Aamukahvin aikaan

The Cup of Coffee

Aamukahvin aika on parasta blogi-aikaa. Kerkiää tehdä kierroksen rauhassa. Joskus muinoin aamukahvin aikaan luettiin aamun sanomalehti. Ja ahdistuttiin maailman murheista. Blogikierroksella aamun aloitus on paljon lempeämpi, kauniita kuvia ja mukavia tarinoita, pikku marinatkaan eivät haittaa. Sanomalehti tulee taas luukusta aamutuimaan ja taidan hukkua lukemattomiin lehtiin kohta puoliin. Tämän kesän toiveena olisikin päästä takaisin lukemisen syrjään kiinni, romanit tuntuvat ylitsepääsemättömän paksuilta, mutta josko jo lehtiartikkeleita jaksaisi napostella pieninä palasina. Jos ei jaksa, niin pinot saavat kasvaa.

Lehtipinojen siirtely paikasta toiseen on siivoamisen aikaan hieman hidastuttavaa, mutta ei sekään haittaa. Aloittelin eilen pientä puunaussessiosta, eli tauti taitaa olla taittumassa. Suursiivous saa odottaa aikoja parempia. Kuten myös parveke. Siellä lasitukset kaipaisivat kipeästi kirkastusta, mutta en uskalla nyt nousta kekkuloimaan sinne korkeuksiin. Antibiootit tuntuvat pistävän huimaamaan ja yläilmoissa taiteilu tuntuu liian huikealta suoritteelta. Ja eihän tuolla nyt tarkenisikaan! Toisaalta, aina kun otan sen touhun ajatukseen, niin tulee tuuli ja sade. Olkoon siis sekin vielä odottamassa parempia aikoja.

talvipartsi

The House Quest

Tänään heräsin hieman normaalia lauantai-aamua aikaisemmin. Liekö pieninellä jännityksellä tekemistä asian kanssa. Iltapäivällä menen lentokentälle vastaan aivan ventovierasta ihmistä, joka tulee vieraakseni muutaman päivän ajaksi. Jännittää tunnistanko siinä lentokenttävilinässä, no lupasin pukeutua sen verran räikeästi ettei ohitse pääse. Ruusua en luvannut rintaan laittaa. Ilolla odottelen tuota tapaamista, sillä tuttu ihminen sieltä tulee siitä huolimatta ettei olla aiemmin tavattu. Koko blogielämäni ajan olen nimittäin hänen blogejaan lukenut ja seurannut. Kuten myös usea teistä arvon lukijani. Pääsen siis Elegiaa vastaan kentälle ja saan hänet vieraakseni lomamatkansa alkutaipaleelle! Taitaa olla mielenkiintoisia kuvausreissuja tiedossa lähi päiville.

Tervetuloa Elegia Lepiksen puolivälin majataloon!

32 comments on “Aamukahvin aikaan

 1. Samoja rituaaleja täällä on menossa ja kohta aloitetaan päivän ohjelma, joka on tiivis ja häivytään täältä hotellin hyvästä huomasta.
  Elegialle terveisiä.

  • Oliko hyvä aamiainen, Arleena? Ne hotellien aamiasherkkupöydät on yleensä niin vetovoimaisia, ettei niitä millään malttaisi jättää taakseen.

 2. Itselleni ei tule yhtäkään maksullista sanomalehteä, mutta ilmaisjakelu kyllä kahdesti viikossa. Mutta tuolla se pino nykyisin vaan eteisessä kasvaa, ei tosiaan tule luetuksi enää lehtiä kun blogit ovat niin paljon mieluisampaa luettavaa ja katseltavaa näin aamuteen kera! 🙂

  Ja mitä parvekkeeseen tulee, hankalaa tuntuu olevan miullekin sen kesäkuntoon saattaminen, *huoh*… Krassit jäi itse tänä keväänä istuttamatta ja hirveän nirso olen valmiidenkin kukkien suhteen. Lattiakin on yhä pesemättä, mutta aina on jotain muuta puuhaa tai sitten niin kylmä/kuuma ettei vaan voi 😉 – Mutta “vielä on kesää jäljellä”, parvekkeen sisutamiselle ja kunnostamiselle, joten edetään vaan ihan iisisti. 🙂

  Ja voi kun kivaa että olet majoittamassa Elegian luoksesi, pitäkäähän lystiä ja Elegialle terkkuja! 🙂

 3. Saatpa mielenkiintoisen vieraan, yes! Kerro terveisiä myös minulta 🙂

  Siivoaminen ei oikein nykyisin kiinnosta ja minullekin romanit ovat aivan liian painavia ja pitkiä. Tehdään sitä, mikä houkuttaa 🙂

 4. No mutta hei, ihan tutulta todella kuulostaa vieraasi – oikein mukavia hetkiä teille oikeassa elämässä:) Ja mukava kuulla, että olet paranemaan päin:)

 5. Blogienselaus voittaa kyllä aamulehden lukemisen täälläkin =) , samoin siivousurakkaakin täällä. Älä liikaa rasita itseäsi vielä, vaan nauti vieraasi kanssa mukavista hetkistä!

 6. Aamukahvit blogimatkaillen, ilman muuta, päivän uutiset ehtii kuulla moneen kertaan myöhemminkin. Sinullapa on ‘sydämellisiä kiviä’ , kyllä ne kirkastuttavat partsielämää ihan tarpeeksi. Ja ihastuttava vieras tulossa, – luulin että olette jo vanhoja tuttuja elävässäkin elämässä..

 7. No varmasti tunnistat, tai olet jo tainnut tunnistaakin, Elegian lentoasemalla. Mina ainakin tunnistin heti, ei Elegiaa voi olla tunnistamatta.

  Hauskoja kuvausreissuja teille, varmasti tulee kivaa, Terkkuja Elegialle. 🙂

  • Hei Itkis,
   Helppoa oli tunnistaminen kentällä! Yksi katsaus ja heti osui nappiin.
   Kelit kun paranisivat niin pusikoista alkaisi räpse laulamaan 🙂

 8. Kiitos terveisistä 🙂 Tunnistus tapahtui helposti ja majatalon palvelut ovat ensiluokkaisia. Tuntuu kuin olisin tuntenut Lepiksen jo ennestään, aivan ihana ihminen!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s