Sunday Classic – 240411

Arvasinhan, että elokuvateema jää päälle!

Yea-a-a-h!

Little Green Bag

Päivän klassikko julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1969, jolloin se jo kipusi listoille eri puolella maailmaa. Suurempaan menestykseen tuo George Baker Selectionin biisi nousi vuonna 1992 Quentin Tarantinon Reservoir Dogs elokuvan myötä. ‘Little Green Bag‘ kuullaan elokuvan alussa, päähenkilöiden astellessa aamiaisen jälkeen ravintolasta kohti päivän keikkaa.

Hollantilainen George Baker Selection on ehkä meillä tunnetumpi biisistään ‘Paloma Blanca‘ (linkki YouTubeen). Miten ihmeessä nämä kaksi biisiä ja tuo leffa eivät oikein natsaa yhteen… 😉

Sijoittuiskohan ‘Reservoir Dogs’ kolmannelle sijalle siinä elokuvalistallani, josta jo viime sunnuntaina vihjaisin… Kärki kymmenikössä kuitenkin.

13 comments on “Sunday Classic – 240411

 1. La PAloma Blanca, voih, heti muistin biisin, esittäjää en, kukahan sen suomeksi esittikään. Näistä kahdesta se on tarttuvampi kyllä ja ehkä- parempi?

 2. Muistankin tuon kappaleen Reservoir Dogseista,vaikuttava siinä alussa ja hyvä biisi.La Paloma Blanca jää helpommin mieleen ,mutta pidän enemmän tuosta ensimmäisestä kappaleesta.

 3. Paloma Blanca on karsea kappale, jäiks.

  Resevoir Dog, yes, me like, kuten tästä kappaleesta.

  Pitääkin mennä lukemaan viime sunnuntain klassikkoa, jäi elokuvamusiikki itseltä väliin.

 4. biisi on itseasiassa aika karmea, mutta Tarantinolla on ollut aina kyky yhdistää musiikki ja kuva tavalla, joka nostaa musiikin aivan eritasolle. Tämä kohtaus on aivan loistava, mutta ei olisi mitään ilman tätä aika kummallista popvirttä saatikka sen sisään spiikkavaa tiskijukkaa. “Super sounds of the 70’s…” Puhumattakaan edeltävää ja tätä seuraavaa kohtausta.

 5. Joopa. Tuo kyyhkylaulu on aivan kauhea rallattelu, ehdin klikata sen soimaan ennen kuin tajusin!

  Tarantinon elokuvissa on musiikilla ja teoilla aina melkoinen kontrasti!

 6. Yeah, hyvä meininki ja Tarantino on tosiaan nostanut Little Green Bag:in ihan uudelle tasolle. Mutta, jos et kerro kenellekkään, niin pakko tunnustaa, että mä kyllä nyt tykkäsin myös tosta Paloma Blancasta, nosti ainakin suupielet ylöspäin. 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s