Sunday Classic – 120212

Sunnuntain klassikoissa soitellaan tänään siis TV-show -musiikkia.

Tämä osoittautui vaikeammaksi tehtäväksi kuin osasin kuvitella, kunnes muistin biiseistä parhaimman mitä telkkariohjelmien alkupätkissä on kuultu. Tosin tämä biisi kuultiin ensimmäisen kerran elokuvassa vuonna 1970, josta TV-sarja muotoitui. Ensiksi TV:ssä kuultu alkupätkä:

–  M*A*S*H Theme Song –

Ja sitten laulettuna täysversiona:

Suicide Is Painless –

Suicide Is Painless‘ on Johnny Mandelin säveltämä ja esittämä sekä Mike Altmanin sanoittama. Mike on leffan ohjaajan, Robert Altmanin, poika ja sanoitti biisin ollessaan vasta 14 vuotias. Biisi on tullut tutuksi lähinnä M*A*S*H TV-sarjan alkutunnarina. Tuo sarja pyöri jenkkilän televisioissa vuodesta 1972 aina vuoteen 1983, ollen yksi pisimpään esitetyistä ja suosituimmista sarjoista TV-historiassa tuohon aikaan. Tuo viikottain ruudussa nähty komedia kertoo Vietnamin (ja vähän Koreankin) sodassa olleesta kenttäsairaalasta ja sen tapahtumista. Osa sarjan tapahtumista perustui todellisiin tapahtumiin. Sitä en tiedä onko tuota sarjaa koskaan nähty Suomen televisiossa, mutta elokuva ainakin on täällä pyörinyt. Jos yksi TV-sarja pitäisi ostaa digiboxina, niin tuohan se olisi!

Biisihän on niin hyvä, että siitä kehtaa kuunnella vielä Manic Street Preachers -bändin versio vuodelta 1992:

Marilyn Mansonin vuoden 2000 versio on myös aivan kelpo. Lähes.

16 comments on “Sunday Classic – 120212

 1. Tuota sarjaa tuli katsottua ihan vain pari jaksoa,mutta tuosta kappaleesta olen taas aina pitänyt. Pidän nimenomaan tuosta lauletusta täysversiosta;Manic Street Preachersien versio puree vähemmän…

 2. Kun kysyin Robilta vinkkejä tunnareiksi, niin M*A*S*H oli eka, joka sen mieleen tuli. Ja hyvä biisi onkin, mutta kun en oo itse sarjaa juurikaan katsellut, siitä tulee kyllä uusintoja täällä jatkuvasti, niin en sitten päätynyt tähän, mutta hyvä, että sinä päädyit. Lauletut versiot kuullostaa munkin mielestä paremmilta, Marilyn Mansonin versio on itselleni tutuin. 😉

  • Itksi,
   Robilla on hyvä maku. Ja kyllähän tämä amerikkalaisille on aika legendasarja.
   Arvelinkin, että se pyörii siellä vielä uusintoina. Ou jees!

 3. Loistavan sarjan aivan lyömätön tunnari. Manicsin versio on niin kova, että sillä on ollut jossain elämän vaiheessa minulle suuri merkitys. (Tätä ei nyt kannata tajuta väärin.) Mutta kiitos, hei, vaikka tämä ei kilpailu olekaan, niin tämä taisi olla tähän mennessä paras kaikista.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s