Sunday Classic – 230111

Hyvää sunnuntaita!

Tänään kurkistetaan todella kauas Yle:n arkistoihin, kai. Videomateriaali näyttää paljastavan poikien käyneen esiintymässä täällä tuupissa jo 60-luvulla. Päivän biisi on varmasti sellainen miesten laulu, mutta mitäpä se haittaa. Saatan myös olla väärässä. Moni kakku päältä kaunis ja niin edelleen.

– I’m a Man –

The Spencer Davis Group levytti tämän hittibiisin vuonna 1967 ja se oli itse asiassa singlen B-puoli. Biisin ovat kirjoittaneet Steve Winwood ja Jimmy Miller. The Spencer Davis Group vaikutti tuolloin 60-luvun puolen välin hujakoilla ja kotoisin se on Englannista. Wikipedian mukaan bändi olisi jälleen toiminnassa.

36 comments on “Sunday Classic – 230111

  • Aimarii,
   Näillä oli myös muita tunnettuja biisejä… Kun vain muistais 😉 Kaikkea ei voi muistaa! Ei kai tarvitsekaan.

  • Yaelian,
   Ai kuulee? Meillä ei, valitettavasti. Kuten ei enää muitakaan bändin biisejä. Mihin lie unohtunut soittolistoilta.

  • Tuima,
   Toisinaan tarvitaan vyörytyksiä. Hassua, että se testorsteroni siitä väkisin ensimmäisenä puskee, vaikka love-biisistä kuitenkin on kysymys.

 1. Kuuskytluvun peruskamaa, vanhoja muistoja vaikutti olevan muillakin tänä pyhänä, – solistilla on kyllä mainio ääni, tähän tyylilajiin sopiva.

 2. Winwoodhan on THE MAN, aivan yksi ultimaattisista klassikoista sekä äänen, soittotaidon että piisintekotaitojensa perusteella. Jäbä on tehnyt pitkän päivätyön huipulla 60-luvulta tähän päivään.

  http://www.stevewinwood.com/

  p.s. enkä pinnallisena ihmisenä voi olla mainitsematta että mieshän on myös komea kuin mikä… ;D

  • Halo E,
   Vai pinnallisena!!! Sallikaa minin hihittää hetki 😉
   Winwood on yksi huipuista, ei voi kuin yhtyä hehkututkseen.

 3. Hyvää tytinää, ehtaa miehistä menoa. Siitä onkin muuten aikaa, kun olen viimeksi kuullut tämän biisin. Keitähän kaikkia suuruuksia meillä onkaan täällä Suomenmaassa käynyt soittamassa; osa Yleisradion nauhoistahan on vuosien saatossa tuhottu. Valitettavasti.

  • Viides rooli,
   Valitettavasti niin. No, eipä täällä silloin muinoin paljoa suuruuksia tainnut käydä. Niitä vain, joista joskus sitten tuli.

 4. Tuttu biisi lukuisina upeina versiona, silti tää alkuperäinen on aavikkolaisten korville yksi kauneimmista angtisista, rakkausballadeista, kissoista huolimati. Kuten Halo totesi kyllä tätä kuuntelee ja katselee. Hieno, hieno!!!! Pitäisköhän todeta, että voihan miespoloa? Huippuhumoristeinen lyriikka.

 5. Olipas mukava kuulla tää biisi pitkästä aikaa ihan alkuperäisessä versiossa, mulla kun on jotenkin jäänyt päähän soimaan tästä Macho:n disco versio, joka sekin kyllä on ihan svengaava. 🙂

 6. B-puoleltakin voi siis ponnahtaa klassikoksi, herkuksi ainakin. Nuo kuoropojat tosin tuntuivat välillä huojuvan vähän nuotin vieressä, heh.

  • Kutuharju,
   Näin voi käydä. Tosin, niin ei kai kovin usein ole käynyt. Harvinaista herkkua siis. Kuoropojat unohtivat varmaankin harjoitella.

 7. SDG on mun ikisuosikkeja, vaikka hankin kokoelmatuplan vasta 70-luvulla. Ja varsinkin Gimme Some Lovin’ on vieläkin vailla vertaa.

 8. Joskus nurmikkoa leikatessa on tehnyt mieli iskeä nyrkkiä pystyyn ja laulaa tätä. Todella miehekästä! Hauskaakin. Mutta joo, on väkevä biisi, on. Tämä ei haalistu koskaan.

 9. Taa on edelleen upee biisi. Hammondit rockaa, jees! 🙂
  Olen pimennossa kun en paase blogeihini…en tieda mika vikana, serverissa vaiko joku taas hakkeroinut…

  • BLOGitse,
   On se onni ettei tuohon aikaan tuon kummoisempia soittopelejä ollut. Maailma olisi paljon köyhempi ilman niitä.
   Mitä ihmettä siellä blogeissa taas tapahtuu. Kurjaa!

 10. Hammondit on kyllä ylittämättömät. 😀

  Tuo biisin miehinen sanoma minun itse on kyllä otettava vitsin varjolla (vaikka olisi tosissaan tehty), muuten kun en oikein nauramatta kestä näitä uho-juttuja. 😉

 11. Minä kerkien vasta maanantaina näihin bileisiin 😉

  Tämä klassikkoperinne antaa hyvää mieltä unohtuneilla soitoillaan !

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s