Sunday Classic – 200311

Tämän biisin biisin pärähdettyä eetteriin tänä aamuna radiosta kesken aamulehden lukemisen leveä hymy levisi kasvoilleni. Saman tein oli aivan välttämätöntä vaihtaa päivän klassikkoajatukset hieman keveämpään. Nuoriso tutustutti minut tässä jokin aika sitten uuteen paikallisradioon täällä pääkaupunkiseudulla ja sitä on tullut kuunneltua näin viikonloppuisin jonkin verran. Meitä hemmotellaan nimittäin Radio Nostalgialla, jossa soi päivät pitkät niin kotimaisia kuin ulkolaisia klassikkoja pienten välihöpinöiden kera. Aivan kuunneltavaa. Kanavalla on myös nettiradio, joten tämä ilo ei rajoitu vain näille kulmille.

Päivän klassikkona soi vuodelta 1969 peräisin oleva, ja jo silloin suurta hilpeyttä herättänyt, Gershon Kingsleyn säveltämä ‘Popcorn Song‘:

Popcorn Song

Tämä instrumentaalikipale on täysin syntikkasoitettu pop-biisi ja ensimmäinen tunnettu elekrtoninen teknobiisi. Eli nykymusiikin esi-isä. Biisin vuonna 1972 levyttäneen Hot Butter -bändin versio kipusi aikoinaan listoilla kärkisijoille ympäri maailman. Bändi oli tunnettu instrumentaliversioistaan ja eli parhaat päivänsä tuolloin 1970-luvulla.

Let’s smile, everyone!

 

17 comments on “Sunday Classic – 200311

 1. Tämä on ihana, taita löytyä omista klassikoistani kauan aikaa sitten.
  Aikanaan inhosin tätä, mutta vanhemmiten tämä todellakin nostaa hymyn huulille.

  Tuo linkkilista ei taaskaan suostu näyttämään, ketka ovat postanneet 😦

 2. Popcornissa on selvää retroainesta. Se on soinut viime viikkoina myös YLE Radio Suomi -kanavalla. Minulle tästä syndikkapompottelusta tulee aina hyvä mieli.

  • Viides rooli,
   Jahas, onkohan tästä nyt tulossa megaretrotusbiisi radiokanaville 😉 No, onneksi ne eivät kestä ikuisuuksia.

 3. Hah Hah Hah 🙂 – tää on hyvä muistojenpalauttajabiisi. OI aikoja oi tapoja ! Tämä soi varmaan jokaikisissä koulun bileissä.

 4. Suoraan kaus nuoruuteen! Tutustuin muuten radio Nostalgiaan kampaajalla, mainio kanava! Enpä tiennytkään tuosta nettiradiosta, hieno juttu, kiitos. Niin ja vielä: Popcorn saa hyvälle tuulelle :).

 5. Uskomaton yhteensattuma taas, taitaa olla jotain kollektiivista piilotajuntaa, mutta eilen just kerroin Robille, että mun elektronisen musiikin diggailu alkoin sillä siunaamalla hetkellä kun ekan kerran kuulin Popcorn song:in. Mun teki illalla mieli kuunnella Popcornia, mutten jaksanut sitten enää sitä tehdä, ja täällähän se sitten oli aamulla kätevästi jo valmiiksi etsittynä. Suupielet kyllä kääntyi ylöspäin. 😉

 6. Tätä on moni yrittänyt tehdä coverina, mutta ei se vaan toimi ilman näitä “commodore 64” -tyyppisiä saundeja. 😀 Hehee
  Juuri viides rooli -blogissa pääsin sanomasta kuinka elektroninen musa/syntsamusa oli 80-luvulla paljon parempaa ja mielikuvituksellisempaa, tekniikan rajoitteista huolimatta – tai ehkä juuri siksi. Uutta elektronista musaa jaksan todella harvoin yhtään kuunnella, mutta vanhaa kyllä.

 7. Tämä on jotenkin välillä mennyt mulla sekaisin Tuhannen markan setelin kanssa, vanha tuttu, mutten tiennytkään että on noin vanha! Kiitos piristyksestä ja infosta.

 8. Katsottin pojanpojan 7 v kanssa nämä Popcornit. Sitten siirryttiin YouTuben Pacman-Popcorn-videoihin. Tämähän oli nimenomaan Pacmanien musiikkina jossain vaiheessa. Meillä oli hauskaa :))))

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s