Nyt tekis mieli kirota

Ja miksi “se” ei ole olleenkaan meikäläisen suosikkityyppi

Eilisisessä, kuumehoureissa kirjoitettu, sunnuntaiklassikon pikapostaus oli sen verran vajavainen ja lukijoiden kulmakarvoja nostattava, että tänään täytyy oikaista. Tai tarvitseeko, täällähän mä vielä olen enkä Palmerin kanssa pilven reunalla jammailemassa 😉 “Se”, on siis se oma lääkärini. Tarkkaavaiset lukijat huomioivat heti ristiriidan, sillä Robert Palmer on poistunut keskuudestamme jo vuonna 2003. Näin siinä käy kun jättää rockhistoria osuuden väliin 😀 Kyllä minä Palmerista pidän, olen pitänyt jo noista ‘Sneakin’ Sally Through the Alley‘ vuosista alkaen. Tosin Power Station vuosista en ole kovin vakuuttunut. Se oli Palmerin, Duran Duranin ja Chic:n osien yhteenliittymä, joka yllättäen kesti kasassa kymmenisen vuotta, mutta ei mielestäni jättänyt merkittävää musiikillista jälkeä, ei edes rippeitä. Covereita coverien perään.

Vakaa aikomukseni siis on pysyä täällä soittolistoja pitämässä pystyssä, mutta eihän sitä koskaan tiedä. Siitäpä tämän päiväinen lääkärireissuni on taas oiva varoitus. Aamulla olin terävänä luurissa kiinni varauslinjojen avauduttua ja pääsin kohtuullisessa ajassa lävitse. Yritin kovasti: ‘Ei sille omalle varmaan näin lyhyellä ajalla pääse ja kelpaa mulle joku muukin’. Ei onnistunut. Iloisena neiti sieltä ilmoitti, että tässä heti aamusta olisi aika. Raahauduin sinne oven taakse nojailemaan ja varsin hymyttömänä marssin sisään kutsun käydessä. Ryöpsäytin kaikki vaivat ulos ja se kuunteli ja koputteli, osoitteli lampulla kitalakea ja työnsi korvaan vehjettä jos toistakin. Loppupäätelmänä tuli, että ei sulla näy mitään jälkiä mistään taudista. Pari päivää saikkua ja se on siinä. Yritin edes koko viikkoa, mutta ei. Labraan se kuitenkin lähetti tulehdusarvoja katsottavaksi ja virtsakokeeseen. Jälkimmäistä ihmettelin suuresti, sillä eihän mulla sellaisia vaivoja ole, kaikki keskittyy tuonne kaulasta ylöspäin. Verikokeen antaminen onnistui sutjakkaasti, mutta sitä valkoisen purkin täyttöoperaatiota joutuin hieman odottelmaan ja avittamaan läheisen vesijuoma-automaatin antimilla. Verikokeen tulokset kerkesivät siinä odotellessa valmistua. Ja sitten alkoi kiire. Herra jopa vaivautui huoneestaan kertomaan, että korkeat on luvut ja nyt pitäisi ajatella lähtevänsä sairaalahoitoon kun ei ole selvää mistä se johtuu. Tirautuin siinä sitten ison krokotiilinkyyneleen ja sopersin, etten minä sairaalaan halua. Ja taas piteni purkintäyttöaika, ylimääräisen nestehukan myötä. Sovittiin kompromissi; toi antibiottikuurin ja lähetteen uuteen verikokeeseen huomiselle ja jos ei siihen mennessä ole arvot lähteneet laskuun, niin sitten suostun sinne osastolle. Tuli sieltä myös jo määräys nieluviljelyn ottamiseen ja uusi sairausloma. Ja kuppi vain pysyi tyhjänä. Olin jo rohkaisemassa mieltäni yrittämään sen täyttämistä kun sieltä meni sähköt! Herttaisen labratädin kanssa pakattiin mulle jo ‘doggybag’ matkaan huomisaamua odottamaan kun virta kuin taikaiskusta alkoi jälleen kulkemaan. Sitten olikin jo kiire purkille. Siisti toimitus ja apteekin kautta kotio.

Miten tässä näin pääsi käymään, johtuu tietysti siitä että se kuume laski viime yönä. En tainnut juuri silmää ummistaa kun hikoilu oli yhtä voimakasta kuin se palelemishorkka silloin taudin alkaessa.

Päivän biisinä voisi vielä soittaa tuolta Palmerin esikoiselta eli ‘Sally-albumilta’, todella ison puun kautta kiertäen, päivän teemaan sopivan ‘Sailing Shoes

Illalla aion pakata varulta sairaalalaukun valmiiksi: oma hammaharja, kampa, peili, alushousuja, villasukkia, lämmin nuttu, lukemista, kännykän laturi. Tarviiko muuten ripsiväriä?

