistinen länsimainen markkinaliberalismi on tullut tiensä päähän, ja hän uumoilee sellaistakin, että Yhdysvallat tulee romahtamaan. Pankkikriisihän siellä oli jo.

   • Hirlii,
    Moninapaisuus on jo havaittavissa vaikka erityisesti Jenkkilän pressat siitä ovat aina maalailleet kauhukuvia, erityisesti Reagan-Bush klaani.
    Yhdysvaltojen romahdus maailmanpolitiikan ykkösmestalta on ollut vain ajan kysymys ja elleivät olisi älynneet vaihtaa demokraattiin viime presidentin vaaleissa, niin se saattaisi olla todella jo käsillä.
    Elämme mielenkiintoisia aikoja.

  • Toivottavasti.
   Osakeyhtioiden ainoa tavoite on tuottaa voittoa osakkeenomistajalle.
   Siina ei paljon ymparisto tai tyohyvinvointi paina jos sijoittajat alkavat vetaa rahojaan pois.
   Tuotteiden tutkimus on jaanyt retuperalle > Toyota esimerkkina.
   Kylla sekin tulee kalliiksi jos susia paastaa jatkuvasti markkinoille. Pitkalla tahtaimella brandi karsii ja kuluttajien luottamus laskee…(ja on syytakin!)
   Siksi olisikin hienoa jos perheyritysmalli tulisi yleisemmaksi.
   Niissa tehdaan suunnitelmia pitkalla tahtaimella. Esim. Kone on menestynyt hyvin taantumasta huolimatta.
   Kasittaakseni perheyrityksissa myos tyohyvinvointi on ihan toista.

   • BLOGitse,
    Yrittäjyys kunniaan, mutta pienemmässä mittakaavassa kuin nuo megaluokan jätit. Tosin, verottaja perkele haittaa sitäkin toimintaa, ainakin pienyrittäjien niskassa roikkuvat pahasti. Useammassa asiassa liian suuri on liian rankkaa henkilöstölle. Kiinassakin jo se itsemurha-ilmiö yrityksissä, joten joku tässä mättää!

 7. Samaa mieltä Susun kanssa. Poliitikot ovat jo kauan olleet pelkkiä marionetteja Rahan palveluksessa. Maailmaa johtavat suuryritykset, jotka ovat jo niin kansainvälistyt ettei voi enää edes puhua tietyn maan vallasta, valtioille pitää siis luoda julkiset kasvot erikseen, sellainen pseudovaltias joka ottaa harteilleen taustavoimien tuottamat seuraukset kunkin maan kohdalla.

 8. Politiikka henkilöityy hiljalleen yhä enemmän, samalla kun erilaiset poliitikkosuvut alkavat erottua sukupolvi sukupolvelta muista (kuten myös lääkäri- tai professorikunta alkaa kulkea suvuissa). Näissä yhteiskunnissa, joita on viimeiset sata vuotta voitu pitää jokseenkin demokraattisina, on käynnissä hiljainen aatelisoituminen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s