Sunday Classic – 040710

Tänään tehdään poikkeus klassikoissa ja soitetaan uudempaa tuotantoa kuin täällä normisunnuntaisin on totuttu kuulemaan. Hyppy johtaa suoraan upean naisen vuonna 2005 julkaistulle ‘Before the Poison‘ -albumille. Marianne Faithfull on klassikko itsessään ja sen hän todisti tuossa keskiviikkona Kulttuuritalolla nähdyssä konsertissa. Mariannen kova elämä ei ole mennyt ohitse jälkiä jättämättä, lauluääni on neljässäkymmenessä vuodessa muuttanut heleästä roheaksi. Mielestäni se ei tässä tapauksessa ole mikään huono asia. Elämänkokemus kuuluu äänessä ja tuo tulkintoihin hurjan määrän lisää mielenkiintoa. Ja se kertoo myös sen, että vaikeudet on tehty voitettaviksi.

Minulle tuon upean konsertin kohokohta oli tämän alla soivan biisin kuuleminen livesti. Hieman jännittyneenä odotin etukäteen josko tuo mahtuu tämän taiturin laajasta valikoimasta mukaan ja voi sitä riemun kiljahdusta kun Marianne esitteli sen. Siispä vuorossa uudempaa ja ehkäpä hieman tuntemattomampaa Marianne Faithfull tuotantoa, olkaa hyvä:

– Crazy Love –

Faithfull kirjoitti ja esitti biisin yhdessä Nick Caven kanssa ja taustalla soittaa Caven Bad Seeds bändi. Tuolta ‘Before the Poison’ -albumilta löytyy kaksi muuta Caven kanssa kirjoitettua biisiä, ‘There is a Ghost‘ ja ‘Desperanto’, ja koko albumi on aivan loistava! Suosittelen!

Susupetalin oivallinen konserttiraportti on luettavissa Kuva ja Sana -blogissa. Ja nyt vasta ymmärsin tekemäni kollaasini symboliikan; Mariannehan asui pahimpina aikoinaan kaksi vuotta Lontoon kaduilla.

Ps. Saas nähdä tarjoillaanko tänään tupla Mariannet 😉 Muuten taitaakin tulla aika hiljainen sunnuntai kun porukka on vaan soutelemassa

16 comments on “Sunday Classic – 040710

 1. Aaaah, fiilistely sen kun jatkuu, ihanaa.

  Eilen tai oliko se toissapäivänä näin telkkarista rapoa Roskildesta ja siellä oli Patti Smith!!! Joo, se reissu olisi ollut selälle tappo.

  • Kiitos Ari,
   Minä en osaa pistää Marianne biisejä oikeastaan minkäälaiseen järjestykseen. Niitä kun alkaa kuuntelemaan, niin sitten pitää saada paljon.

 2. Klassikothan ovat ajattomia, voi vähän uudempikin biisi olla klassikko. 🙂
  Tätä uudempaa tuotantoa en tunnekaan, mutta hyvä biisi, kiitos esittelystä. Tykkään tuosta sovituksesta, jousimelodiasta laulun taustalla ja helähtelevästä pianosta.

  Olisin varmaan lähtenyt itsekin tuonne keikalle jos se olisi ollut vaikka viikkoa aiemmin, harmi kun ei nyt päässyt.

 3. Musansa on jäänyt itselleni vieraaksi, mutta nimi on niiiin tuttu, kun on myös tyttärelläni. 🙂 Mukava, että tykkäsitte konsertista!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s