Vintage Modern

Itkupillillä oli linkki hauskaan sisustustyylitestiin, jossa kuvia arvioitiin skaalalla inhoaa – ihastuttava + välimuodot päälle. Testi löytyy täältä Sproostin sivuilta. Saa siellä sisustusvinkkejäkin oman makunsa mukaisesti, mutta ne tavarat  jääköön sinne romukauppaan.

Testi oli aika oivallisesti rakennettu, jotkut kuvat olivat suorastaan karvoja pystyyn nostattavia ja joissain oli sitä jotakin. Testin tulos oli varsin paikkaansa pitävä:

Vintage Modern

Flea Market anyone? You know you are drawn to modern furniture and interiors, and yet you really don’t like a space that feels cold and sterile. And who could blame you? And that’s why Vintage Modern is so appealing to you. Though the backdrop of the room, the walls and windows, are many times white or monochromatic, the furniture and accessories have the color, shape and texture to bring the warmth into the space. The great thing about Vintage Modern is ease of mixing different styles in the one space. You can have a new modular sofa mixed with a great pair of chairs that your grandmother purchased in the late 1950’s and the new and old work appear as though they were destined for each other. What’s great is that even if you don’t have time for swap meets and garage sales, so many of the pieces from the mid-century were so great that they have been remade and mimicked year after year.

mööpeleitä

Testituloksen mukaisesti todellakin pidän moderneista mööpeleistä, mutta en voi sietää kylmiä ja streriilejä tiloja. Väriä ja pehmeyttä pitää olla selkeiden muotojen pehmennykseksi. Seinien pitää ehdottomasti olla valkoiset ja jostain kummallisesta syystä ne pysyvät valkoisina. Olen äärettömän saamaton laittamaan mitään seinille roikkumaan ja siitähän olen joskus kuulla saanut 😉 Todennäköisesti se on taas jokin piilotajunnan juttu; jos kämppä on valmis niin en ole vapaa lähtemään, tai jotain. Ikkunat eivät tuossa testissä oikein osuneet nappiin, rakastan nimittäin voimakkaita kuvioita ja värejä verhoissa samoin kuin tekstiileissä. Tyylini on myös täydellinen sekamelka, kuten tuossa kuvataan, on Iskua, Maskua, Ikeaa ja tilaustyönä teetettyä uniikkihuonekalua. Niin ja ne kotoa roudatut 70-luvun nahkanojatuolit, joista en koskaan suostu luopumaan mukavuutensa takia. Kirppareilla ette minua vapaaehtoisesti näe, saan ‘turhantavaranpaljoudenhepulin’ niissä.

muotoja

Materials

The other great thing about Vintage Modern is how low maintenance it can be — fabrics such as cotton, microfiber or ultra-suede and leather all look great and function even better. So whether you are having a cocktail party with friends, or kids are in the picture, the room and the furnishings can handle it. Because the style harkens back to the early twentieth century, the innovative developed during that time are very popular: acrylic, plastic and fiberglass, chrome and steel, and molded plywood. Concrete floors, countertops and furniture are also very popular and lacquered finishes are very common.

materiaaleja

Helpolla huollettavia  kalusteeni ja tekstiilini myös ovat, ja kuten testi osoittaa, niin täältä löytyy puuvilla, mikrokuitukangasta ja nahkaa. Lisäksi materiaaleissa on villaa, paperia ja puuta. Muovia ei ole, mutta metallia ja lasia löytyy kiiltoa tuomassa muutoin mattapintaisessa sisustuksessa. Matot ovat kaikki Muorin käsialaa ja nekin taitavat olla aika uniikkeja taideteoksia.

Colors

When it comes to color, walls are seen as backdrops for the room. Neutral tones of gray, white, beige and brown are very common and black is a common accent color. Pops of color on the art, furniture and accessories can vary dramatically based on the person, however very common colors are teal blues, army greens and yellow as well as deep oranges and bright reds.

