Strawberry Pie

WordPressiltä tuli postia, josta ilahduin suunnattomasti. Viime vuoden tilastojen yhteenveto. Ihan oli mukavat taulukot ja wow-indeksillä mennään, ei siinä mitään. Loppuun laittoivat vain vihjeeksi jatkaa postauksia eniten sivuilleni kävijöitä tuoneilla aiheilla. Sunnuntaiklassikot olivat tietysti ykkösenä, mutta sen jälkeen oli nimittäin päässyt käymään niin, että porukka on lukenut viime vuonna eniten toissavuoden postauksista tätä yhden ruokakuvan sisältävää postausta. Tuota sateenkaarikakkua en ole suuresta suosiosta huolimatta koskaan toteuttanut, kun en osaa puolentoistavuoden asumisen jälkeen vielä käyttää keittiöni uunia. Ei kai tässä sitten muu auta kuin palata Lepiksen kauhukeittiöön, mutta aloitetaan nämä ruokapostaukset uudelleen jostain helposta.

Twice Burned Strawberry Pie – Kahdesti poltettu Mansikkapiirakka

Pohja:

 • Se tavallinen (Lepiksen salaisen raparperipiirakan pohja)

Täyte:

 • JÄISIÄ Lidlin pakastemansikoita
 • Rasvatonta kermaviilia 1 prk
 • Vanilliinisokeria 1 rkl
 • Hunajaa 0,5 dl
 • Kananmunia 2 kpl

Levitä pohja voidellulle piirakkavuoalle, muista taiteilla reunat. Lisää mansikat ja kaada päälle hyvin vatkattu kermaviilimössö. Paista sopivassa lämmössä sopivan ajan.

Leikkaa palaneet reunat pois.

Jatka paistamista. Unohda piirakka uuniin kunnes mansikat ovat sopivasti mustuneita.

Tarjoile, jos uskallat!

28 comments on “Strawberry Pie

 1. Herreguud, ne siis ovat mansikoita =:o

  Kuulin jostain kaupan kauniinpunaisen mansikkahillon salaisuudekksi sen että mansikat ennen keittämistä valkaistaan ja sitten hilloon tehdään kaunis punaväri E-kooodilla varustetustetuista aineksista. En kyllä yhtään tiedä miksi se juuri nyt tuli mieleen.

  • Demetrius,
   Vai valkaistaan! Voi kamalaa! Onneksi ei tarvitse sellaisia hillontekeleitä syödä. Tyydyn käristettyihin 😉

 2. Näyttää oikein hyvältä, kuvittelin, että mansikoiden päällä on luumupuolikas . Sekin olisi hyvä idea. Ja kun ottaa uunista 10 minuuttia aikaisemmin pois, torttu on täyttä herkkua.

 3. Tämä on luonnollisemman värinen kuin se sateenkaarikakku. Entisellä uunillani olisi onnistunut mainiosti, mutta vahinko, tällä uudella on vakea polttaa vain reunoja, varsinkin kahteen kertaan, hiiltyy tasaisesti kauttaaltaan. Minä siis olen jo kokeillut…

 4. Loistavaa 😀 – epäonnistuminen on taidetta.

  Ei ulkonäkö kerro mitään mausta, se voi olla tuo sinun piiras ihan maukasta ja syötävää, – eikös ne niin sano että moni kakku päältä kaunis silkkaa … jne.

 5. Hieno homma. Jossain vaiheessa tutkailin mita eniten luetaan tai paljonko on kavijoita mutta lopetin joskus syksylla. Paatin bloggailla ihan muuten vaan….

  Mina en osaa leipoa mutta asken otin lampaanviulun uunista ulos. Maistoin salaa pienen palan, nam, hyvaa! Valkosipulilla ja kahvilla muhitettu…

  • BLOGitse,
   Äärettömän harvoin tulee noita laskureita vilkaistua, ehkä kerran kahdessa kuukaudessa. Nyt oli sitten aivan eri juttu, kun oikein huomauttivat 😉
   Lammas on herkkuruokaa, mutta en osaa tehdä.

 6. Näyttää herkulliselta ainakin minun keitoksiini verrattuna. Onneksi vaimo hoitelee meillä enimmäkseen ruuanlaiton.

 7. Haa jos en ois lukenut otsikkoa, niin olisin melkein luullut että tuo ensimmäinen kuva on lähikuva jostakin lohikäärmeen kyljestä, se näytti ensin niin hurjan fantastiselta – sitten aivojen hämmennys katkesi “ruokaa”-ajatukseen.

  Nyt alkoi kyllä tehdä tällaista piirakkaa heti mieli, mutta eipä ole leipomisainehia kotona, mustikoista puhumattakaan. No, syön vai silmilläni kuvia sitten. 😉

 8. Hups! Noin on käynyt tälläkin leipurilla, joskus sitä vaan unohtuu ajatuksiin kesken paiston. Tulihan sentään silmäruokaa 🙂 Värikakkujakin mieluimmin katselisin kuin söisin.

  Wow-indeksin olet ansainnut sivuistasi!

  • Kiitos Miiwi,
   Värikakku menee kyllä vielä testailuun, mutta kesemmällä sitten. Uskon siitä tulevan todella hauskan näköinen, mustan eri sävyissä 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s