How to Survive November -10 – Reittikartta / The Map to Follow

Tässä on kartta, josta voitte seurata matkamme kulkua maailman ympäri:

Voit liikkua kartalla nuolilla ja zoomata sitä suuremmaksi tai pienemmäksi.

Klikkaamalla meidän karttamerkkejä näet lisää kohteesta.

Jätän tämän kellumaan tähän päällimäiseksi koko kuukaudeksi.

Erityiset kiitokset lyhytkoodin tekemisestä menevät thesacretpath -bloggaajalle, joka auttoi minua tuolla WP:n foorumeissa tämän karttakoodin kanssa. WP ei tue Flashia, mutta siihen näyttää olevan kiertotie.

The journey through dark and gloomy November has began. Above you’ll find the map to follow in our imaginary journey around the world. Special thanks to thesacretpath -blog for the help with the short code of the map.

Tästä linkistä löydät ohjeet miten toimitaan tässä marraskuun selätyksessä.

Advertisements

39 comments on “How to Survive November -10 – Reittikartta / The Map to Follow

 1. Näyttää päivittyvän ihan mukavasti. Tulin laittaneeksi siihen jo lähtöpaikkani enkä keksi miten sen poistaisin. Vaa lieneekö tarpeen?

 2. Hyvää matkaa marraskuuhun.

  Itse jätän reissun väliin, älyllinen kapasiteetti ei tällä hetkellä loista laadulla, eikä jaksaminenkaan ole sitä luokkaa, että pääsisi mukaan reissuun.

  Mutta seurannassa olette!

 3. Pingback: How to Survive November -10 – 2 « Parallel Lines

 4. HEEEEELP!

  Vein oman lahtopaikkani karttaan.
  1. En kuitenkaan osaa ladata kuvaa. Menu riviston ikonia klikatessa sanoo, etta pitaa antaa linkki? eiko kuvia voi siirtaa omalta koneelta? Loysin menusta import > sain kuvan folderiin mutten sielta julkaistua.

  2. En myoskaan onnistunut kartan julkaisussa blogissa. Vein HTML:na mutta nakyy vain tekstina.
  Vaikuttaako self-hosted blogi tuohon?

  3. Huomasin lahtopisteeni olevan kartalla kahteen kertaan mutten tajua miten siina niin kavi. Deletoidaanko vain roskiin heittamalla? En uskalla tehda mitaan etten vaan sorssi muitten tekemisia…

  Kuka tahansa voi vastata spostilla joka vaan osaa neuvoa jotta paasen postaamisessa eteen pain, KIITOS!
  sposti > BLOGitse AT blogitse.com

  • BLOGitse,
   1. Laitoin tänään sen kuvan Turusta siten, että latasin sen tähän blogiin ja liitin kuvan url-osoitteen ilman että julkaisin kuvaa. Se url-osoite näkyy wp:ssä siinä ladatessa. Tai sitten kuva voi olla julkaistu ja sillä on se osoite. Yritin aamulla ladata Flickeristä, mutta siinä en vielä onnistunut. Täytyy vielä tutkia lisää tuota mainitsemaasi import toimintoa.
   2. Otitko koodin siitä kartan embedded toiminnosta vai yrititkö lisätä sen lyhytkoodin, jonka lähetin? Olisiko nyt sitten niin, että self-hostatussa wp-blogissa sinne html-editoriin pitää laittaa se karttaohjelmasta ladattava koodi. Lähetän sen s-postilla kohta. Ajattelin muuten vastata tänne, jotta muutkin saavat infoa.
   3. Deletointi taphtuu vain heittämällä sinne roskiin. Taisin aamulla huitaista menemään yhden Vaiheisen reittiviivan vahingossa, kun sähläsin siellä omiani… Hui.

   Toivottavasti nämä auttavat.

   • Ai niin, ja sitten pitää aina muistaa tallentaa kartta päivyttyäkseen.
    Huomasin myös siellä olevan mahdollisuus tehdä kansioita. Tutkin niitä lisää.

