Epäilty nro. 2 karanteeniin

Kestoröhnän aiheuttajista epäilty nro. 2 lähti karanteeniin parvekkeelle tänään. Tai oikeastaan nro. kolme, sillä kiikutin vuoripalmun sinne jo viikkoja sitten. Sehän on nyt jo varsin selvää, että tämä on allergista tautia. Mutta mikä aiheutta näin pitkään ja näin pahana???

Olihan tuolla hauska leikkiä ilta-auringon viime säteiden osuessa terälehtiin ja sitten vielä vähän lisää koneella. Aamulla se nähdään, oliko karanteeniin joutumisella mitään vaikutusta.

26 comments on “Epäilty nro. 2 karanteeniin

 1. Hieno kuva! Noi käsittelyn selvitykset on kiva kuulla, josko joskus koittais ittekin jotain taiteilla.

  Ei rasva sitte ollut syyllinen? Tuo se taitaa olla selkein keino yks kerrallaan kokeilla, että mikä vaikuttaa. Hyvää sunnuntaita & rauhallista yötä!

  • Timo,
   Kiitos kehuista.
   Ei se tainnut sitten se rasva olla. Ei tässä todellakaan muu auta kuin eliminoida kaikkea uutta ja niihin aikaan ilmaantuneita asioita, josta tämä alkoi. Tai sitten odotella pakkasia, josko johtuu ulkona leijuvista maatuvan aineksen mukanaan tuomista itiöistä. Pirullista.

 2. Mahtavan hieno kuva! Tykkään paljon 🙂 Samalla tässä opin aina jotakin uutta, kuten nyt grunge!

  Syyllinen on usein se jota vähiten epäilee! Aika salapoliisin hommaa on syyn selvittäminen.

 3. Kuva näyttää minun silmissäni jo lähes maalaukselta.
  Milloin röhäsi alkoi, mieti mitä uutta hankit huusholliin silloin, mitä erilaista söit tai syöt niiltä ajoin lähtien, onko joku uusi vaate, pesuaine?

  • Aimarii,
   Tätähän on nyt kestänyt jo ainakin viisi viikkoa, kaksi antibioottikuuria ja eikun jatkuu. Ruokapuoli on kunnossa, pesuaineita epäilin heteken, nyt on enää jäljellä pää. Siis hiusväri. Ja sitä ei saa pois edes pesemällä… argh.

  • Halo E,
   Siitä muutostahan on jo toista vuotta 😮 Ja ei, en hommannut uusia huonekaluja silloin. Kesällä hommasin yhden, mutta röhnä alkoi paljooon myöhemmin. Kaikki kasvit poistavat ilman epäpuhtauksia. Tämä voi olla ulkoitiöiden aiheuttamaa.

 4. Eikö allergiatesteissä löytynyt mitään, kumma juttu, yleensä ollaan allergisia monellekin tekijälle. Miksi kitua viikkotolkulla, tee kunnon saneeraus ja vie kerralla kaikki huonekasvit jonnekin hoivakotiin ja kokeile vähän aikaa ilman mitään. Jos helpottaa niin tuo yksitellen takaisin.

  • Sirokko,
   Niistä allergiatesteistä on kuule kymmeniä vuosia ja silloisten lisäksi olen tainnut kehittää uuden joukon erilaisia allergioita. Saas nähdä auttaako pakkaset tähän.

  • BLOGitse,
   Kiitos. Kuvanmuokkausta oppii tekemällä ja rohkeasti kokeilemalla. Ainakin sellaiset ohjelmat, joilla voi tehdä tasoja ja säätää niiden läpinäkyvyyttä mahdollistavat tuon. En oikein tiedä niistä, mutta Gimp ainakin mahdollistaa.

 5. Ai huonevehka? Ja mitähän löytyy meidänkin “terveellisestä viherhuoneesta”. Kärsin joka syksy pitkästä yskästä, olen allerginen mm homeelle jota meillä ei pitäisi olla kuin jossain piilossa ehkä keittiön kaapin alla?. Ystäväni suositteli “ilmaa puhdistavien kasvien” hankkimista ihan tosissaan.

  • Meripilvi,
   Ymmärtääkseni sen ei pitäisi aiheuttaa muuta kuin paikallista ärsytystä (allergialiiton sivujen mukaan), joka ilmeisesti tarkoittaa kosketusärsytystä. En aivan usko tuon vehkan syyllisyyteen, mutta teen testieliminointeja uusien asioiden suhteen tällä hetkellä. Minulla on aivan sama juttu joka syksy ja parinkin eri lääkärin mukaan tuolla ulkona on syksyisin niin paljon niitä maatuvista kasvinosista yms. lähteviä itiöitä, että ne aiheuttavat tämän. Pakkasten tullessa pitäisi helpottaa. Toisaalta pientä parantumista on nyt tapahtunut sen jälkeen kun kippasin tuon vehkan partsille. Joten, ei tätä taas tiedä!

 6. Jos sä olet allerginen syksylle? Ei vaan, joku home-syysmätä-algeeria varmaan. Ei voi kuin toivoa, että aiheuttaja löytyy, kurjaahan tuollainen on. Kuva on silti kiva!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s