Sunday Classic – 11092011

Kesä jää pikku hiljaa taakse, tosin eihän sitä näillä lämpötiloilla uskoisi. Hyvin tarkenee vielä pelloilla hyppiä. Toisin on kohta ja haikeus lämmöstä jää mieliimme.

– Greenfields –

Päivän klassikko on The Brothers Four -bändin 1960-luvun hitti, joka nousi listoilla kakkoseksi. Biisi oli bändin ensimmäinen, ja ehkäpä suurin hittibiisi. Bändi toimi aktiivisesti koko 60-luvun soitellen tasaisen varmaa folkia.

Kotimaisen version, nimeltään ‘Vihreät niityt’, on levyttänyt mm. Olavi Virta. (linkki youtubeen)

Ja sitten ulos nautiskelemaan tästä lämmöstä!

Advertisements

21 comments on “Sunday Classic – 11092011

 1. Tämä on niin kaunis, tosi klassikko ja tulkinta on yksinkertaisuudessaan hieno. Tiestkö, että laulu on yhdistetty Anna Boleyniin siten, että kuningas Henrik VII kerrotaan säveltäneen laulun Annalle? Totta vai, sitä ei osata sanoa.

  Joululauluksi tämä on uusin sanoin kääntynyt:

  • Vaikka kuuntelin tämän laulun, niin korvissa soi toinen laulu johon kommentissani viitasin eli Green SLEEVEs. Miten mun korvat näin meni mutkalle :)? Mutta jokatapauksessa: molemmat kappaleet ovat kauniita ja klassikoita ja molempien nimessä on vihreää 🙂

 2. Hieno biisi ja kyllähän versioita löytyy joka lähtöön. Olavi Virta kolahtaa kovastikin. Kipaleesta löytyy myös keväinen suomi-sanoitus, kukkaset toukokuun. Noh, soitetaan aavikollakin ensi sunnuntaina lisää Virtaa.

   • Tosiaan toukokuun kukkaset on samaisen veljespoppoon Greenleaves. Noh, väriä joka lähtöön, keväistä heleyttä ja kesän viimeiset viheriköt maisemissa.

     • Niin niin, ei ollut tarkoitus sotkea kenenkään vuodenaikoja. Kunhan sekoiltiin Tuiman viitoittamalle biisipoluille. Joo, eikähän tiedetty, että linkit tänne ilmestyy noin massiivisesti. Vetäise kommentti pois, jos häiritsee ristisoitot.
      Ja jos tää on sellainen saitti, missä leväperäisten kommentaattoreiden ja muiden epämääräisten tassuttelijoiden sekoilut häiritsee, niin kannattaa antaa käytös- ja käyttöohjeet tai kokonaan huiskaista kurjat kulkijat husikkoon.

     • Timbut,
      Aivan olet oikeilla poluilla. Tarkoitin tuolla viestillä sitä, että lepiksellä valmistaudutaan talviunille ja biisivalinnat sen mukaisia. Synkähköä. Keväällä sitten taas vaaleanvihreää.

      Tuo laittamasi on hyvä biisi ja minusta nämä menevät hyvin käsikädessä soitettuna!

 3. Tuima,
  Siellä on sellainen biisi kuin Greensleeves, jonka sanotaan olevan Henrikin käsialaa. En pysty sanomaan onko sävel sama. Tai ainakin Contarion sivusto antaa Greenfieldistä creditit yllä olevalle bändille. Eli säveltäjinä Dehr, Gilkyson ja Miller. Kovin saman oloisiahan nuo kipaleet on.

 4. Jopa minä tunnen tämän… ja pidänkin tästä, vaikka en tätä oma-aloitteisesti kuuntelisikaan 🙂 Mutta hieno on.

 5. Oho, joko nyt on syyskuu? Unohdin näköjään kokonaan klassikkojen startin.
  Vihreät niityt voisi tulla takaisin, yleensä pidän syksystä mutta tänä syksynä on jotenkin ollut erityisen ikävä kesään…

  • Uuvana,
   Syyskuussa ollaan ja jo pahemmalla puolella, jos katsotaan talven tulon näkökannalta. Syksy pistää mielen matalaksi. Ei hyvä.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s