Sunday Classic – 250710

Matkalla musiikin merkitys nousee entistä tärkeämmäksi. Tylsillä automatkoilla (nyt kun ei saa enää kuvata ajaessa tai touhuta muuta, kuten kirjoitella biisien nimiä paperilappuihin…) musiikin pitää olla justiinsa rattiin osuvaa. Niinpä pitkästä aikaa kävin varsin hommaamassa muutaman cd:n autoon matkojeni iloksi. Toimenpide eittämättä helpotti menoa ja pystyin keskittymään maisemiin. Tuon musiikin tulee olla tuttua ja sen pitää soida kovaa. Steve Miller Band ei välttämättä ole sitä parasta autoilumusiikkia monitasoisten sointujensa vuoksi, mutta mukavan matkailun jossain vaiheessa tulee se hetki jolloin koti-ikävä iskee ja sehän on karistettava niskoiltansa tuota pikaa. Päivän biisi kertoo oivallisesti tuosta levottomuudesta, joka reissuilla saattaa päästä vaivaamaan.

Jet Airliner

Jet Airliner‘ oli alunperin jo vuonna 1973 äänitetty säveltäjänsä, Paul Penan ‘New Train‘ albumille, mutta studiokiistojen vuoksi tuo albumi julkaistiin vasta vuonna 2000. Steve Miller oli kuitenkin kuullut biisin ja päätti levyttää biisin vuoden 1977 ‘Book of Dreams‘ -albumille ja sitä myöten se nousi maailman maineeseen.

10 comments on “Sunday Classic – 250710

  1. Tosiaan, hyvää matkamusaa. Tää sykkii eteenpän ihan moottorin tahdissa… melkein lähtee toimistotuolikin liikenteeseen tätä kuunnellessa:-)

  2. Hyvä meininki on tässäkin, mutta bändistä muuten tulee mieleeni ensin tunnetummat kappaleet The Joker, Fly Like an Eagle ja Abracadabra

  3. Jeps, kuski taatusti pysyy hyvällä tuulella ratin takana ja matka taittuu kuin itsestään. Rullaa niin makoisasti!!!

  4. Taisin esittää asiani varsin epäselvästi, sillä tätä en todellakaan kuunnellut autossa vaan tarkoitin sen koti-ikävän iskemistä tällä.

  5. Koti-ikävä kun on hyvä tunne, että kukapa sitä haluaisi kaataa…, se on ON NIIN tärkeä tunne. Jos tällä selviät niin hyvähän se on, tiätty.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s