Sunday Classic – 220810

Viikonloppumatkalla poimittu klassikko 70-luvulta passaa soimaan tähän iltaan. Tosin reissu ei ollut läheskään yhtä dramaattinen, mitä tämän biisin tarina on. Todellisuudessa siellä ei mitään dramaattista ollut, päinvastoin, tai sittenkin kävin vieraissa jos sitä oikein tarkasti tarkastelee 😀 Päivän biisin esittävä Brittibändi, Ace, vaikutti hyvin lyhyen aikaa tuolloin 70-luvun puolessa välissä, jolta ajalta tämä biisi on peräisin.

– How Long? –

How Long?’ kertoo tarinan bändikaverin petturuudesta, sillä bändin basisti kävi vieraissa bändeissä soittelemassa kavereiltaan salaa. Biisi on Paul Carrackin käsialaa ja siitä ovat tehneet omat versionsa mm. Rod Stewart, Barbara Mandrell ja Lips, Inc. Linkeistä pääset kuulemaan niitä, mutta tässäkin tapauksessa alkuperäinen on alkuperäinen. Paul Carrack tuli myöhemmin tunnetuksi Squeeze, Mike + The Mechanics ja Roxy Music bändeissä. Hän on tehnyt myös mittavan soolouran ja soittanut taustoja usemman kuin yhden kuuluisuuden levytyksissä. Saatamme kuulla myöhemminkin Carracista näillä levylautasilla.

12 comments on “Sunday Classic – 220810

 1. Muistan tämän, nasta biisi! Acella on samanlainen soundi kuin Steely Danilla, yhdellä lempibändeistäni (ja niitähän riittää, heh). Sanoituksen lähtökohta (vieraissa bändeissä soittelu) oli itselleni tuntematon. Kiitos, kun valaisit. 🙂

  • Viides rooli,
   Pohdinkin ketä tämä muistuttaa ja totta tosiaankin, Steely Dan se oli. Pitkästä aikaa kuultuna tämä kuulosti todella mukavalta.

 2. Bändi on vieras. Vaan tuollaiseltahan se kyllä tuntuu kun kaveri pettää. Ihan sellainen 70-luvun saundi ja meininki tässä.

  • Hirlii,
   No aivan totaalisesti 70-lukuista. Valitettavasti joudumme tuon tunteen toisinaan kokememaan. No, sellaiset ihmiset eivät ole olleet arvoisiamme 😉

  • Sieltähän ne löytyivät roskiksesta, BLOGitse! Onneksi pelastuivat. Bilbaossa olisi paljon näkemistä, eikös siellä ole se Guggenheimin museo. Wow, mitkä muodot! Nauti!

 3. Hei, Nyt vasta huomasin, että sinulla on tuossa ylhäällä helposti löydettävissä nuo kategoriat.
  Oli Ihan Pakko poiketa Marraskuussa. Siitä on vieläkin hyvä mieli!

 4. Ah. Kiitos tästä. Jostain muistin hämäristä kätköistä tämä biisi jotenkin löytyi. Kohta se kytkee biisin vielä johonkin aikaan, vielä kun tietäisi mihin 🙂 Tämä biisi svengaa ihan kivasti.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s