Konehuoltoa

Moi,

Kone alkoi puhisemaan ja tuhisemaan siihen malliin, että oli pakko ottaa ja aloittaa huoltotoimet. Selain ei enää tahtonut pyörähtää sivustolta toiselle ja kuvien käsittely oli unohdettava tyystin. En siis ole lopettanut klassikoiden kuuntelmista, mutta tältä päivältä ne nyt jäivät. Huomenna päivä uusi.

Olen nyt tehnyt varmuuskopioita, niin ulkoiselle kiintolevylle kuin poltellut dvd-levyjä. Kuvista tämä täyteen on tullut ja niitä olen kauhonut roskikseen. Alkuperäiset ovat kaikki tallella tuolla ulkoisella. Toisaalta ihmetyttää mitä näitä huteja säilömään:

– huti –

Tyhjentäminen jatkuu vielä, sillä dvd-levyille ei kannata roskaa tallentaa. Taisi tulla ikuisuusprojekti tästä. Yöksi täytyy laittaa levyn eheytykset päälle ja toivoa sulavampaa liikettä huomiselle.

18 comments on “Konehuoltoa

 1. Hidasta puuhaa tuo kopioiminen ja kun niistä huteistakin voi kehitellä vaikka mitä!
  Toisaalta, aina voi ottaa uusia huteja.

  Joo, koneen putsaaminen kyllä nopeuttaa toimintaa. Ihmeen paljon kaikenlaista täytettä tänne kerääntyykin.

  • Susupetal,
   Tosi hidasta hommaa! Jatkuu pikku hiljaa edeten.

   Kaikkia huteja en todellakaan heittänyt menemään, kuten tuota yllä olevaa. Tuokin taitaa olla aivan tarkoituksella tehty huti. Eniten ärsyttää ne pikkuisen tärähtäneet, erityisesti kukkakuvissa. Ja niitä on paljon!

 2. joo, kaikkea sitä kertyykin koneelle, minä lähetän nettialbumiin yleensä picasan kautta kaikki “onnistuneet” ja jos kone hajoaa ei niillä lopuilla ole niin väliä (ja säästyy siivoamiselta 😉

  • SuviAnniina,
   Nettivarasto olisi tietysti hyvä vaihtoehto. Picasasta joku puhui tässä, että se optimoi kuvat alaspäin… En tiedä sitten. Printtikuvissa kuulemma tuottaa hankaluuksia?

   • En oikeasti tajua noista “teknisistä” jutuista mitään. Riippuu varmaan siitä millä tasolla liikutaan, minun käyttööni kuvien laatu riittää mainiosti, kun tekee lähinnä itselleen , ju nou 😉
    Picasanettialbumissa on eri vaihtoehtoja minkä kokoisena haluaa kuvat lähettää. Mulla on maksullinen lisätila, koska lähetän aina originaalikoossa. Hyvä ja nopea vaihtoehto, suosittelen.

 3. Mun pitäis kanssa tehdä oikein kunnon siivous ja tallentaa kanssa osa kuvista varmaan talteen. Pari vuotta sitten kone pamahti ja kaikki kuvat sen myötä. Enkä silti oo oppinut.

  Tuo on kyllä tosi kaunis huti.

  • Itkis,
   Tuo tilanne olisi katastrofi, jos kaikki kuvat katoaisivat en tiedä miten päin olisin. Onneksi on tullut säännöllisen epäsäännöllisesti otettua varmuuskopioita ulkoiselle kovalevylle, joten kaikki ei katoaisi kerralla. Tosin huonosti olen sitä hommaa muistanut tehdä viime aikoina.

 4. Munkin puhisee ja vielä sammuu kesken,etenkin jos katson videota. TÄytyy hankkia isompi ulkoinen kiintolevy,nykyinen 320 GB on jo täynnä….

 5. Jep, samaa hommaa olen aloittanut, loppua ei näy. Hutit on kyllä mielenkiintoisia kuva-arvoituksia, pitäisköhän järjestää joku hutikisa…

  • Sirokko,
   Hutikisa kuulostaa hauskalta 🙂 Tai uusi gategoria: viikon huti. Siinä saattaisi kyllä käydä niin, että tulisi vain kuvattua niitä huteja tyyliin miten hyvän hutin saan aikaiseksi 🙂

 6. Mina opin jo aikaa sitten tallentamaan ulkkoiselle kovalevylle kaikki taysresoluutiokuvat muutaman paivan valein.
  Itse koneen backupaan edelleen liian harvoin mutta teen kuitenkin. Teraboxi vetaa paivityksia mutta mika ihme on ettei sita viikottaiseksi rutiiniksi……….
  Miksikohan taysin hutikuvia ei malta millaan deletoida siina vaiheessa kun niita kamerasta koneelle siirtaa?
  Sitten niita taysin epaskarppeja joutuu deletoimaan kun olisi tarve kayttaa. Eli homma on edessa kuitenkin jossain vaiheessa. (Paitsi jos vaan sailoo ja sailoo eika koskaan kuvia sen jalkeen katso.)

  Pakkaus sujui eilen loistavasti kun sain apuvoimia.
  Tanaan on papereiden lajittelua, keittion kaappien raivaamista….Ei tule aika pitkaksi! 🙂

  • BLOGitse,
   Olen tänä syksynä alkanut poistamaan latausvaiheessa paskakuvat pois. Vihdoinkin 😉
   Joulun aikaan voisin ottaa pari päivää ja tehdä tuon paperien lajittelu -projektin. On about 5 vuotta rästissä. Tuleekin paljon paperintekopaperia… 😉

 7. Jo on sinulla urakkaa! Onneksi et ole tätä pois heittänyt, hentoa ja viehättävää. Mukava kuulla, että on muitakin jotka eivät malta heittää hutikuvia roskiin. Ulkoiset kiintolevyt ovat käteviä.

  • Miiwi,
   Meikäläisen luonteeseen valitettavasti kuuluu se ominaisuus, että mitään ei voi heittää menemään. Jos vaikka joskus sattuisi tarvitsemaan. No, niitä huteja tuskin kaikkia tulee koskaan käytettyä! Kai siinä kuitenkin huolettaa, että jääkö mulle kuvia lainkaan….. …. ….

 8. Tämä hutikuva on jänskä. En vaan tiedä, mitä se markkeeraa.
  Voi, voi, kunpa minä oppisin poistamaan kelvottomat ja ennenkaikkea alkaisin tallentaa tärkeät ulkoiselle.
  Pitäisi- pitäisi… Postauksesi on minulle tosi tervetullut.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s