Sunday Classic – 080810

Kanadalaiset rockbändit ovat eittämättä jääneet varjoon näissä klassikoissa, ainakin omalla soittolistallani. Tänään teen korjausliikkeen kaivettuani Spotify-listaltani vanhan kunnon Bachman-Turner Overdriven ja vuoden 1974 suuren hitin:

– You Ain’t Seen Nothing Yet –

You Ain’t Seen Nothing Yet‘ löytyy ‘Not Fragile‘ -albumilta, jolla on muutamia muitakin ikiklassikoita. Biisin on kirjoittanut bändin toinen nokkamies, Randy Bachman. Mies on tunnettu myös The Guess Who -bändistä, joka oli myös kanadalainen. Joten onhan niitä!

Päivän klassikon on väitetty olevan kopio The Who:n ‘Baba O’Riley:stä’ (linkistä pääset kuuntelemaan ja vertaamaan), toki säveltäjä kieltää moiset epäilykset. Joidenkin riffien väitetään kuulostavan samoilta kuin tuossa ‘Baba O’Rileyssä ja ‘änkyttävän’ laulutavan taas ‘My Generation‘ tyyppisiltä. Suorasta kopioinnista ei siis koskaan ole syytetty ja Bachman kertoo kirjoittaneensa laulun veljelleen vitsinä. Onhan niitäkin!

17 comments on “Sunday Classic – 080810

 1. Ai joo, tää:-) Hyvä biisi. Niinnoh, onhan tuossa samankaltaisia elementtejä kuin Baba O’Rileyssä… mutta eihän se kopio ole. Ehkä kundit ovat saaneet The Wholta hieman inspiraatiota 🙂

 2. Heh he,mulla oli etelä-afrikkalainen kamu,joka aina lauloi tätä…..En olekaan aikoihin tätä kuullut,oli kiva taas kuulla.

 3. Hyvä biisi, kävin sen kuuntelemassa tuolta juutelituubista, koska ilmoitti mulle ainakin, että “upottaminen poistettu käytöstä – pyynnöstä”. Mitä hittoa se sellainen Pyytelijä on?

  • Hirlii,
   Katsoppas vain, niinhän se Pyytelijä oli tehnyt. Täytyypä käydä katsomassa löytyisikö toinen versio tuohon upotettavaksi tai joku linkki. Kiitos kun kerroit.

 4. Tunnustan olevani myöhäisherännyt BTO:n suhteen, mutta diggailen sitäkin vahvemmin bändin biisejä. Matkimisesta en osaa sanoa juuta enkä jaata; musiikissa kierrättäminen on niin yleistä, että välillä on todella vaikeaa nimetä, kenen keksintöä jokin tietty soundi, rytmi tai riffi on.

  • Viides rooli,
   Myöhäisherännäisyys passaa klassikkokuvioissa vallan mainiosti. Niin meille aina toisinaan käy! Musiikissa kierrättäminen on niin yleistä, ettei siitä varmasti kenenkään kannata nokkiinsa ottaa. Eihän ne Beach Boysitkään sitten loppujen lopuksi olleet moksiskaan tämän uuden tähdökäisen lainauksista.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s