Tuskin ne mua siellä kauaa uskaltaa pitää; lukemiseksi aion ottaa sen Iggy Popin elämänkerran ‘Raakaa Voimaa‘. 😀 😀 😀

*.¿.*

Aikuisten oikeesti: tämä ei ole yhtään kivaa!

Nyt on jo taas lämpöä ja painunkin tästä pehkuihin.

Edit 5 min. myöhemmin: Hei haloo, miten se ei voinut nuita laikkuja tuolla nielussa nähdä! Minäkin näen ne. Koko kitalaki on täynnä valkoisia laikkuja ja nieleminen on edelleen hankalaa. Pitääkö mun ottaa sille digikuva ja lähettää s-postilla!

Advertisements

30 comments on “Nyt tekis mieli kirota

 1. Angiinahan se sitten – laikkuja ei välttämättä eilen vielä ollut, mutta toisaalta streptokokki pitäisi näkyä pikatestillä jo ennen laikkujen ilmestymistä. Jos se on sitä, siihen on tehokkaat lääkkeet, joten pikaista paranemista sinulle!

  • Kiitos Inkivääri,
   Kuulostaa lohdulliselta. Minulla ei ole koskaan ollut angiinaa, joten tietämtseni sen oireista on aika suppeaa.

 2. Oijoi. Olipas huolimaton lääkäri. Onneksi lähetti labraan, olisi voinut lähettää vain kotiinkin. Lääkkeet auttavat aika tehokkaasti ellei sitten angiina ole äksyä lajia.
  Sairaalassa on turvallista olla, seuranta on jatkuvaa. Joten toivotan onnistunutta reissua sinne. Ja terveenä (melkein) pian takaisin.

 3. Kyllä se kiroaminenkin vähän oloa helpottaa!
  Nyt sitten vain lepoa, juomaa ja lepoa! Ja niitä lääkkeitä…ja se kirja. Paranemisia.

 4. Jessus. Onpa se tohelo. Ja sairaalalla uhkaa. Kuukuukohan se yrityksen toimintaperiaatteisiin: uhata sairaalalla, jotta porukka saataisiin äkkiä töihin takaisin?

  No, toivottavasti kyse on “vain” angiinasta, eikä mitään sairaalareissua tarvita. Toisaalta, sairaalassa on ihan kivaa olla. Saa ruuan eteensä, porukka kysyy, miten voi niin monta kertaa, että ihan itkettää se huolenpito. Ei huonoa. Ihan hermolomaa ollut meikäläiselle välillä nuo sairaalareissut.

  Koetahan jaksella, joten kuten.

  • Susupetal,
   Ai niiden safkat, äh… sekin vielä. Huokaus.
   No olihan se aivan mielenkiintoista, miten silläkin lähti helmat heilumaan kun sillä välähti että toihan on ihan oikeasti kipeä 😀
   Alkaa nyt se sairaala vaihtoehtona kuulostaa aika viileeltä, kuume on taas nousussa ja ruimii kolmekasin kieppeillä.
   Koetan jaksella ja aion parantua. Pian!

 5. Voi pahus sitä sun nielua! Toivottavasti et kuitenkaan sairaalaan joudu,pidän peukkuja!
  Palmeria oli tätä lukiessa samalla kiva kuunnella….

  • Kiitos Yaelian,
   Sieltä löytyy joitan aivan hyviä, unhoon jo jääneitä, biisejä myös tuolta 70-luvulta. Kasari oli lähinnä hömppää, mutta on kai sielläkin jotain kelpoa.

  • Miiwi,
   Tää on aika normi kuvio meikäläisellä about joka toinen vuosi stressin hellittäessä. Nyt se vain tuli hieman liian aikaisin ja stressi on sen verran kovvoo luokkaa, että tauti sen mukaisesti kova. Sain jo antibioottikuurin ja toivotaan, että se alkaa puremaan kunnolla ennen aamua. Kyllä tämä tästä 🙂

 6. Kuulostaa ikävältä taudilta. Onneksi mulla ei ole tapana sairastua, kun rumba hellittää 🙂 Joka tapauksessa pikaista paranemista ja parempia lääkäreitä sinulle 🙂

 7. No voihan nekku !

  Parantele itsesi kun-nol-la, sellaista pikaparantumista ei olekaan. Lepoa nyt vaan ja iisisti ihan. Ota musaa mukaan, jos sairaalaan pääset hoidettavaksi – teet sitten piiiitkiä juttuja meille siellä…;)