Väreissä testi osui oikeaan ainoastaan osittain. Täältä ei missään tapauksessa löydy, eikä tule koskaan löytymään, beesiä, keltaista tai oranssia. Sen sijaan harmaa, musta, valkoinen, violetti, vihreä, pinkki, tummansininen ja viininpunainen ovat saaneet vallan värimaailmassa.

värejä

Nuo ovat värejä, joissa on hyvä olla. Ja siinäpä se tärkein asia kotona viihtymisen kannalta.

15 comments on “Vintage Modern

 1. No sullehan sitten osui kanssa aika nappiin. Tykkaan noista sun kuvista, ihania luonnon materiaaleja ja noi varit on tosia kauniita. Tuli vaan mieleen, etta never say never. Varikaudet vaihtelee ja ei kannata julistaa mitaan pannaan ikuisesti. Ma olen kanssa joskus vannonut, ettei juuri beesia, keltaista ja oranssia loydy, mutta oranssi on kotiutunut jo aika hyvin, keltasta kaipaan lisaa…ja hmm…voihan se olla, etta beessiakin joskus tulee, mutta noissa neutraaleissa savyissa voin ajatella sita vain luonnonmateriaalissa, en esim. maalattuna pintana…but never say never. 😉

  • Itkis,
   Niin, sullehan on tulossa se beesi talo 😉 😀 Keltainen ja oranssi ei vain istu, ei voi mitään. Ne eivät todellakaan ole minun värejä. Mutta vannomatta paras.

 2. Yaelian,
  Mulle kävi päivällä myös koneen totaalinen jumitus tuon sivuston ollessa auki. Luulin sitä photarista johtuvaksi tai jostain muusta sivustosta, mutta nyt alkavat epäilykset heräämään.

 3. No onnistuihan se lopulta. 60% Cottage Chic ja 40% Nantucket style,eli noin yleensä cozy.Pitäisi vaan olla erilainen asunto että noita voisi toteuttaa…..

 4. Sama vastaus tuli minulle testissä. Se on minulle oikeaan osunut. Modernit klassikot tai tulevat klassikot ovat haluttuja meille. Värimaailma noudattelee kanssasi aika lailla samoja linjoja. Tosin nyt olen ottamassa mukaan poltettua oranssia viinipunaisen maton kun laitan lattialle. Musta näyttää seuraavan edelleen. Mutta valkoista on eniten, siis seinät.

  • Arleena,
   Loppujen lopuksi ei mikään yllätys kun pidetään niistä samoista moderneista muodoistakin. Ja väreissä hyvin paljon samoja. Se oranssi… mnnn… en vain tänne osaa kuvitella.

 5. Piti myös testiä kokeilla ja tulokseni: Mountain Lodge Style 100% You love nature! And really.
  Saattaapa osua aika oikeaan: värit luonnonläheiset ja materiaalina puu ja luonnonkivi. Ja iso pehmeä sohva, jeeh!! 😀
  Kielitaidollani piti käyttää google-kääntäjää ja se vasta hauska olikin! (koska luonto ei ole kyse täydellinen, se on noin olevan aito!)

  • Miiwi,
   Googlekääntäjällä varmasti tuli mielenkiintoista sepustusta, onneksi ne kuvat siellä puhuvat taas enemmän kuin tuhat sanaa. Minäkin voisin viihtyä Mountain Lodge tyylissä jos olisi mountain lodge jossain kaukana ja korkealla 😉

 6. Mulla se ei oikein saanut kuin rulattua yhden tyylin kokonaan ulos eikä niissä kuvissakaan ollut sellaista missä haluisin asua. Sain sellaista 50% sitä ja 12% tätä tulosta. No, onneksi itse kyllä tunnistan ne “mun” kamat kun tulevat kohdalle.

  • HaloE,
   Ihmekös tuo, sullahan on aivan oma tyyli ja sitä ei tuolta vielä valitettavasti löydy! Omat jutut on aina hyviä.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s