skraap ja skriip

Näin sitä liuttiin jälleen aikaan, jolloin asujamistoissa aamuäänenä kuullaan ‘skraap ja skriip’. Toisinaan rytmi on nopeatempoista, toisinaan nylkyttävää ja toisinaan hidasta kynsien alle menevää vetelyä. Ei kiva!

Melukylän Krisu aloitti tänään ‘kuva päivässä‘ -projektin ja haastelee porukkaa mukaan lokakuun ajan kokeilemaan mitä tuleman pitää. Hetken emmittyäni päätin ainakin yrittää. Onhan tämä haasteellista, päivät lyhenevät, valo katoaa ja samaa vauhtia kiinnostus valokuvaamiseen. Tässäpä siis saattaisi olla keino pitää harrastetta yllä syöksyessämme kohti pimeyttä. Melukylän kommenttilootassa epäilin kestävyyttäni kuvien postaamisen suhteen, vaikka sen kuvan saisin otettua. Ehkäpä tämä kuitenkin saisi repäistyä irti näemmä jälleen hiljalleen pitenevistä työpäivistä tekemään jotain aivan muuta. Ei aivan ‘How to Survive October’, mutta ei paljoa muutakaan. Kuvat saattavat olla rankasti muokattuja tai aivan luomuja. Aloitetaan muokatulla, se on niin mukavaa touhua.


33 comments on “skraap ja skriip

 1. Hitsit sä olet nopee, kun päätät ryhtyä. Mulla on vielä päivän kuva kamerassa odottelemassa koneelle pääsyä.
  Hieno alotus!

  • Kiitos Krisu,
   Sattuipa katsos somasti, että pyllistelin ojan pientareilla tänä aamuna ensimmäisiä huurteita vangitsemassa 😉

 2. Pingback: 1. päivä | Merkintöjä Melukylästä

 3. Tosi hieno kuva sulla , oikein upea, jos niin voisin sen paremmin sanoa!
  Kiinnostava haaste, mutta että pitäisi joka päivä laittaa kuva, niin en siihen voi sen vuoksi ryhtyä.
  Katotaan nyt…

 4. Hieno kukka! Kehykset tekee mainion lisäviilauksen tuohon, pitäisi itsekin jaksaa niitä tehdä. Se pyöristetty-kulma-varjo efekti on kans hieno, vaatii vain omat versionsa eri kokoisille kuville, mutta ehkä tämä olisi kaikissa toimiva hyvä tapa.

  Mulla tuo http://www.blipfoto.com/timook on jo yli vuoden pitänyt kuva-päivässä -tahtia 🙂 (ja nyt taisi tulla eka kuukausi, jossa on joka päivä otettu kuva!). Blogiin vain on jotenkin oma vaatimustaso isompi, että pitäisi olla enemmän juttua mukana ja vaihtelua yms, mutta pitääpä katsoa josko sen saisi jotenkin kätevästi blogiin aina välillä…

  • Timo,
   Tokkopa sitä aivan mahdottomia tarvitsisi siellä blogissa, eikös se yksi kuva puhu enemmän kuin tuhat sanaa… vai miten se meni 😉

 5. Sepä onkin vielä rehevä pietaryrtti ja yltäkylläisesti muokattukin. Eikös lokakuussa vielä vahan valoakin riitä niin ettei tarvi ruveta ruokatunnilla juoksemaan pientareilla.

  • Kiitos Miiwi 🙂 Nyt kun päässyt näihin muokkauksiin jotenkin vähän sisälle, niin ei millään malttaisi lopettaa.

 6. Mitääh, miksi kotoota kuuluu sellaisia ääniä – oletko hankkinut lemmikin? 🙂 Olen pidellyt blogitaukoa tässä jonkin aikaa, mutta nyt taas innostunut lukemaan toisten blogeja. it’s good to be back, my friend!

  Komea kukkakuva as always kun sinun kuvista on kyse! Taidan jättää suosiolla ryhtymättä tähän, kun omani meni puihin jo parissa viikossa 😀

  • Good to have you back, Varjo!
   No, eihän sitä kuule tiedä kauanko meikäläisellä intoa riittää. Yrittää voi ainakin, josko se kasvattaisi keskittymiskykyä.

 7. Ei hitsi, että minulla on hitaat piuhat! Siis skriip ja skraap tarkoittaa varmaan autonlasien skrapaamista?! Täällä on vielä niin lämmintä, ettei tullut edes mieleeni 😀 T-paitakelejä pitelee vieläkin monena päivänä 🙂

 8. Pingback: Kova « Parallel Lines

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s