Please, Mr. Postman

Tämän blogin 1000’s postaus passaakin tehdä Mustaa ja valkoista blogin viikkohaasteeseen vastatessa. Siellähän on inspiration lähteenä The Beatles -poikien versio ‘Please, Mr. Postman‘ -biisistä:

Laulun sanojen mukaisesti se nykyisin menee, että postipojalta joutuu anelemaa kirjeitä. Ei tule enää siihen malliin käsin kirjoitettuja kirjeitä kuin muinoin. Ihmekös tuo, kun kaupoista ei löydy enää kauniita kirjepaperisettejä. Niinpä värkkäsin tuollaisen sabluunan ja aloin tekemään kierrätyskirjekuoria. Mainoslehtiset ovat hyviä, samoin vanhoista lehdistä saa mainioita kuoria aikaiseksi. Kirjepapereiksi löytyy kaiken laisia värillisiä papereita ja niitähän voi myös tehdä itse paperimassasta.

20120114-213958.jpg

an envelope factory

HaloEfektin kanssa ollaan ikämme kirjoitettu paljon kirjeitä toisillemme. Viikkovauhti on toisinaan ollut huimaa, parikin päivässä. Palattuamme tähän mainioon viestittelytyyliin mennään vielä hieman maltillisemin. Kesästä saakka ollaan viritelty kirjeiden kirjoittamisen kulttuuria pysytyyn ja pidetty postipoikia kiireisinä.  Sähköpostin staattisuus on tylsää ja niitä saa duunissa kirjoitella kyllästymiseen saakka. Blogin kautta on voinut pitää silmällä kuulumisia yleisellä tasolla ja naamakirjan pinnallista höpötystä meikäläinen ei jaksa kuin hetkittäin. Twitteriin en ole vaivautunut, näin runsassanaiselle se voi olla hankala paikka. Puhelimessa emme ole koskaan tykänneet juoruta. Kirjeet ovat ihania! Mikä sen mukavampaa kuin juoda iltakahvia rankan työpäivän päätteeksi kirjeen ääressä.

20120114-214020.jpg

valmis kirjekuori

Alkakaas ihmiset kirjoittamaan kirjeitä, niin josko niitä sieviä kirjesettejä taas alkaisi tulla kauppojen hyllyille!

Perinteet kunniaan!

22 comments on “Please, Mr. Postman

 1. Puhut muuten asiaa, vanhanaikaiset kirjeet kunniaan!
  Mutta jotain hyvääkin, tyttöni on vähän yli 20 ja hän onkin alkanut ystäviensä kanssa kirjoitteleen oikein vanhanaikasesti kirjeitä, mikä on hieno juttu!
  Hienon kirjekuorenkin olit tehnyt, ihan ite, hienoa kierrätystä!Tykkään!

  • Harakka,
   Huraa tyttärellesi ja kaveripiirilleen! Niin sitä pitää. Nykynuorissa taitaa olla suuri joukko, joka ei ole koskaan saanut oikeaa kirjettä, tai lähettänyt.
   Kierrätyskirjekuoria on kiva väsätä. Toki niitä tehtiin silloin kirjeiden kirjoittamisen kultakaudellakin 🙂

 2. 1000. postaus??? Vau, onnea!

  Vanhanaikaisia kirjeitä välillä kaipaa, pitäisi itsekin innostua niitä väsäämään, sähköposti tuntuu vaan niin paljon helpommalta… Kaunis kuori sinulta on synytynyt, parempihan itsetehty on kuin kaupan, ainakin saajalle!

  • Kiitos Tuima,
   Passasi teemaan tuo tuhannes 😉

   S-posti ei tunnu kuule yhtään helpolta illalla jos olet istunut koko päivän tietokoneella.

   Tiedä mitä tässä vielä innostuu rustaamaan, käsin 🙂

 3. Haasteeseen en jaksanut osallistua. Hyvä niin. Sinä sanoitkin jo kaiken. Ja Beatlesit vetävät aina jalat altani. Postimies tuo hyvän mielen. Ihanaa oli tämä aamu. Ensin eräästä blogista nappasin kermavaahdot kahviini ja sitten tänne musiikkia kuuntelemaan. Pööfikt!
  Ja täysillä peessaan ajatuksiasi kirjeenkirjoittamisen henkiinherättelystä. Mikä olisikaan mukavampaa kun laskujen seasta löytyisi OIKEA KIRJE. Ihmiseltä.
  Kiitos tästä lepis.

 4. piti vielä kehaista loistavaa ideaasi kirjepapereista ja -kuorista. Tuollaisen kuoren vastaanottaisin mielelläni…! Se jo kaukaa huutaisi: en ole lasku, olen ihmisen tekemä.

  • Kiirepakolainen,
   Vastaan molempiin tässä samalla.
   Beatles aamupalalla, oh jees mikä nautinto!
   Laskujen sekaan varmaankin alkaa tupsahtelemaan oikeita kirjeitä, jos vaikka ensin yllättää kaverinsa.
   Kunhan tästä tammikuusta selvitään, niin kirjoitan sinulle oikean kirjeen.

