Sunday Classic – 200610

Kesä ja reggae, ne yhteen sopii ja ilman toista ei ole toista. Tänään soittovuorossa maestro itse, Bob Marley ja huikean upealta ‘Exodus‘ albumilta noukittu rennon letkeä biisi.

– Three Little Birds –

Exodus‘ -albumi julkaistiin 1977 ja se on myös valittu viime vuosisadan parhaaksi almumiksi Time -lehden arvottaessa ‘The Best of the Century‘ asioita vuosituhannen vaihteessa. Albumi on täynnä toisen toistaan hyviä rytmejä sisältäviä biisejä, että on ollut hieman vaikeuksia valita se yksi. Siispä tässä tulee toisena albumin nimikappale.

– Exodus –

Sanoituksesta en ole niinhään varma, sillä en osaa kuvitella itseäni Jah-ihmiseksi. Tuo rytmi ja nuo soundit, aaah! Voisin myös kuvitella itseni noiden rytmien tahdissa keikkumaan ikuisten palmujen saarille.

Nippelitietoa:

Poimintoja ‘Best of The Century‘ listalta:

 • Paras TV Show – The Simpsons
 • Paras leffa – Citizen Kane
 • Paras novelli – Odysseus, James Joyce
 • Paras biisi – Strange Fruit, Billie Holiday
 • Paras runo – The Waste Land (Autio maa), T.S. Eliot
 • Paras maalaus –  The Red Studio, Henri Matisse
 • Paras muoti-ilmiö – Levi’s 501 farkut

22 comments on “Sunday Classic – 200610

 1. Joskus tuli kuunneltua reggaeta enemmänkin, mutta poljento kun on niin sitä samaa koko ajan, niin alkoi puuduttaa. Silloin tällöin kuultuna ihan ok. Ja tuo Exodus on hyvä levy.

 2. Hei kiitos, täähän oli mahtavaa ! Ja aivan hitsin kivasti tehty video tuo “kolme pikku lintua”, lintuset oli tosi hauskasti piirretty 🙂

 3. Reggae ja kesä. Jotenkin Marleystä tulee mieleen 1978 ja Lontoo missä sitä klubeissa kuulin eniten, mutta ei kumminkaan mitään lempimusaa muuten. Ska, millä on juuria reggaen suunnalla iskee enemmän.

 4. Marleyltä tulikin joku mulle enemmän iskenyt kappale mieleen – tosin vielä vain muistikuvana, muttei mitään kappaleen nimeä tms… Pitäis yrittää ettiä. Tämäkin oli kyllä ihan ok-kamaa. 🙂

 5. Leppoisaa, niin leppoisaa rytmiä varsinkin ekassa biisissä.

  (Ps. alnteeksi nipotus, mutta Joycen teos ei ole novelli vaan romaani :).)

  • Tuima,
   Leppoisuutta näin keskikesän aikaan tarvitaan, jotta aivot lepäisivät rauhassa 🙂

   Romaani, on on. Tuo oli pikakäännös, sorry.

 6. Reggae on jotenkin jännää, joskus kesäisin se tosiaan on iha kohdallaan ja sitten taas jonain toisena vuodenaikana tuntuu että se on ihan tyhjää ja etäistä. Näin siis minulla, ei varmaan tarvitse olla universaali ilmiö…
  Tuosta englannin murteesta olen kyllä samaa mieltä. Ovat hienosti tehneet alunperin vieraasta kielestä omansa ja ihan omansalaisen.

  • Uuvana,
   Reggae on kesämusiikkina parhaimmillaan. Ehkäpä se johtuu myös niistä mielikuvista Jamaikan ikikesästä ja huojuvista palmuista.
   Jamaikan murre on kyllä yhtä hankalaa toisinaan ymmärtää kuin Australialaisten bushmanien tai Itärannikon Irlantilaisten 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s