Sunday Classic – 250911

Tänään biisivalinta lähti bändistä ja se osoittautui varsin hankalaksi tämän bändin laajan tuotannon johdosta. No, reippaita kitarasoundeja 70-luvulta on aina mukava kuunnella:

– Day and Night –

Man oli Walesilainen progebändi, joka aloitti soittelunsa jo 1968. Tuotanto on laajaa 70-luvun ahkeran levyjen julkaisutahdin myötä, parin vuosikymmenen tauon jälkeen bändi alkoi 2000-luvulla levyttämään uutta materiaalia ja jälleen ahkeraan tahtiin. 70-luvun puolen välin albumeilla ei välttämättä neljää biisiä enempää ollut, mutta ne olivat sitten sitäkin pidempiä soitantoja. Tämän päivän klassikko löytyy vuonna 1974 julkaistulta ‘Slow Motion‘ -albumilta, jossa biisien pituudet ovat lähes normiluokkaa. Biisin ovat kirjoittaneet bändin jäsenet Micky Jones, Deke Leonard, Ken Whaley ja Terry Williams. Herrat ovat kaikki ansioituneita muusikkoja, osa porskuttaa vielä osa ei. Videolla lauluosuuksista huolehtinut bändin ykkösmies, Micky Jones menehtyi viime vuonna. Kuukausi sitten kuultiin toisen bändin alkuperäisen jäsenen, Clive Johnin, pois menosta. Terry Williams on myös ansioitunut Dire Straits:n rumpalina.

14 comments on “Sunday Classic – 250911

 1. Tuntematon mullekin (ja saanee sellaiseksi jäädäkin, anteeksi 😦 ). Kitarointi tuossa keskivaiheilla tosin kuulostaa kivalta.

 2. Muistan hämärästi joskus törmänneeni tähän bändiin, mutta joka ei herättänyt mitään suurempia sykäyksiä.

 3. Ei ollutkaan mitään yhteyttä Manfred Mannin renkutuksiin? Ei nyt ihan mahdottomasti harmita, että nämä walesilaiset ovat jääneet huomaamati.
  Sunnuntain soitoissa sataa ja sataa miehiäkin / Its Raining men. Niin eihän näitä analogioita voi mitenkään ymmärtää. Soittaja tarkoittaa jotain ihan muuta, mitä kuuntelija kuulee.

  Weather Girls & Dogs from Timbuktu

  • Timbut,
   Ei ole mitään tekemistä niiden toisten miesten, eikä naisten kanssa! Ihan omaa porukkaansa, eikä mitään poppia!

 4. Viime kerrasta on tämän lauman kanssa aikaa, mutta silloin tällöin piipahtavat. Hyvin polkee yötä päivää. Oikeastaan niin hyvin, että pitänee kutsua vieraisille useamminkin.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s