 5. Kirjeiden kirjoittamisesta tulee varmaan muoti-ilmiö muutaman vuoden kuluttua kun pelkkä virtuaalisuus alkaa kyllästyttää. Ilmassa on jo selviä merkkejä.
  Aikoinaan pusasin itse kuoria joka kirjeeseen. Postauksesi saattaa innoittaa kirjoittamaan jollekin käsinkirjoitetun kirjeen…

  • BLOGitse,
   Olemme siis muoti-ilmiön etujoukoissa, kerrankin 😉
   Toivottavasti innostut yllättämään jonkun käsin kirjoitetulla!!! Tämä oli haaste 😀

 6. Aivan mahtavaa, Sinä ja HaloEfektikin kirjoitatte kirjeitä. Ne on parasta. Minä kuuluun niihin onnellisiin, joka saa lähes joka viikko oikean postintuoman kirjeen tien poskeen postilaatikkoon, itse myös kirjoittelen.
  Olen huomannut, ettei kaupoissa ole ihan minun tyyliin kirjekuoria, eikä papareita. Olen ruvennut liittämään tavalliseen kuoreen jonkun ajankohtaisen kuvistani, sen saman laitan hyvin vaaleaksi muokattuna kirjoituksen alle paperille.
  Aina kuitenkin tsiikalailen kauppojen kirjepaperi -kuori valikoimia.
  Sinun kirjekuoresi on hieno!

  • Aimarii,
   Siinäpä loistoidea tehdä itse paperit! Kiitos! Nyt jäämme odottamaan postaustasi, siitä miten se tapahtuu 🙂
   Me ollaan Halon kanssa kirjoiteltu paljon, kun minä olen aina asunut kaukana ja vielä sitäkin kauempana. Parhaina päivinä kaksikin kirjettä. Nyt oli muutaman vuoden tauko, mutta virittely tuotti tulosta ja kirjeet taas kulkevat. Mukavaa.

 7. Onnea tonnista!

  Kirjeitä kirjoitan harvakseltaan nykyään, sen sijaan postikortteja tulee lähetettyä aika paljon. Sähkö5set synttäri- ja nimipäiväonnittelut ovat tylsiä, pitää olla postikortti ehdottomasti.

  Mietin juuri eilen, miten nuorena jaksoi roikkua puhelimessa tuntikausia, ja nykyään saa tuskin vastattua, kun kännykkä soi, eikä todellakaan tee mieli puhua pitkään. Facebookissa on tietotulvaa ja hektisyyttä, jota ei todellakaan aina jaksa.

  On kyllä hienot kuoret. Minä muuten paketoin joululahjat mainoksiin, alepan ja lidlin mainokset olivat kätevimpiä.

  • Sitkeetä raapustelua, Susupetal 🙂
   Hitaasti, mutta varmasti merkkipaalu on saavutettu. Kakstonniseen saas nähdä pääseekö viidessä vuodessa… Ei ainakaan tätä vauhtia. No, kai nuo mun kiireet kesään mennessä loppuu…
   Mä en ole koskaan ollut puhelinihminen. Pärjäisin hyvin ilmankin. Paitsi liikenteessä tuo kännykkä on hyvä turva olla mukana.
   Kierrätys kaikelaisten paperikoristeiden ja muiden kanssa on nyt pop. Hyvä niin!

 8. Toivotan onnea kirjeiden kirjoitteluun. Kestäköön ja levitköön harrastus. Minä en kuitenkaan taida … jää asiat tekemättä, jos ne pitää paperilla tehdä. Facebookissa ja sähköpostissa saa ilmoitettua saman asian kerralla useammallekin ihmiselle. Ei enää tarvitse kirjoitella rakkauskirjeitä kenellekään, eikä kukaan myöskään enää lähettele minulle kuiskauksia tulipunaisissa kuorissa, joten sähköllä on kaikki kätevämpää. Sillä jo tulee useimmat laskutkin. Kunnia ja ylistys kuitenkin teille kun vieiä jaksatte askarrella ja kirjoittaa.

  • Kiitos Yamaba,
   Tänäänkin on yksi valmistunut, odottaen tuossa huomista postiin pääsyä. Se on muuten rentouttavaa pysyähtyä hiljakseen ajatustensa ääreen ja antaa kynän viedä eteenpäin.

  • Yamaba,
   Kiitos kiitos. Alkavat olla enemmistönä jo verrattuna näihin blogipäivityksiini. Hui. No, nyt ei vain kerkiä täällä. Eikä jaksa, jos on muuten ollut koko päivän koneella.

 9. Kuulostaa kivalta harrastukselta, varsinkin jos niitä kirjeitä jaksaa tehdä vähän vaivalla. Itselläni on ollut viimeisin kirjekaveri tuonne joskus 10v takaiseen hetkeen armeijakaveri (kirjoiteltiin ehkä yli 10v eli n 90 luvun), mutta sekin on vaihtunut emaileihin.

  Muutamille kesävaihtoreissun tyypeille aikoinaan kirjoittelin, mutta ne jäi pariin vuoteen silloin.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s