Se vieras sika!

Viikolla sattui silmään tämä uutisointi tutkimuksesta, jossa todettiin ettei maanantai olisikaan viikon kamalin työpäivä:

Brittitutkimus on ottanut selvää, mitkä asiat käyvät ihmisten psyykeen päälle.

Tutkimukseen osallistui 3000 18-45 -vuotiasta toimistotyöntekijää, joiden antamien tietojen perusteella paljastui, että juuri työ on suurin stressin aiheuttaja heidän elämässään.

Kiinnostavana yksityiskohtana tuli ilmi, että paljon parjattu maanantai ei olekaan viikon pensein työpäivä. Vielä stressaavampaa on olla töissä tiistaina aamupäivällä.

Suurin osa työntekijöistä oli sitä mieltä, että maanantaisin aletaan vasta käynnistellä koneita, ja ennemmin keskustellaan viikonlopun tapahtumista kuin tehtäisiin varsinaisia töitä.

Tiistaisin todellisuus kuitenkin iskee kasvoille, kun maanantaina tekemättä jätetyt työtehtävät on lopulta aika ottaa työn alle.

Tutkimusta johtanut Michael Page on huolissaan työntekijöiden stressin määrästä.

– On huolestuttavaa, kuinka moni työntekijä tuntee työssään painetta. Painetta tulee työnantajan, asiakkaiden ja muiden työntekijöiden suunnalta.

Tämän takia pienetkin ongelmat, vaikkapa tietokoneen kanssa, aiheuttavat kohtuutonta päänvaivaa työntekijälle.

Pagen mukaan on kuitenkin lohdullista huomata, että ihmiset tiedostavat nämä ongelmat.

– Osa työpaikallaan huonosti voivista ihmisistä on tehnyt uudenvuodenlupauksen mukavamman työpaikan etsimisestä, kertoo Page positiivisista asianhaaroista.

Lähde: Iltasanomat

Allekirjoitan tuon täysin joiltain osin. Maanantai ei ole kuitenkaan käynnistelyvaihe, meillä ainakin mennään täysillä alusta saakka.  Tiistait tuntuvat olevan aina täynnä kaaosta ja jos jokin asia on mennäkseen pieleen, niin se tuntuu tapahtuvan tiistaisin. Keskiviikot ja torstait seilataan jo tasaisemmassa virrassa. Pahin päivä minulle on henkilökohtaisesti on perjantai. Odotus työviikon päättymisestä peittyy megaväsymykseen ja siinä samalla menee nautinto viikonlopun saapumisesta. Usein myös perjantaiset palaverit ovat jostain hornan tuutista kotoisin.

– vieras sika (by Morgan) –

Tänään meikäläistä vietiin kyllä kuin vierasta sikaa ja sen verran koville ottaa, että voi tovi mennä ennenkuin saan sen toisen posken käännettyä. Puhalluttaa, mutta onneksi kuitenkin oli perjantai!

16 comments on “Se vieras sika!

 1. Sen mitä muistan omasta säännöllisestä työelämästä, ennen kuin heittäydyin freelanceriksi, niin kallistuisin enempi tnoihin sun päiviin. Perjantai-iltapäivä oli ehdottomasti stressaavin. Onneksi sen jälkeen tulee tosiaan viikonloppu, niin voi antaa liikojen höyryjen päästä pihalle.

  Erittäin osuva ja hauska kuvitus tekstiin. 😉

  • Itkis,
   Ne ovat aivan kamalia, etenkin jos ei pääse heti lähtemään kellon kilauttaessa. Päikkärit odottavat ja jalka oven välissä joutuu kuuntelemaan jotain skeidaa. Ei hyvä. Siksi yleensä yritän vältellä sinne mitään ylimääräistä. Kaikki eivät vain osaa sitä.

 2. Minäkin muistan perjantait päivinä, jolloin ikään kuin yritettiin ansaita vapaa viikonloppu ja työtä paiskittiin kuin ei olisi viikolla tehtykään. Sitten vuorotyössä kaikki muuttui ja jos nyt olisin töissä ehdottomasti pahimpia päiviä olisivat yöt, viikonpäivästa riippumatta8]

 3. Minä muistelen vuorotyötä aikani tehneenä, että viikonpäivillä ei juuri väliä ollut. Nytkin on sama. Ihan tarkkaan en joka kerta muista mikä päivä on, muttei sen väliä. Tutkimukset on tutkimuksia, eikä ne kata koko totuutta lähimainkaan.

  • Aimarii,
   Viikonlopulla niin väliä viikonloppuna, mutta lepopäiviä jokainen meistä tarvitsee. Oli ne sitten milloin vain.

 4. Meillä kyllä maanantai alkaa täysillä heti aamukahvilla vaihdettujen kuulumisten jälkeen. Torstai on ehkä raskain päivä, yleensä täynnä kaikkea, mitä pitää vielä ehtiä tehdä. Perjantaina jäähdytellään ihan selvästi, sinne on koottu kokoukset ja mahdolliset koulutukset ja muutenkin lähdetään aikaisemmin kotiin. Joten en valita.

  Toivottavasti lauantai on rauhoittanut mukavasti sinua ja voit iloita pitkästä ja rennosta sunnuntaista:)

  • Kiitos Katriina,
   Aivan levollisin mielin jo tänään. Hyvä unet ja päikkärit päälle ovat tehneet tehtävänsä.
   Meillä on koulutukset yleensä torstaisin ja perjantaisin lähdetään ihmisten aikaan kotio. Yleensä.

 5. Se oli mielenkiintoinen postaus. Maanantai on itselleni mukavin työpäivä. Pääsee viimeinkin arkipäivään, jolloin on ihan oikeinkin että tekee töitä. Tiistai, keskiviikko ja torstai ovat tiukimmat yleensä, perjantai on jarruttelua, lauantai ja sunnuntai hitaampia työpäiviä. Mutta päiväunet nukutaan aina kun nukuttaa.

  • Yamaba,
   Minä pidän maanantaista. Niissä on aina energiaa ja uuden aloittamisen fiilistä. Voimaa. Mikään ei ole vielä mennyt pieleen.
   Päiväunille uskaltaudun ainoastaan viikonloppuisin, mutta sitäkin hartaammin.

 6. Me vuorotyössä mennään täysillä oli sitten arki tai pyhä, aina ei muista mikä päivä on! Onneksi on yövuoroja vähän katkaisemaan päivävauhtia. Minä mielelläni teen yövuoroja välillä. Parasta on kun lopettaa valvomisen maanantaiaamulla, kun toiset tulevat töihin mieli apeana ja itse saan mennä nukkumaan vaikka koko päiväksi 😀
  Toisen posken kääntäminen on usein aika vaikeaa.

 7. Miiwi,
  Vuorotyötä en ole tehnyt kuin nuorena tyttönä kioskissa, joten kokemukseni siis on jäänyt vain kahteen vuoroon. Silloin se ei tuntunut missään. Nyt voisi jo tuntua.
  Onneksi oli viikonloppu välissä ja pää liikkuu jo 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s