Roses are red

Tänään olen pohdiskellut ruusuja ja miten pieleen niiden valotuksen kanssa voi kesän kirkkaina päivinä mennä. Pahimmillaan ne ovat vain yhtä punaista mössöä, kuten tuon kollaasin oikeassa yläkulmassa on tapahtunut. Kuvankäsittelyllä niistä saa jotain irti, mutta aikamoisella väännöllä. Valo on lisääntymässä, niinpä täytyy ottaa kevään askareeksi punaisen sävyjen säätö kamerassa ja kuvailla paljon punaista heti kun sitä ilmenee.

20120224-194844.jpg

roses are red

Irwikissin viikonlopun värinä on muuten punainen. Pidän näistä väreillä teemoitetuista viikonlopuista ja aina jännityksellä odotan mikä väri viikonlopuksi putkahtaa. Sitten onkin mukava kuva-arkistoista kaivella teemavärin mukaisin kuvia. Tuolla Strechyard-blogissahan niitä olen pääasiassa julkaissut, toisinaan myös Backyard Beauties -blogissa. Siellä menikin koko tämä viikko viime viikonlopun värin innoittamana. Niin mukavaa se on!

Ruusuista viikonloppua kaikille!

21 comments on “Roses are red

 1. Kyllä olikin ilo katsella sitä kaikkea ihanaa oranssia jota meille männä viikolla tarjoilit! 🙂

  Meinasin eka että punainen heti oranssin perään on jo liikaa, mutta enpä usko; ei tässä vaiheessa vuotta, kun kevät jo pörhistelee rinnassa mutta ulkona on vielä pirun kalpeaa, harmaata ja lumista 😀 No onneksi aurinko jo sentään valaisee ja lämmittää – silloin kun suinkin suvaitsee esiintyä.

  Tuo oikean yläkulmakuvan ongelma on kyllä varsin tuttu, voisikin kyllä jo alkaa harjoittelemaan hyvissä ajoin. 🙂

  • Irwis,
   Punainen on todella hyvä väri kirkastamaan tätä harmautta ja luomaan lupausta tulevasta riemusta.
   Aurinkoa ei ole paljoa näkynyt näillä kulmilla viime päivinä, pari pienen pientä tiristystä lukuun ottamatta. Ja silloinkin piti olla töissä.
   Täytyy ottaa henkilökohtaisesksi harjoittelualueeksi se punaisen kuvaus heti nyt tästä alkaen. Tiedossa siis punainen kevät 🙂

 2. Samat sanat. Oikein hehkuvasta punaisesta en osaa ottaa kuvaa, yrityksiä on ollut. Sinä osaat muokkauksen ja nytkin sait hyvää tulosta, minä en taida sitä, joten paljon menee roskikseen.

  • Aimarii,
   No hui! Pitääpä pistää keväämmällä punaisen säätökoulu pystyyn tänne, niin kuvat säästyvät. Nyt en valitettavasti vielä kerkiä. Voipi olla, että menee alkukesään. Tämä on kuitenkin aika yleinen ongelma kuvaajien keskuudessa, joten voisipa sitä tutkia kunnolla. Jatketaan harjoittelua 🙂

 3. Sama täällä, en osaa ottaa kunnon punaisesta hyvää kuvaa, olen aina laittanut kameran syyksi, muttakun täällä on muitakin , niin ei välttämättä sitten olekkaan ä aina kameran syytä, vaan ottajan!
  Sillä sun ruusu kuvat ovat aivan fantastisia!

  • Harakka,
   Kameran syy se on! Ne eivät onnettomat osaa lukea sitä punaista oikein ja jos valo vielä tulee jossain ‘väärässä’ kulmassa, niin soppa on valmis.
   Pienentämällä exposurea voi onnistua paremmin, tai varjon luominen kuvattavan päälle. Noiden kukkakuvien kanssa se on yleensä toiminut, siis se varjo.

