Sunday Classic – 160111

Tällä viikolla on tullut kuunneltua paljon oman musiikkihyllyn antia. Pitkästä aikaa tullut oikein kuuntelmalla kuunneltua, niin soundeja kuin sanoituksia. Siltä nousi päivän klassikoksi tämä hilpeähköllä sävelmällä verhoiltu, sanomaltaan koskettava biisi:

– (What’s So Funny ‘Bout) Peace, Love and Understanding –

‘(Whatäs So Funny ‘Bout’) Peace, Love and Understanding’ on Nick Lowen käsialaa vuodelta 1970. Alkuperäisen version voit käydä kuuntelemassa tästä linkistä YouTubessa. Esimmäisen kerran se julkaistiin vuonna 1974 ilmestyneellä Brinsley Schwarzin albumilla ‘The New Favourites of Brinsley Schwarz‘. Brinsley Schwarz oli Nick Lowen ensimmäinen bändi, joka vaikutti briteissä 60-luvun loppupuolelta 70-luvun puoleen väliin. Kappaleen tunnetuimman version, ja levyhyllystäni löytyvän, on tehnyt Elvis Costello vuonna 1979. Biisi on myöhemmin kuultu hittileffa ‘The Bodyguardin‘ sound tracillä Curtis Stigersin versioimana. Mielenkiintoinen tarina tarinan kulku tälläkin biisillä, sillä Elvis Costello ja The Attractions levytti kappaleen Nick Lowen ‘American Squirm‘ -singlen B-puolelle ja biisin muodostuessa hitiksi, se lisättiin Costellon ‘Armed Forces‘ -albumin jenkkiversioon. Eniten näistä kaikista levytyksistä pidän tästä Costellon versiosta, tietenkin!

Tässä herkässä konserttitaltioinnissa herrat esittävät kappaleen yhdessä:

12 comments on “Sunday Classic – 160111

 1. Costellolla on ihanan letkeät jalat, katse kohdistuu pakostakin niihin. Johtuu varmaan kateudesta, kun itse on aidanseivästäkin jäykempi, eikä nuo jalat todellakaan ole mitään riu’ut.

  Hmm, musiikkiin. Pidin tuosta herrojen yhteisestä livekeikasta, mutta jostain syystä Costello ei ole oikein iskenyt minuun.

  • Tuo alempi on todella hyvä versio, Yaelian. No, ihmekös tuo. Molemmat herrat estradilla ja ilmeisesti eivät halua laulaa toisiaan lavalta.

 2. Löysin Elvis Costellon musiikin paljon myöhemmin kuin monen muun artistin tuotannon, en tiedä miksi. Mutta onpahan riittänyt kuunneltavaa. 🙂

  Esiin nostamistasi videoista pidin SusuPetalin tavoin Costellon ja Lowen yhteissessiosta. Siinä oli lumoa ja live-esityksen antamaa jännitettä. Pidin myös siitä, että biisin tempo oli huomattavasti hitaampi kuin ekalla videolla.

  • Viides rooli,
   Uutena versiona tuo jälkimmäinen toimii todella hyvin. Etenkin kun siinä näkyy molempien miesten selvästi kunnioittavan toisiaan.

   Elvis Costellon löytäminen on ollut varmasti järisyttävä kokemus. Hyvä. Tutustumista tuotantoon riittää varmasti pitkäksi aikaa, sillä niin tuottelias hän on. Ja sitten on vielä ne toisille artisteille tehdyt biisit…

 3. kelopo esityksiä kumpikin, mutta herrojen yhteisesitys jää jotenkin pllisuksi, liian sliipatuksi Costellon oman rokkauksen rinnalla. Eli nyt pisteet ylemmälle viisulle.

 4. Voi hitsi, missä TV-sarjassa näin Elvis Costellon vierailevana tähtenä IHAN HILJATTAIN? Voi tätä muistikapasiteetin vähyyttä… 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s