   • 1. kuten uumoilin
    2. lahettamasi lyhytkoodin
    3. just niin, en halua tuhota kenenkaan tekemisia 🙂

    Odotan miten projekti etenee. Avasin ykstyisen leikkikartan jolla yritan opetella kartan toimintoja.
    Yritin vetaa reittiviivan koeluontoisesti Marokosta Australiaan mutten onnistunut. Miten sen reittiviivan saa vedettya vaikka maapallon ympari?

 5. Minä en jaksa lähteä reissuun, mutta seurailen kyllä ja ihastelen, missä kaikkialla liikuttekaan 😉

   • No ensin piti vähän ihmetellä, mutta kyllä mä sitten tajusin ne jutut. Paitsi että sen widgetin koodista Blogger kyllä herjasi. Ilmeisesti siitä puuttui alusta ja lopusta . En kokeillu, mutta se ei suostunu liittämään koodia sellaisenaan postaukseen, mutta siinä oli jpg-kuvan liittämismahdollisuus – niin valitsin sen kun se oli niin selkeä juttu..

 6. BLOGitse,
  Se olikin hankala homma, se reittiviivan piirtäminen. Sen kanssa tumpuloidessani onnistuin Vaiheisen viivan tuhoamaan. Ilmeisesti se pitää tehdä pätkissä. Sitä voi myös muokata, mutta nyt täytyy katsoa videota. En muista miten se tehtiin.

 7. HaloE,
  WP on alkanut elämään omaa elämäänsä ilmeisesti. Vaiheinen sai sen kartan ihan ok näkymään bloggerissa, Kari myös. Tai eivät he ole raportoineet ongelmista. Tosin, taitavat tietää mitä tekevät 😉 Meitsiltä on jäänyt kaikki koodiin viittaava siinä määrin, että olin onnellinen saamastani avusta.

 8. Olen kyllä saanut kartan auki ja piirrellyt viivoja ja paikkoja ja kokeillut liittää kuvia ja blogitekstin mutta.. kun tallentaa niin pitääkö siihen laittaa se antamasi ID vai tallentuuko sillä ihmekirjainrimpsulla mikä sinne automaattisesti tulee.. nyt en tiiä mitä olen sohlannut, ei ainakaan näy tuossa sinun kartassasi minun palikoitani.. toivottavasti en mitään teidän juttujanne ole sohlannut

  • Sirokko,
   Se ID on juuri tuohon meidän karttaan, joten no hätä 🙂
   Se ihmekirjainrimpsu on sinun omaan karttaan.
   Tuon meidän yhteisen saat näkyviin kohdasta: Load map ja lisäät sen meidän ID:n. Se on muuten tarkka siitä isolla ensimmäisellä kirjaimella kirjoittamisesta.

 9. Täällä keinuu keinutuoli matkanne tahdissa. Kyllä seurailen ja ihmettelen. (Saa nähdä yritänkö pikku reissulle myöhemmin. Tämä olisi niin mukava tapa oppia uutta…)

 10. Arvasin että täällä on selätys tänäkin vuonna. Aloitin uuden blogin juuri siksi että kestän talven kun matkasuunnitelmat menivät pieleen kun Bestiksen hoitaja perui koko homman. Minun piti olla Tansaniassa joulukuun lopusta maaliskuun loppuun mutta nyt narisen täällä koko talven ellei ihmettä tapahdu. Mutta, tällä hetkellä on puolitoista viikkoa niin paljon tekemistä etten kyllä ehdi tähän mukaan ja näyttää aika vaikealtakin ainakin eka silmäilyn jälkeen. Mutta, ihanaa matkaa teille jotka olette mukana!!

  • Savisuti,
   Kurjaa, että matkasuunnitelmillesi kävi köpsästi! Toivotaan, että ihme tapahtuisi.
   Tule mukaan vain, ei tämä ole niin vaikeaa kuin miltä ens alkuun näyttää. Jännittävää nähdä minne me kaikki päädytään 🙂

 11. Jostain syystä tulee mieleen se elokuva jossa Nalle Puh katsoo karttaa ja sanoo “Ehkä tuo on oikea suunta” ja sitten kaikki säntäilevät ympäriinsä =)

  Hyvää matkaa koko joukolle, seuraan matkojanne ilolla vaikka itse päätinkin jäädä kotorannoille kalaan.

