Sunday Classic – 290810

Sateiseen sunnuntaipäivään sopii mainiosti perusblues ja tällä kertaa esiintymisvuoroon pääsee perusteellisesti tunnelmoiva, Freddie King. Biisissä mennään taas alkuperäisesittäjän äärelle ja julkaisuvuosi oli 1960.

– Have You Ever Loved A Woman –

Freddie (Freddy) King oli Chicago-bluesmiehiä, vaikkakin alunperin kotoisin Texasin mailta. Jo nuorena poikana hän hiipi salaa bluesklubeille kuuntelemaan sellaisia suuruuksia kuin Muddy Waters (kuultu täällä helmikuussa), T-Bone Walker ja Elmore James. Vaikutteita näiltä herroilta saattaa olla, mutta Freddie King on yksi suurista kitaran käyttäjistä ja pärjäsi varsin hyvin omillaan. Vaikutteita hänen soittotyylistään ovat saaneet mm. Stevie Ray Vaughn ja Eric Clapton.

Päivän biisin on kirjoittanut Billy Myles ja siitä oman versionsa siitä ovat tehneet Eric Claptonin luotsaama Derek and The Domino 70-luvun alussa. Aikas hyvä versio sekin, joten bonuksena siitä liveversio:

26 comments on “Sunday Classic – 290810

 1. Yeah, we are listening! Hienoa kitarointia, täyteläinen soundi, molemmilla herroilla. Että rakkaus voikin raastaa. Kieltämättä blues mallaa näihin syksyn sateisiin…

 2. Jälkimmäinen sointui paremmin mun korvaan, muttei nyt tulisi ehkä sitäkään itse valittua musaksi näin Oldfield-ihmisenä… 🙂 Hyvää sunnuntaita!

 3. Tällainen musa vaan on niiin hyvää, että oksat pois myrskyisältä metsäpolulta. Hienoa meininkiä ja vetoa. Tunnelma on täysi. Ja kuten tunnettua, osaa se Erkkikin skebaa soittaa.

 4. Kiitos lepis kun kartutat meikäläisen blues-sivistystä aina näin biisi kerrallaan. Tykkään erityisesti Kingin pikkuisen “nykivän äkkipikaisesta” kitaroinnista.

 5. Miksi Eerikin soitto ärsyttää minua? Hän soittaa komeasti, mutta bluesissa nimi King (olipa etunimi mikä hyvänsä) on merkki jostain muusta kuin pelkästä komeudesta. Silti ovat hienoja tulkintoja molemmat, tietenkin. Ai niin, ärsytyksen syy on ulkomusiikillinen juttu, joten antaa sen olla.

  • Tommi,
   Tuota etsiskellessäni tuubista jäin ihmettelemään sitä määrää, mitä Clapton on tehnyt covereita näistä vanhoista perusblueseista. Sillei se visii on opetellut.

 6. Olin itsekin suunnitellut sunnuntaina meneväni peruslähteille, eli bluesiin, mutta päädyin sitten muuhun. Taitavaa taitavaa on Kingin laulu ja kitarointi, mutta mä en jaksa bluesurkuja..

  Tommi, olisihan freddie voinut tietty esiintyä omalla nimellään Fred Christon, mutta oliskohan se napannut nimen suosikeiltaan Albertilta ja B.B:ltä? Ei nimi jne. (ja joo, lunttasin Wikipediasta)

 7. Ihan kuin oisit Lepis pyytämättä tarjonnut “vitosen” (gimme five).

  Kaikkiin kysymyksiin vastaan Kyllä, niihinkin joita ei esitetetty varsinaisesti. Kiitos mahtavista biisestä.

 8. Pingback: Sunday classic – 050910 « Parallel Lines

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s