Sunday Classic – 020111

Suklaakonvehdit kera täyteläisen punaviinin makuyhdistelmä tulee huulille kuunnellessa tämän päivän klassikkoa. Valitettavasti tästä huushollista ei löydy makuhermoille täytettä, joten nautiskellaan kuuloaistin varassa, silmät kiinni maistellen:

– Baby Did a Bad, Bad Thing –

Chris Isaak teki vuonna 1995 albumin, Forever Blue, jolta tämä ‘Baby Did a Bad, Bad Thing‘ on lohkaistu. Se on kuultu myös Stanley KubrickinEyes Wide Shut‘ elokuvassa. Radiosoittoa se on saanut meillä aikoinaan jonkin verran, mutta mitään suurta hittiä siitä ei tullut. Ei ainakaan täällä päin, Australiassa se olikin sitten jo aivan toinen juttu. Suurimman huomion on saanut tämän biisin video, joka taisi noina aikoina olla hieman liian paljastava. Voit käydä katsomassa videon tästä linkistä, soundikin on jonkin verran erilainen verrattuna tuohon live-äänitykseen.

Enjoy!

22 comments on “Sunday Classic – 020111

 1. Suklaata onkin tullut niin paljon joulunseutuna syötyä (lue: riittävästi = liikaa) että toisenlaisten makuhermojen kutkutus virkistää.
  Tässä biisissä on minusta hyvä pieni kutkuttava tekstin rytmikoukku tuo hirmunopea ‘baby did a’ -“etuhele” bad bad thingin letkeälle rullaavuudelle – hyvä esimerkki biisistä, jossa jonkun lainin toisto todella toimii (eikä ole siinä vain tavan vuoksi). Toimii!

  Ja jännää, miten reilut kymmenen vuotta sitten tämä video oli vähän liikaa. Nykyään tämäkin olisi varmaan aika mainstreamiä.

  • Uuvana,
   Tulihan sitä suklaata syötyä, mutta tällä kertaa osasin jo hieman hillitä. Lienee vaikutusta se marraskuussa läpikäyty vuoden makeanhimontyydytyskampanja 😉
   Koukuttava biisi kieltämättä tämä. Kuuntelin sen varmasti kymmenen kertaa peräkanaa ja silti tuntuu että lisää pitäisi saada. Onkohan Isaak tulossa Suomeen milloin…?

 2. Pojillahan kulkee lavalla komeasti, ja oi, miten maukasta kitarasoundia. 🙂 Chris Isaakin äänessä on vetoa, ja hän osaa todellakin kutkutella kuulijoita tuolla Uuvanankin mainitsemalla tekstikoukulla. Tämänkaltaiset videot saavat kaipuuni live-elämyksiin kasvamaan vähän liiankin suureksi. Ehkä se johtuu ajankohdasta; jouluna on tullut vietettyä liikaa tunteja sisätiloissa. Reippailua, reippailua! No, huomenna se arki taas jatkuu.

  • Viides rooli,
   Tässä on hurja määrä upeita soundeja, niin instrumenteista kuin miehestä itsestään lähteviä. Minulle kävi live-esiintymiskaipuun kanssa samoin ja käväisin katsomassa mitä olisi tarjolla. Ei mitään sellaista, jota jaksaisi.

 3. Suklaata tein eilen,ja tänään se näkyy kireissä housuissa,,,
  En ole tainnut tätä kappaletta kuulla,mutta Isaacs vetää sen todell hienosti,ja myös säestys kuulostaa hyvältä,Isaacksin ääni taipuu niin jännästi.

  • Yaelian,
   Miehen lauluääni on uskomattoman taipuisa, vaikka niin yhden soundin miehenä pidetäänkin.
   Teit suklaata, kuulostaa herkulliselta harrasteelta 🙂

 4. Jeh. Tämän tahdissahan tässä voipi rullata ajatuksensa arkea kohti, ja huokaista syvään kun pyhät ovat vihdoin päättyneet.

  • Ari,
   Jep, hieman erilaistahan tämä siihen mitä meillä soitetaan. Tässä on ehkä sellaista kantri/blues henkeä.

 5. Isaak on jäänyt mun musamuistiin epäreilusti yhden biisin (joo, just se, WIcked) miehenä, mutta tässä todellakin näkyy ja kuuluu äänen huikea plastisuus. Tämä tempo ei sovi ihan mun tempperamenttiin, mutta pidin huikean hyvänä esityksenä. Ja tuossa videossa kaikki kuulosti jotenkin vielä tehokkaammalta..

  • Kutuharju,
   Niinpä, ei pitäisi jäädä sen yhden biisin vangiksi. No, onneksi mies näkyy ja kuuluu aina silloin tällöin siellä sun täällä. Alkuperäisessä videossa äänet ovat todella ytimeen meneviä.

 6. Jos et olisi muistuttanut, että tämä on siinä Kubrickin hölmöilyssä, olisin pitänyt tästä enemmän.
  Siitä huolimatta kaikkea hyvää tälle vuodelle.

  • Tommi,
   Lohdutukseski kerrottakoon, että biisi tuli ensin ja Kubrick nappasi sen leffaansa. Ei ole siis kirjoitettu alun perin siihen. Samaa mieltä muuten tuosta leffasta.

   Hyvää uutaa vuotta!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s