Sunday Classic – 090111

Viikolla tuli selailtua erinäköisiä soittolistoja tehdessäni kuvaa ‘One‘ BLOGitsen Digital Fun Challenge -haasteeseen. Kuva koostuu ainoastaan pop-listojen biiseistä, joten tänään olkoon vuorossa viime vuoden paras rockbiisi ameriikan malliin. Toki tämä on vain minun mielipide viime vuoden rockbiisien ykkösistä valittuna.

– Your Decision –

Your Decision‘ on Alice in Chains -bändin vuonna 2009 ilmestyneeltä ‘Black Gives Way to Blue‘ -albumilta ja se roikkui jenkkien listakärjessä alkuvuodesta 2010 peräti kahdeksan viikkoa. Alice in Chains on Seatlelainen rock bändi ja perustettu jo vuonna 1987. Bändi piti pitkän paussin albumien julkaisujen suhteen, peräti 14 vuotta, sen alkuperäisen vokalistin, Layne Staleyn, menehdyttyä huumeisiin. Uusimmalla albumilla kuullaan uuden miehen, William DuVallin, laulantaa yhdessä bändin kantavan voiman, Jerry Cantrellin, kera. Cantrell on myös kirjoittanut tämän päivän klassikon. Albumin sanotaan olevan tribuutti Staleylle ja myös tässä biisissä puhutaan kivun ja elämän valitsemisesta.

Nippelitietoa: Päivän biisillä ja viime viikkoisella klassikolla on yhteistä Stanley Kubrik. Tässä videossa on viittauksia myös tuohon ‘Eyes Wide Shut‘ filmiin, kuten myös ‘Hohtoon‘.

Lähde: Billboard (magazine) Sieltä löytyy muuten aivan mielettömän upea Archive, josta löydät kaikki vanhat lehdet luettavaksesi.

Bonusbiisi:

Rolling Stone Magazine tykkää, että tämä Kanye Westin biisi hänen pienoiselokuvastaan, Runaway, oli vuoden 2010. Täältä näet sen kokonaisuudessaan (kesto 35 minuuttia). Kannattaa katsoa.

26 comments on “Sunday Classic – 090111

 1. Olen aivan surkea näissä, hittilistabiiseissä, kun en sanottavammin seuraile, mutta hyvähän se on valistaa itseään 🙂

  Alice in Chains on bändi jota en ole varsinaisesti kuunnellut, mutta kuullut kylläkin, ja ihan tykkäsin. Video tosiaankin viittaili noihin leffoihin, ja oli muutenkin aika hyvin tehty.

  • Hirlii,
   Video oli mukava. Vaikkakin viittasi niihin leffoihin 😉 Hittilistoja ei enää tule seurattua yhtä intensiivisesti kuin joskus muinoin, mutta on tullut tarve löytää jotain uutta kuunneltavaa. Ehkäpä siksi sukellus listojen pariin tekee toisinaan ihan hyvää.

  • Susupetal,
   Kannatti siis seikkailla. Olin kyllä kuullut tämän biisin aikaisemmin. Alicea täytyy ottaa enempään kuunteluun tässä lähiaikoina.

 2. Että käykin näin: ensikuulemalta tykästyin. Tyylikäs biisi, ja laulaja pidättelee juuri oikealla tavalla ääntään ja tulkintaansa, antaa sanojen nousta esiin. Pidin myös lopetuksesta. Bändi ei jää makaamaan hyvän biisin päälle ja pilaa sitä loputtomilla instrumenttisooloilla tai jotain. Kiitos esittelystä, Lepis, pitääkin perehtyä Black Gives Way to Blue -levyyn paremmin.

  • Viides rooli,
   Jo tuo albumin nimi on aivan huikea, pilkahdus valosta. Klassikot voivat siis syntyä näin, ensi kuuntelulla.

 3. Helvetin hieno kipale, vaikka sävelkulut ei mitenkään omaperäisiä, kaikki pätkät kuultu useaan kertaan aiemmin. Mutta niinhän se menee, saa yhdistellä ja uusintaa, kun tekee näin ylivertaisesti. DuVallia kyl’ kuuntelee mieluusti enemmänkin. Timbujen turkiseläimet huomasivat raadot videoladyn kaulalla, joten Alice menee nyt boikottiin.

  • Timbut,
   Siis boikottiin? Kaiken tuon kehumisen jälkeen… Mnnnn… Jos kuuntelisistten vain ilman katselua. Epäreiluahan se sellaisten karvakasojen kanteleminen on julkisilla paikoilla.

   • Siis raatokarvat boikottiin. Ehkä Alice in Chains on muutoksen kourissa, ehkä ei? Joo täst’ lähin suljetaan silmät, ollaan vaan korvakuulolla tätä bägää kuullessa. Se auttaa.:} Aavikolla käydään kovaa kamppailua eläintuotteista luopumiseksi. Koville ottaa…

    • Timbut,
     Kovin on urakan itselleen ottanut aavikon väki! Lykkyä tykö. Vähemmälläkin pärjää.
     Lohdutukseski mainittakoon ettei Aliceilla ollut karvoja kaulassa, vaan runsaasti pörröä päässä. Ne pimut siellä huikenteli.

  • Yaelian,
   Valinnat on vaikeita, etenkin kun on niin paljon uutta kuunneltavaa tullut ettei tahdo millään pysyä perässä.

 4. Ihan komea biisi. Tuskin kuitenkaan mahtuisi AIC:n Dirt-albumille, joka on yksi kovimmista (ja synkimmistä myös) grungen kulta-ajan kokonaisuuksista.

 5. No ohoh, mites tämä levy oli nyt jäänyt minulta melkein kokonaan huomaamatta! Nolo juttu. 😳
  Samaa mieltä vähän olen kuin Tommi tuossa yllä, mutta ihan komeaa tavaraa kun ottaa huomioon miltä vuodelta tämä on. Nykyäänhän tehdään pääsääntöisesti niin paljon luokattomampaa musaa kuin tämä.

  • Uuvana,
   Siinäpä se, luokatonta kamaa. Kuunnellessani noita pop-listan biisejä (kuva one), meinasin saada hepulin. Rock-lista oli siedettävämpää, mutta oli sielläkin kaikenlaista.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s