Sunday Classic – 131111

Viikon musiikkiuutisista pisti silmään että rock’n rollin vanhat herrat, tai pitäisikö sanoa yksi setti niitä, julkisti pitävänsä 50-vuotis juhlakonsertin tulevana kesänä. The Rolling Stones -bändin ensimmäinen keikka oli heinäkuun 17, 1962, Lontoon Marquee-klubilla. Kesää ja kärpäsiä odotellessa on tässä välissä hyvä soitella hieman lämmikettä:

– The Spider and The Fly –

The Spider and The Fly‘ on bändin tuotantoa vuodelta 1965 ja sen ovat kirjoittaneet Jagger ja Richards. Tosin alun perin biisin kirjoittajaksi oli merkitty ‘Nanker Phelge‘, mutta myöhemmät ajat ovat paljastaan tuon olleen bändin jäsenten käyttämä nimimerkki. Biisi löytyy ‘Out of Our Heads‘ -albumin amerikan versiosta, mutta se julkaistiin ensin ‘Satisfaction‘ -singlen b-puolella.

Bonuksena raikkaampi versio tuolta aikojen alkupuolelta:

26 comments on “Sunday Classic – 131111

 1. Mukavan letkeää meinikiä. Toisen videon huonokuuloisille suunnatta selventävä kuvitus oli aika hauska. Rollarit on ollut mulle aina aika vaikea tuttavuus, mutta viime aikoina olen alkanut lämmetä heidän musiikilleen. Tämä on mukava lisä tuohon kokoelmaan. Vaikea uskoa, että noinkin vaarallista elämää viettämällä voi pärjätä 50 vuotta.

  • Panu,
   Minulla on aivan selkeitä Rollari kausia ja sitten ne taas jäävät jonnekin taka-alalle ajoiksi, toisinaan pitkiksi. Tuotanto on kyllä niin laajaa, että sieltä on mukava poimia näitä helmiä matkan varrelta.

 2. No mutta, minähän pidin näistä. Ehkä ihan vähän enemmän vielä tuon ylemmän bluussahtavuudesta. Kiitos, ehkä mun pitää päivittää vanhempaa Rollari-tuotannon tuntemustani…

 3. Lepis, Rollarit on ensimmäinen orkesteri, jonka levyjä aloin kerätä systemaattsesti. (Mikään keräilijä en kuitenkaan ole.) Opiskelijana vähät rahat menivät usein levymessuille, joista tuli hankittua muun muassa… Rollareita 🙂 Keskityin vinyylisinkkuihin, joita lienee nyt enkä kolme kymmentä. Muistan, että blogikollegani Panu toi minulle Leedsistä (?) “Got live if you want it” -sinkun. Se on vieläkin monona yksi parhaista levyhyllyni jutuista. Aloin myös ostaa bootlegeja, mutta kyllästyin niiden kehnoon soundiin. Legendaarinen Place Pigalle kuitenkin löytyy hyllystä 🙂

  No, se siitä. Tälle valinnalle annan täyden tukeni.

  • Tommi,
   Miten minä en ole osannut sinua Rollari-mieheksi mieltää… 😮 Opiskelijan budjetista tuo bändin aktiivisuus levyjen julkaisemisen suhteen on ollut varmasti koettelemus. Aikamoisia herkkuja sinulla levyhyllyssä!

 4. Ei sammaloidu, ei. Nuoruuden terävyys ja iäkkäämpi blues rinnakkain. Lepis vieläpä virittänyt isänpäivän taajuudelle. Hi!

  “…And now, dear little children, who may this story read,
  To idle, silly flattering words I pray you ne’er give heed;
  Unto an evil counselor close heart and ear and eye,
  And take a lesson from this tale of the spider and the fly.”
  Liekö Jagger saanut innoitusta Mary Howittin (1799-1888) lasten riimirunosta The Spider And The Fly?

 5. Oiva valinta vaikka en mitenkään voi sanoa olevani rollari-fani. Hienoa nähdä, että jotkut pystyvät elämään vaarallisesti 50 vuotta.

 6. Olikin jotenkin erilaista Rollaria kuin ne muutamat levyt joita itte oon kuunnellut. Jälkimmäinen tepsi enemmän.

  Rupesin muistelemaan, että olin muistaakseni -98-99 tienoilla jopa niitten konsertissa Stadionilla! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s