Sunday Classic -170411

Tämä elokuvateema osoittautui sen verran laajaksi, että tänään on pysyttävä siinä enisimmäisenä mieleen tulleessa biisissä. Toki tällä elokuvateemalla menisi eteenpäin kuukauden, kaksi, ellei peräti vuoden. Sen verran useita hyviä ja hersyttäviä on tässä viikon mittaan päähän putkahtanut.

Klassikkoelokuvabiisini on varsin yllätyksettömästi tietysti B.J. Thomasin esittämä kipale suosikkielokuvastani, ‘Butch Cassidy and the Sundance Kid’: Raindrops keep fallin’ on my head… so I just did me some talkin’ to the sun… and I said I didn’t like the way he got things done… sleepin’ on the job… those raindrops are fallin’ on my head, they keep fallin’…. but there’s one thing I know… the blues they send to meet me won’t defeat me… it won’t be long till happiness steps up to greet me… 😀 Kuuletteko sävelen 😉 Lalaalalaaa… Se siitä!

Tuo Hal Davidin ja Burt Bacharachin kirjoittama kappale on kuitenkin soinut täällä klassikoissani jo 28.9.2008 ja voit käydä kuuntelemassa sen Uuvanalla 🙂 Täällä siirrytään seuraavaan suosikkilistalla ja siihen ensimmäisenä mieleen putkahtaneeseen.

The Godfather‘ trilogia on pitänyt minua ilmestymisestään asti otteessaan, kuten myös sen musiikki. Musiikkivalinta tänään on Andy Williamsin esittämänä Kummisedän teema vuodelta 1972:

Speak Softly Love

Elokuvan teeman on säveltänyt Nino Rota ja tämän sanoittajana on toiminut Larry Kusik. Varsinaisia elokuvamusiikin klassikoita näimä miehet jo ansiolistojensa perusteella. Nino Rota on tunnettu elokuvamusiikin säveltäjä ja hänen säveltämäänsä musiikkia löytyy mm. seuraavista elokuvista:  La Strada (1954), La Dolce Vita (1960), 8 1/2 (1963), Juliet of the Spirits (1965) ja Amarcord (1974), Romeo and Juliet (1968), The Leopard  ja The Godfather Part II. Hän on säveltänyt myös kamarimusiikkia ja oopperoita. Larry Kusik on puolestaan ollut sanoittamassa mm. seuraavien elokuvien tunnareita: Romeo and Juliet, Murder on the Orient Express, Mommie Dearest, Rosemary’s Baby ja Serpico.

Speak Softly Love‘ eli ‘Brucia La Terra‘ on kuultu myös Kummisetä III:ssa sisilian murteella esitettynä. Anthony Corleone laulaa sen isälleen tässä Sisiliaan sijoittuvassa kohtauksessa:

Brucia La Terra

Ja sitten se instrumentaaliversio:

Katso YouTubessa!

20 comments on “Sunday Classic -170411

 1. Anteeksi kun olen missannut koko elokuvateeman.. Olen nyt viikonloppuna käynyt sekä teatterissa että katsonut elokuvia, joten musiikki on ollut sivummalla.
  Eli tällä kertaa kuuntelen ja katselen muiden jänniä elokuvamusiikkivalintoja.

  Muistan kun Paul Newman kuoli, julkaisit myös Butch ja Cassidy-elokuvasta musiikkia. Sen, jossa Paul ajelee pyörällä naisen kanssa..

 2. Nino Rota on ollut tuottelias ja lahjakas, leffamusiikin saralla. Pelkästään hänen musastaan saisi teemasoitonkin aikaiseksi.

  Tuo sisilianmurteinen esitys oli herkempi, pidin kyllä kuymmastakin. Värisyttävä.

 3. Omalla tavallaan aivan “perus”elokuvabiisi, kaunis, hyräiltävä ja samaanaikaan sopusoinnussa ja ristiriidassa elokuvansa kanssa.

 4. Kummisetä kestää, juuri katsoin tuossa talvella uudestaan herra ties kuinka monennen kerran ja yhtä hienosti imaisi mukaansa aina vaan.
  Näistä kahdesta miellyttää nyt enemmän tuo jälkimmäinen, intiimimpi versio. Vaikka kolmas kummisetä ei minusta ollenkaan yllä kahden ensimmäisen tasalle, niin joitain hienoja, ensimmäisiin elokuviin linkittäviä hetkiä siinä on. Kuten esimerkiksi juuri tämä linkittämäsi kohtaus.

  • Uuvana,
   Olen myös pudonnut laskuista kuinka monta kertaa nuo leffat ovat tulleet katsotuiksi. Minun suosikkini on kakkonen.

  • Itkis,
   Anteeksi, olenpa minä ollut ajattelematon admin! Säädän asetuksia siten, että kerkiät mukaan tuleville kierroksille. Olen pahoillani.
   Mukavaa, kun laitoit linkin! Lisään sen tuonne.

 5. Komppaan Uuvanaa, Kummisetä kuuluu niihin elokuviin, jotka uhmaavat aikaa ja ilahduttavat universumin väkeä heijastuksina avaruudessa vielä silloin, kun ihmiset ovat ehtineet tuhota toisensa tällä pallolla. Leffan teemasävelmä on hieno, ja italiassa on se kumma taika, että se kuulostaa rakkauden kieleltä silloinkin, kun porukka laulaa ihan muista aiheista. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s