  • Hirlii,
   Ajatuksessa ei ole muuta ongelmallista, mutta eihän siellä saa nukkua kun ovat aina tökkimässä jollain. Otan kännykän mukaan ja lähettelen tänne kuvia miten nesteytys valuu suoneen 😉

 8. Kroppa ottaa tarvitsemansa levon, niin se vaan on. Toivottavasti lääkkeet tehoo ja pystyt jotain nielemäänkin, ettei tarvi mennä hostoon tippamurkinalle. Vaikka se lähikuva tipan siirtymisestä suoneen kiinnostaisikin…

  • Sirokko,
   Niin, aukeaisihan siellä aivan uusi kuvausmaailma ja tiedä mitä hienouksia niistä kiiltävistä piikeistä ja puunatuista alusastioista irtoaisi 😉

 9. Sinulla on kyllä aika usein näitä oikein kuumejuttuja. Hyvä että tutkitaan kunnolla. Angiinataipumusta varmaan. Hyvä kun ensi kerralla tiedät hankkia heti kuurin, kun kuumetta tulee. Ja tiedät pitää puolesi 😮
  Joskus täytyy itse olla lääkäriä viisaampi. Sairaana ei vain jaksaisi tapella vastaan, mutta niin on vain joskus tehtävä, sanon kokemuksen syvällä rintaäänellä.
  Pikaista paranemista sinulle! Kyllä kuuri pöpöt nujertaa, mutta ei sinua 🙂

  • Uuna,
   Olisivatkin tutkineet kunnolla, kyllä taas jäi hutkimisen maku! Mulla ei ole ikinä ollut anginaa, eikä siis ollut nytkään. Pusutautia veikkaili 😀 😀 😀

 10. Voi ei! Olet elava esimerkki siita mista Katainen puhui yksi aamu: tyonantajien taytyy muuttaa suhtautumistaan ja pitaa huolta ihmisista!
  Pitkan paalle kroppasi oireilee ehka toisin ja voit saada jonkin kroonisen sairauden – ei kannata!
  Sinulla on vain yksi body ja elama – ei kai tyollaan kenenkaan tulisi itseaan tuhota…
  Toivottavasti laakkeet puree.
  Vaikka sairaala ei ole houkutteleva vaihtoehto se voi olla joskus jarkevaa. Sinne kun paasee sisalle voisi purkaa kaiken ja sen myota tutkituttaa kaiken mahdollisen.
  Miten voit tana aamuna?

  • BLOGitse,
   Katainen on niin oikeassa, mutta meillä se taitaa olla väliportaan vaurio. Ylin johto tuntuu olevan varsin inhimillistä sakkia, mutta sitten on pirut palleilla.
   Megamuutoksia on jo tulossa ja ehkäpä pistän vielä megasemmaksikin kunhan voimat ovat palanneet.
   Pikkasen on vielä kuumetta ja helvetillinen päänsärky. Tosin jäi juomatta kahvia eilen ja kunnon kofeiinipläjäys helpotti jo tilannetta.
   Mites Suomen reissu sujuu?

   • Toivottavasti kaikki kaantyy parhain pain asap!
    Mainitsit kahvin – mun taytyy tiputtaa iltapaivasumpit!

    Kiitos kysymasta kaikki on mennyt hienosti. Tanaan on vahan vilpoista mutta ei haittaa kun kavin ostamassa metvurstia, pizzamaustetta ym ym Casaan vietavaksi. Ostelen pikkuhiljaa ettei kaikki jaa vikaksi paivaksi.
    Ihanaa kun voi kavella reippaasti jalkakaytavilla, ilma on puhdas ja on siistia – mita nyt mayrakoirat tuppaa silmille mutta ne on pienta siihen p…….n mita Casassa on…
    Torstaina viela hammaslaakari sitten alkaa ‘lomajakso’ – hammaslaakarissa kaynti vastaa yhta kokonaista tyopaivaa kaikkine kidutuksineen – eiko?! 🙂

    Lepaa, juo paljon ja parane pian!

 11. BLOGitse,
  Mitä, eikö Casablancassa ole mausteita…??? Hyvä keino pitää viimeisen lomapäivän stressi etäällä tehdä ostokset pikkuhiljaa.
  Mäyrikset on ärsyttäviä. Luulivat tekevänsä ekologisen tuotepakkauksen, mutta siitähän on muodostunut viime vuosien pahin ympäristöteko!
  Hammaslääkärissä käyntihän on hauskaa! Mieluimmin mä sinne menen kuin noille ns. oikeille lääkäreille. Sattuneesta syystä 😉

  Lepään, juon ja juon, ja lupaan olla viikonlopuksi kunnossa.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s