Löytyiköhän syyllinen…

Tässäkö syyllinen:

Ostin tässä kuukausi sitten apteekista uuden kosteuvoiteen ja säännöllisesti sitä olen siitä saakka käyttänyt. Tämä röhnä alkoi kohta sen jälkeen ja on jatkunut todella sitkeänä. Tänä aamuna levitin tuota kosteusvoidetta normaaliin tapaan ja jatkoin tuskaisena röhnöttämistä. Jostain kummallisesta päähänpistosta pesin päivällä kasvoni ja puhdistin oikein kunnolla sekä levitin toisen merkkistä kosteusvoidetta. Tuon toimenpiteen jälkeen olotila on kohonnut huomattavasti ja limottuminen loppui siihen. Toki olen vielä tukkoinen, mutta aivan kuin jokin ihmeparantuminen olisi lähtenyt käyntiin.

Kosmetiikkateollisuus on tehnyt minulle aiemminkin tepposia, mutta olen aina pitänyt apteekin rasvoja allergiaystävällisenä ja kalliina. Nyt pidän enää vain kalliina. Tutkin purkin valmistajan sivuilta käytetyt aineet ja sen verran tunnistin latinankielisistä nimistä kasveja, että epäilykseni syyllisen löytymisestä kasvoi entisestään. (On siitä kasvien tunnistamisesta näemmä jotain hyötyä 😉 ) Aamulla se nähdään mikä on olotila. Ja sitten muuten sieppaa, jos epäilyni todellakin osoittautuu oikeaksi!!!

Advertisements

16 comments on “Löytyiköhän syyllinen…

 1. En muuten pitäisi ollenkaan kummallisena, jos voide onkin syyllinen. Minua on nimittäin piinannut tässä jo kuukausia kummallisen sitkeä ihottuma (ihottumat ovat minulle normaaleja, mutta eivät näin pitkäkestoisina ja rajuina). Mietin olenko syönyt jotain sopimatonta tmv. Mutta mitään ei löytynyt.

  Sitten tajsin suihkussa, että käyttämäni ihana suihkuvaahto kirveltää. Olin ajatellut kirvelyn johtuvan siitä, että iho on rikki ja siksi kirvelee. Kuitenkin tuo vaahto on nyt loppu ja käytin tavallista suihkugeeliä ja kappas – se ei kirvellyt ollenkaan! Ja ihottuma on alkanut parantua hiljalleen.

  Olisi pitänyt tajuta aiemmin! Minä kun saan näpyyjä jo säärikarvavaahdostakin!

  • Varjo,
   Hui, sehän oli varsinaista myrkkyä! Onneksi puteli loppui. Niiden kanssa saa olla todella varovainen, jotkut kuivattaakin niin vietävästi.

 2. Ennen köyhällä ei ollut varaa ostaa halpaa, mutta nykyään kallis ei useinkaan ole parasta.

  Mitä muuten on niksaus, tässä tuskin kiropraktikon duuni ; )

 3. Minäkin jäin pohtimaan tuota niksautusta..mutta selvisihänj se 🙂

  Minullakin nyt päällä kiusallinen kutiaminen, syksy taitaa olla siihen syyllinen tällä kertaa…

  Toivottavasti sinä pian paranet!

  • SuviAnniina,
   En osannut sitä muuten kuvailla lyhyesti, sitä niksausta siis 🙂
   Toivottavasti pääset pian eroon siitä kutiamisesta. Syksyllä on niin paljon kaikenlaisia itiöitä liikkeellä ja ne saavat vaikka mitä allergiaoireita aikaiseksi.

 4. Mitäköhän siinä purkissa oli joka ´tuollaista aiheutti….Käytän vaan sellaisia voiteita ,joissa ei ole parabeeneja tai SLS,joten pitäisi olla parempia ihon kannalta.Ja mulla on myös sellainen sekoitus,johon olen laittanut sekaisin oliiviöljyä, kylmäpuristettua kookosöljyä,kylmäpuristettua seesamiöljyä ja kylmäpuristettua manteliöljyä. Iho tykkää!
  Toivottavasti se röhnä nyt menee ohi!

  • Yaelian,
   Siinä oli joitain kasviöljyjä, jotka eivät välttämättä sovi noiden muiden allegioiden vuoksi. Oli siinä ihan tuttuja ja turvallisiakin, kuten auringonkukkaöljyä. Tosin sitä en ole koskaan älynnyt naamaani läträtä. Sitten sieltä löytyi Salix nigraa, jota epäilen suuresti.

 5. Taisi olla toiveajattelua syyllistää tuota purkin sisältöä. Aikas rehevää tämä touhu vielä tänä aamuna on 😦

 6. Voi se silti olla se rasva syyllinen, ei kai se vaikutus ihan heti kropasta häviä. Mutta tuo kuva on sitten kivasti työstetty, tykkään! Mikä sun kivankäsittelyohjelmasi on ja mikä on bokeh tekstuurI? Tiedän, mitä bokeh tarkoittaa.

  • Krisu,
   Parempaan suuntaan tässä ollaan vihdoin menossa. Tiedä sitten missä syy…
   Photoshopilla näitä rustaan ja toisinaan käyn Picnikissä. Tuossa vanhalla koneella olisi Painter, mutta sen käyttö on jäänyt minimiin. Pitäisi vissiin päivittää. Bokehtekstuuri on kuin paperisivu, jossa on niitä bokehissa muodostuneita valopalloja. Eli noita läiskiä mitä tuossakin näkyy 🙂

 7. Minäkään en ihmettele jos rasva osoittautuu tosiaan syylliseksi. Itse en ole yleensä mitenkään allergia-arka, mutta muutama samantyyppinen aika rajukin reaktio on joskus tullut ihan yllättäen.
  Kerran muistan, kun ostin uuden kajalkynän, oli tuttu merkki jota olin käyttänyt ennenkin ilman mitään pulmia. Ostin vain vähän eri värisävyisen kuin aiemmin. Ensimmäisenä päivänä kun sitä sutaisin silmille, niin vähitellen molemmat yläluomet turposivat aivan palloiksi, hyvä kun sain lopulta silmät auki. Joskus myöhemmin kokeilin varovasti sitä vanhaa eri väristä kynää, eikä siitä edelleenkään tule mitään reaktiota. Mutta se toisenvärinen lensi kyllä roskiin…

  Liityn kuvasta/kuvankäsittelystä tykkääijen listaan. 🙂

  • Kiitos Uuvana,
   Kuulostaa todella vaaralliselta tuo kokemasi silmien turpoaminen. Minullakin on joskus ollut naama ‘tulessa’ jostain rasvasta ja se piti heti poistaa. Silti meni monta päivää parannellessa.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s