Sunday Classic – 121210

Piti soittaa sitä ja aamulla piti soittaa tuota, mutta sitten tuli tämä, mutta jos kuitenkin tuo. Tyypillinen klassikoiden ajatuksen lento. Ehkä joskus soitan sen biisin, mitä alun perin ajattelin. Tänään soittolistalle pääsee hieman meille ehkä hieman tuntemattomampi amerikkalainen progebändi Queensryche. Päivän biisi on vuodelta 1990:

– Silent Lucidity –

Silent Lucidity‘ löytyy Empire -albumilta, jolta löytyisi se kolmosvaihtoehto tämän päivän ajatusjaaritteluissa, eli ‘Anybody Listening?’. Jälkimmäiselle ei löytynyt kunnollista videota. Silent Lucidity passaa hyvin tänne pimeimpään vuoden aikaan, sillä nukkumisestahan tuossa biisissä on kyse. ‘Lucid dream’ eli selkouni on sitä unta, kun tiedostamme näkevämme unta. Tuossa tilassa voimme jopa vaikuttaa unemme kulkuun, jos välttämättä haluamme.

Kauniita unia!

10 comments on “Sunday Classic – 121210

 1. Iltapäivää, heräsin juuri päiväunilta. Queensryche on nimenä tuttu, mutta yhtään kappaletta en olisi osannut nimetä.

  Kuulosti hyvältä, sopivan raskasta.

  • Viides rooli,
   Harvemmin kuultua, tai siis erittäin harvoin. Kamalan pitkiä biisejä tekevät, ehkis siinä yksi syy vähäiseen radiosoittoon meillä.

  • Yaelian,
   Klassikoiden parhautta on löytää jotain sellaista vanhaa, josta muutkin pitävät vaikkeivat ole ennen kuulleet.

 2. Tämän bändin tuotannosta en tiedäkään mitään sitten 80-luvun jälkeen, 80-luvun lopulla ilmestynyt Operation: Mindcrime -levy minulla aikanaan oli ja sitä tuli soitettua silloin aikoinaan mutta en varmaan kahteenkymmeneen vuoteen ole siitäkään mitään kuullut. Ehkä aika kultaa muistot tms., yllätyin näet nyt että kuulosti näinkin radiosoittoiselta. Voi olla että muistan väärin/kuuntelen nyt musiikkia eri lailla kuin silloin, tai sitten meno on tässä pehmoisempaa ja hieman kaupallissävytteisempää tunnelmointia kuin vanhemmilla levyillä.
  Ei kuulu ihan nykymusiikkimakuuni, mutta onhan tuo (edelleen) osaava ryhmä soittajia, sen kuulee.

 3. Geoff Taten syvältä nousevasta lauluäänestä olen pitänyt aina. Hyllystä löytyy vain esikoinen The Warning, joka on jostain 80-luvun alkupuoliskolta. Aika paljon raskaampaa kuin tämä kaunis laulu. Eikös Empire-albumi ole heidän “Wall”-viritelmänsä?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s