“Fiksusti hoidettu kiinteistö voi hyvin!”

Noin komeasti sanotaan Lassila & Tikanojan nettisivuilla. Totuus lienee unohtunut, sillä tässäpä kuvakollaasi meidän pihasta tältä iltapäivältä:

– meidän parkkipaikka 20.2.2012 klo 14 –

Ja ei ole muuten tilanne muuttunut miksikään auraamisen suhteen noiden kuvien ottamisen jälkeen! Tämä on aivan käsittämättöntä palvelua tuollaisen lumimyräkän jälkeen!!! Toki ymmärrän, että kiirettä piisaa, mutta nyt on jo mennyt pikkasen turhan kauan aikaa. Ovat tietysti kypsyneet niistä kaikista valituksista, joita naapurit ovat tehneet ja iskevät tänne aamuyöstä kolistelemaan!

Kävin päivällä kaivelemassa autoa tuolta kinoksesta, mutta ei sillä ajamaan kuvitellut lähtevänsä parkkipaikan lumimäärästä johtuen. Eivät olleet naapuritkaan pääseet töihinsä autoillaan aamulla lähtemään. Ei päässyt edes tuon kiinteistöhuoltoyhtiön oma roska-autokaan tyhjentämään roskiksia, hah hah! Se oikeasti hieman hymyilytti. Hymy hyytyi nopeasti huomatessani naapurin pyörätuolissa liikkuvan henkilön yrittävän läpi kinoksien kotio kohti, avustajan luodessa lunta edessä, tilataksi ei päässyt pihaan. Menin auttamaan ja niinhän siitä tuli hyvä hyötyliikunta tunti ja toista pihapolkuja auratessa.

Ei pitäisi haalia niin paljoa hommia, jos ei pysty hoitamaan!

Raportoin sitten aamulla moneltako ne tuli… vai tuliko…

18 comments on ““Fiksusti hoidettu kiinteistö voi hyvin!”

 1. Apua, en uskalla tulla takaisin!
  Olen päässyt hyvin lenkkeilyn makuun enkä millään jaksaisi tarpoa missään umpihangessa…voi että, toivottavasti talvi loppuu ja pian ja samalla kaikki lumiongelmat joihin ei ilmeisesti koskaan osata varautua.
  Entinen talkkarimeininki olisi tosi hyvä.
  Voisi suosia myös pienempiä yrityksiä, sillä työllistää ja ehkä sitouttaa tekijät paremmin…

  • Blogitse,
   Pysy siellä vaan. Helsinki on nyt virallisesti vaarallinen kaupunki liikkua: sohjoa, jäätä, jalkojen alla ja niskassa.

 2. No huh huh! Lunta on meidänkin pihalla. Paljon. Mutta viime talvesta oppineena huoltoyhtiö on pitänyt ihmeen hyvässä kunnossa piha-alueen. Meidän rapussa asuu pyörätuolimies, joka tuolinsa kanssa ulkoiluttaa koiraa, niin hänkin on joitain poikkeuksia lukuunottamatta päässyt lenkilleen.
  Ja meillä on huoltoyhtiöstä OMA PIHAMIES. Hän hiekottaa ja siistii lumiauran jäljet!! Ihmeiden aika ei ole ohitse.
  Täytyy toivoa, että katolta on lumet hoideltu, ettei käy niinkuin viimetalvena, että sulalumet tulivat katon läpi rappuun ja hissiin ja minä olin täällä 9. kerroksessa vankina koko viikon, kun hissi ei kulkenut.!

  • Kiirepakolainen,
   Meillä vaihtui tuo huoltoyhtiö viime kesänä ja tämä on aivan yhtä surkea, jos ei surkeampi kuin edellinen. Oma pihamies olisi unelma.
   Toivotaan, että kattolumet katoaisivat äkkiä. Nythän on aika lauhaa ja vettä sataa, joten se ei taida olla kovin hyvä kattolumille!

 3. Rupeaa jo näyttämään vahvasti siltä, ettei Suomessakaan enää osata hoita lumihaittoja, vaikka keskieurooppalaisia naureskellaan. Voihan olla, ettei pahemmin ole tunkua lumensiirtoalalle ja työssä oleva kapasiteetti on surkeasti liian vähän. Lunta on minunkin pihallani, ei hangessa metri riitä alkuunkaan ja vallit jo minua korkeammat. Lumenluonti on ollut päivittäinen urkeilusuoritukseni, parituntinen siinä menee ja sitten ihailen työni tulosta.

  • Aimarii,
   Joo, ei auttaisi naureskella muille enää näillä hangilla. Jättäisivät edes asukkaille lumikolan, jolla voisi joutessaan kolata. Mulla on auton perässä vain sellainen pieni lusikkalapio, jolla ei koko pihaa viitsisi rehkiä.

 4. Komea kollaasi ja lunta on täälläkin samalla mitalla. Parkkipaikan lapioin itse, kun aura ei käynyt, vaikka palvelusta maksamme. Meillä on myös autossa aina lapio takakontissa, jos tarve vaatii lapioimista. Tie oli aurattu ja tänään on taas satanut uutta lunta, joka pitäisi puskea pois…
  Mutta Suomen talvi on kaunis.

  • Valua Kuvasa,
   Kiitos.
   Auton peräkontissa on aina hyvä olla lapio matkassa. Koskaan ei tiedä milloin sitä tarvitsee, kesällä tai talvella 🙂
   Meillä kaupunki kävi vasta tänään auraamassa kadun. Mutta naapurikiinteistöjen huoltoyhtiöt ovat jo kaksi kertaa kerinneet aurata niiden parkkikset. Vähänks olen kade.

 5. No, jo on teillä lunta!!!
  Ja on se kyllä ihme, ettei suomessakaan vielä osata varautua isoihin lumimääriin.
  Otettaisiin ihmisiä enemmän töihin ja tehtäisiin työt ajallaan, niin mä ainaskin ajattelen asian.
  Hyvä palvelu talon paikallaan pitää!

 6. Ehkä se kiinteistö voikin hyvin lumen alla, ja asukkaatkin kun joutuvat itse suorittamaan hyötyliikuntaa.. Täältä kaukaa olen kyllä (vähän vahingoniloisesti) naureskellut minäkin tuota niin paljon kehuttua pääkaupunkiseudun lumenhallintaa, täällähän se ei paljon nauratakaan..

  • Sirokko,
   Helsingissä on ilmeisesti mennyt tähän asti ihan hyvin, meillä täällä ‘maalla’ ei. No, kyllä tästä selvitään.

 7. Kaunista lumen puhtautta, mutta väärässä paikkaahan on isot määrät.
  Samoin täällä oli toissa päivänä lumen paljous pihassa.
  Siippani ja moni muu kävi kolaamassa piha-aluetta aamusta, jotta kauppaan päästiin autolla. Kaupasta palattiin, niin pihahuolto oli siinä välissä putsannut pihan perusteellisemmin.

  Eihän ne resurssit täälläkään tahdo aina riittää, kun on isommat lumipyräkät.

  • Liplatus,
   Ahkeruus on ilomme ja se tekee joka kerkiää. Tokihan hommaa helpottaisi, jos olisi kunnon välineet. Valitettavasti ei ole jemmassa sellaisia.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s