How to Survive November -10 – 18 – 19 – 20 – 21 – 22 – 23

Tuvalussa edelleen, tämä oli nimittäin se tämän matkan pääkohde. Unelma saariryhmästä, joka saattaa pian kadota veden alle. Tuvalu sijaitsee Tyynellä valtamerellä, suurin piirtein puolessa välissä Hawaijin ja Australian välissä. Saariryhmään kuuluu yhdeksän pientä korallisaarta ja ne tunnettiin muinoin Brittivallan alaisuudessa nimellä; Ellice Islands.

Image by Travel.State.Gov

Pääsaari on nimeltään Funafuti ja siellä sijaitsee lentokenttä ja pääkaupunki. Muita saaria ovat mm. Niulakita, Nukulaelae, Nukufetau, Vaitupu, Nui, Niutao, Nanumaga ja Nanumea. Näistä suurimmat ovat atollien muodostamia saarien yhdistelmiä. Pinta-alaltaan maa on maailman neljänneksi pienin, se on vain 26 neliökilometriä maa-alaltaan laaja. Asukkaita saarilla on n. 10 000, joista suurin osa asuu Funafutilla. Suurin osa työikäisestä väestöstä on valtion hommissa. Varsinaista vientituotetta maalla ei ole, mutta tonnikalalaivat maksavat veroja maalle kalastusoikeuksista. Kalastamista on jonkin verran, jopa vientiin saakka. Pääasialliset tulot tulevat kuitenkin rahastosta, jonka Australia, Uusi-Seelanti ja Britannia, yhdessä Tuvalun kanssa, perustivat vuonna 1987. Lisäksi maa saa jonkin verran avustuksia. Turismin kanssa ei ole menestystä syrjäisen sijainnin ja korkeiden lentolippujen hintojen vuoksi, saarilla käy vain n. 1000 turistia vuosittain. Mitään ihmeellistä tekemistä siellä ei ole, ellei ole innokas sukeltaja. Tuvalu on tullut tutuksi internetin url-osoitteen loppuosan myynnistä, sillä maan koodi on .tv ja televisioyhtiöt ovat sitä innokkaasti ostaneet. Kai? Luulisi ainakin.

Saariryhmän korkein kohta on ainoastaan 5 metriä meren pinnan yläpuolella. Tuvalu on yksi niistä ensimmäisistä valtioista, joka jää meren alle ilmaston muutoksen seurauksena. Uusi-Seelanti on varautunut evakuoimaan maan asukkaat tilanteen niin vaatiessa. Ilmasto saarilla on ihanteellinen, noin +29 ympäri vuoden. Meriveden lämpötila on hieman alhaisampi ja sen lämpeneminen syö rantojen koralliriuttoja tuhoten ne pikaista vauhtia. Saaret ovat pitkiä ja kapeita, eikä niillä ole jokia tai muita makean veden lähteitä. Kaivoja tosin on, joten juomavettä on saatavilla muutakin kuin merivedestä puhdistettua.

Image by Vuelta Al Mundo

Asukkaat ovat polynesialaista alkuperää ja ovat asuttaaneet saaria n. 2000 vuotta. Suurin osa porukkaa tuli Samoalta, mutta myös Tongalta ja Wallisin saarilta sekä mikronesiasta on tullut väkeä. Eurooppalaiset valloitivat saaret vasta 1819, vaikkakin saaret oli havaittu jo 1500- luvulla. Itsenäisyytensä maa sai vuonna 1978.

Taidan jäädä tänne!

Lähteet: Tuvalu Travel Guide, Tuvalu Islands

16 comments on “How to Survive November -10 – 18 – 19 – 20 – 21 – 22 – 23

 1. Lämpöä ja upeita merimaisemia! Mielenkiintoisen paikan olet löytänyt 🙂 Tottuisikohan sitä tuohon kuumuuteen ja kalaruokiin, vai alkaisiko jossakin vaiheessa jo kaipaamaan talvea ja lunta!! ;D

 2. Lukemani ja lopussa olleen kuvan perusteella minäkin haluaisin tulla noille saarille. Olisin hieman pidempään. Voishan siellä olla kaiket talvet edellyttäen, että saaret ovat olemassa. Toivotan niille pitkää ikää

  • Arleena,
   Toivotaan todellakin niille pitkää ikää! Tuolla päin maailmaa olisi todella paljon koluttavaa, pieniä saaria siellä sun täällä.

 3. On se vaan kaunis! Mutta vain viisi metriä… peruin heti ajatukseni mahdollisesta muutosta, riittää yksi pieni hyökyaalto ja hups, kukaan ei ehdi evakuoida yhtään mitään. Onhan sinulla pelastusvene mukana kaiken varalta..

 4. Ala jaa sinne. Paitsi jos sinulla on laiva milla paaset eteen pain…
  Kiva kayda ja olla hetki mutta eipa taida kohta enaa kartalla olla jos merkit paikkansa pitavat.
  Leppoisaa lumipaivan jatkoa! 🙂

 5. Mainio valinta seuraavaksi etapiksi!

  Ollaan myös katsottu Malediivejä, joissa valtion korkein kohta on 2m merenpinnan yläpuolella… Ja joiden ministerin piti aika hätäisesti yrittää paikata mainetta, kun paikalliset jäi kiinni turistien mollaamisesta. 😮 🙂 Mutta siis kauniita paikkoja molemmat.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s