Höyryä, lisää höyryä

Päivän kuva 20.10.2010:

Tarpeeksi höyryä, niin ei tarvitse muokata kuvaa saadakseen siitä sumean.

Päivän pohdinta: Miten siinä kävisi jos oikeasti ottaisi vain yhden kuvan päivässä?

Advertisements

23 comments on “Höyryä, lisää höyryä

  • Susupetal,
   Lähinnä tarkoitin tällaista haastejuttua. Kun on ‘päivän kuva’, niin miten siitä selviäisi yhdellä kuvalla päivässä. Tai jotain.

 1. Mäkin voin hyvin olla kuvaamatta oitkään aikaan, mutta haasteeseen en lähtisi kyllä yhdellä kuvalla 😉

 2. Wau, luonnon oma blurraus. 🙂

  Päivän pohdintaa on itse tuon blipfoton kanssa saanut monesti miettiä, välillä tekee tuskaa saada se yks kuva, joskus taas on vaikea valita vain yksi.

  • Timo,
   Tänään oli tuskaa saada se yksi kuva. Kelvollinen. Otin ulkoakin, mutta eivät toimineet. Ruoanlaittokuvista tuo oli mielenkiintoisin. Ruokakuvat olivat tylsiä.

  • Arleena,
   Uskon niistä tulevan upeita! Pieni varoituksen sananen: Jos vain suinkin mahdollista, niin käytä höyrykuviin halvinta mahdollista kameraa mitä talosta löytyy. Höyry ei ole optiikalle hyväksi. Ja pyyhi linssi heti kuvan ottamisen jälkeen. Jos otat hyvällä kameralla kuvan, niin käytä filteriä suojana ja laita kamera mieluimmin läpinäkyvään muovipussiin siten, että siitä on näkyvillä vain linssiä hieman.

 3. Hienot pastellisävyt!

  Laitoit pohtimaan! Voisi ollakin hyvää vastapainoa tälle jatkuvalle kuvien napsimiselle. Mutta suorituspaineita kyllä tulisi, etä saisi sen yhden onnistumaan! Tuskin koko kuukautta kuitenkaan malttaisi ;(

  • Miiwi,
   Pitäisiköhän sitä kokeilla vaikka viikon ajan. Tulisiko sitä huolella mietittyä miten sen homman tekee. Hieman niinkuin ennen muinoin filmille kuvatessa. Nykyisin sitä luottaa siihen, että kyllä siitä mahdottomasta sarjasta aina yksi onnistuu 😉 Kokeillaanko?

   • Lokakuu jatkuu vielä ja joulun alla tulee paljon kuvattavaa, mutta tammikuussa voisi hyvin onnistuakin. Niin että viikon jälkeen kamerassa olisi vain ne seitsemän kuvaa : ) Laitetaan korvan taa muhimaan!

 4. Joh. Jos ei höyrykuvaksi päättelisi, voisi kokijana ajatella höyryt jonnekin toisaalle 🙂

  Jaa. Kuva päivässä kertomaan omasta todellisuudesta? Tai jostain? Ei se ehkä ole kamalan hankalaa, vaikka kerronta pitäiskin rakentaa ajatuksella. hmm… voisihan tuota marraskuussa kokeilla…

 5. Mahtaskohan saada sitte yhtään kuvaa tänne, jos ei ottaisi tarpeeksi kuvia yhtenä tai toisena päivänä.
  ?
  Mä otan joskus satakin kerralla ihan äkkiäkin, ja on siinä sitten poistamistakin, mutta voi olla, että niistäkin vaan yksi on sellanen, että voi näyttää jollekkin!
  Mutta jos oikein tarkkaan ehtisi miettimään sitä yhtä kuvaa ja sommitella sen oikein hyvin, ennen kuvaamista, ja valotukset tietäisi tarkalleen, niin voisihan sitä vähän aikaa pärjätä yhdelläkin kuvalla, ehkä!

 6. Miiwi,
  Tammikuussa voi olla hyvä, silloin on aika hiljaista muutenkin tuolla kuvasurintamalla.

  Vaiheinen,
  Marraskuu… Tammikuu… Vai sittenkin Joulu…

 7. Vähänkö on tyylikäs kuva! Mietin samaa, että vain yksi kuva päivässä, tulee aina otettua useampi, vaikka olisi vaan yksi kohde, mitä kuvaan. Lisäksi olen miettinyt sitä, että riittäisivätkö rahkeeni 365-haasteeseen. Vai kuinka pettynyt olisin itseeni, jos se jäisikin kesken.

  • Krisu,
   Samoissa aatoksissa ollaan oltu. Pohdin nimittäin myös tuota 365 -asiaa. Timo sai sen kunnialla suoritettua, joten siinä olisi hyvä malli. Toisaalta, sitten pitäisi taas perustaa uusi blogi ja kaikkee…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s