 12. Olet keksinyt jännän jutun. Näinkin voi matkustaa. Minä en lähde mukaan, en taas Suomeen tultuani jouda, mutta toivotan hyviä reissuja. Ei kukaan vielä kovin kauas näy päässeen …

  • Kiitos Yamaba,
   Saas nähdä kerkiänkö tällä reissulla sinun jäljillesi Japaniin, vai jämähdänkö tänne vanhalle mantereelle 😉

 13. Tämä on jännä ja hauska mutta minulle ihan liian monimutkainen, tarkoitan siis että olisi ollut mukaanhypättäväksi – marraskuussa kun ei meikäläisen aivo toimi yhtä hyvin kuin muina kuukausina, ei pysty omaksumaan uusia jippoja jne. 😛

 14. Nyt tossa on sulla kartta täynnä nastoja. Mitäs mä nyt teen? Kuuluuko nähdä muutakin kuin tuo kartta? helevetti kun olen toope 😀

 15. Tervehdys sateisesta Hämeenlinnasta! Kävin kuikuilemassa, missä kaikkialla olet jo ehtinyt piipahtaa. Ei olisi pitänyt – matkakuumeeni nousi aivan sietämättömäksi. Tahtoisin päästä ihan oikeaan reissuun. No, mutta sinulle ja muille matkaajille hyviä kelejä & safe landings! 😉

  • Kiitos Viides Rooli,
   Hitaasti on tämä matka nyt edennyt. Viimeksi vierrailleissani kaupungeissa on ollut niin hyvää musiikkia, että en ole malttanut lähteä eteenpäin 🙂
   Oikea reissu tässä harmaudessa tekisi todella terää! Voi huokaus!
   Mikä sinut Hämikseen on lennättänyt? Meikäläisen vanha asuinkaupunki… 😉

   • Monta syytä on muuton takana, ehkä kerron niistä joskus.

    Hämeenlinna vaikuttaa mukavalta kaupungilta. Osin kotiutumista on edesauttanut synnyinseutuni, Tampereen, läheisyys. Tuttu murre, tuttu mentaliteetti. Enkä voi moittia maisemaa: ikkunastani voin ihailla kaukana kohoavaa kuusimetsää ja etualalla Hämeen komeaa keskiaikaista linnaa. 🙂

    • Viides rooli,
     Luulin sinun olevan käymässä siellä, mutta ihan muutto! Toisinaan sitä on muutettava!
     Hämeenlinna on ihan jees, jos haluaa mennä nukkumaan aikaisin ja matkustaa pitkiä matkoja nähdäkseen ihmisiä. Kello kun tulee siellä viisi, niin kaikki ihmiset katoavat kaupungilta. Siellä on kyllä aivan ihania ihmisiä. Ja jäyhissä hämeen miehissä on sitä jotain. Jos vain jaksaa odottaa 😉
     Asuin siellä toistakymmentä vuotta, siellä ja Hattulassa siis, ja nuo olivat niitä asioita jotka tuskastuttivat vilkasta keskisuomalaista. Siis odottaminen ja jonottaminen. Maisemat ja ympäristö ovat aivan huippuluokkaa ja mielelläni käyn siellä vieläkin. Olen edelleen Hämeenlinnalaisen pankin asiakas, joten jokin jänne on jäljellä ihanien ystävien lisäksi. Maisemakuvauksesi perusteella taidan osata arvioida suunnan missä asut 😉 Komeaa on!

 16. Länteen ja etelään näyttää vievän ihmisten matkat. Pisimmällä idässä joku oli käynyt Ekaterinburgissa, joka on nätti ja miellyttävä kaupunki. Mutta kun menee tarpeeksi länteen, tulee kyllä itään.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s