 4. Mitähän kaikkea pitäisi osatakaan kunnon kuvan aikaansaamiseksi, miettii tämä. Minä olen ahminut kuviasi ja värejäsi, enkä ole ajatellut lainkaan kuvan syntymekanismia. Nyt kun ajattelen punaisista ruusuista ottamiani kuvia, niin aivan totta, suurin osa kuvistani on mössöä, punaista.
  Pelkkä kameran kouluttaminen ei taida riittää…..
  Kuulostaa mielenkiintoiselta tämä värihaaste. Menen tutkimaan, minä kun niin rakastan värejä!
  Kiitos väreistäsi lepis!

  • Kiirepakolainen,
   Nämä väriviikonloput ovat pyörineet jo kauan ja ollaan taidettu Irwiksen kanssa niitä kahdestaan harrastaa. Irwis antaa värin ja minä tulen perässä 🙂
   Voi kuule kun näkisit joskus mitä kikkailua se kuvan ottaminen tuolla maastossa oikeasti on. Olen tainnut herättää hilpeyttä sivusta katsojissa useammin kuin kerran ja yleinen kysymys on ollut, että mitä sä oikein teet. 😉

 5. Onko punainen sinusta jotenkin muita värejä vaikeampi väri kuljetettavaksi lasilinssin ja digitaalisen kuvankäsittelyn kautta tietokoneen ruudulle ja sieltä ihmisen silmään? Minä itse asiassa olen luullut että keltainen olisi kirkkaassa valossa se vaikein väri. Orvokit on sinisiä ja niiden sentään pitäisi olla kohtuullisesti kuvattavissa.

  • Yamaba,
   Kyllä punainen on viime kesänä osoittautunut vaikeaksi. Ja siitä muuten on aika paljon juttua tuolla kuvafoorumeissa:
   http://www.dpchallenge.com/forum.php?action=read&FORUM_THREAD_ID=911040
   On sillä kamerallakin merkitystä. Isolla Nikonilla (D80) tuo ongelma ei esiinny, mutta pienellä se tuli vastaan. Ja erityisen kirkkaina loppukesän päivinä, eli silloin se valon suunta on myös ratkaiseva tekijä.
   Keltainen onnistuu hyvin, kun heittää varjon päälle. Ainakin siis kukkakuvissa. Ja nyt tuntuu, että tuo pikkunikon lukee keltaista aika hyvin.
   Valkoiset kukat ovat niitä kaikista haastavampia sen valon kanssa. Violetti on myös aika haastava väri kameran linssin kautta. Siitä tuppaa tulemaan liian pinkki, tai värit haalistuvat liikaa.
   Monimutkaista tämä on näiden digikameroiden kanssa. Onneksi on nuita säätömahdollisuuksia lähtöön jos toiseenkin 😉

   • OK, mielenkiintoista. Koska kuvaan pääosin asioita enkä niinkään värejä, en ole kiinnittänyt suurta huomiota asiaan. Ja koska kuvaan oikeastaan kaiken RAW-muodossa, antaa sekin jonkin verran liikkumavaraa kuvien editoinnissa. Mutta mielenkiintoista; kiitos.

    • Yamaba,
     Niin, siinä olisi yksi hyvä vaihtoehto. Siis kuvata RAW, mutta olen jonkin verran laiska sen suhteen. Pitääpä kokeilla. Kiitos vinkistä.

 6. Kauniit kuvat. JOskus ylivalottunut voi olla ok. Minulla on vielä paljon opiskeltavaa uuden kameran kanssa. Saa nähdä opinko koskaan.

  • Arleena,
   Kyllä se varmasti hyvin lähtee käyntiin. Uudet kamerat ottavat aina hetken, mutta nopeasti ne kuitenkin oppii sillei että kuvia saa 🙂

 7. Mulle kanssa punainen ruusu on osoittautunut kaikkein haasteellisimmaksi ja enkä ole vielä onnistunut kunnolla varmaan kertaakaan ihan peruspunaisen ruusun kanssa. Viileän vaaleanpunaiset ja lilat taas onnistuu parhaiten.

  Miten mä en oo huomannut noita Irwiksen värihaasteita. Nyt pitää tutustua asiaan. 😉

  • Itkis,
   No miten et ole huomannut??? Jotakuinkin pari vuotta ollaan niitä postailtu 🙂 Sinulta löytyisikin siihen haasteeseen varmasti paljon mielenkiintoisia kuvia!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s