Sunday Classic – 040312

Tyttöenergiaa vuodelta 1976 edustaa The Runaways:

– Cherry Bomb –

Tämä ensimmäinen rock’n rollia soittava tyttöbändi vaikutti Yhdysvalloissa vuosina 1975-1979, mutta suosituin se taisi olla Japanissa.Tytöt osasivat soittaa vallan mallikkaasti, joka oli aika harvinaista noina aikoina. Bändistä kuuluisuuteen bongahti Joan Jett, myös Cherie Curien ja Lita Fordin laulantaa ollaan kuultu myös myöhemmin, Micki Steele perusti myöhemmin toisen tyttöbändin, eli The Bangleshin.

Ja kuten videosta näkyy, osattiin sitä pukeutua rock’n roll areenoilla, tai jättää pukeutumatta, jo paljon ennen Madonnaa, Lady Gagaa ja mitä näitä vähäpukeisia Riannoja nyt onkaan.

30 comments on “Sunday Classic – 040312

 1. En yhtään ihmettele tyttöjen suosiota Japanissa, monet poikabändit siellä pukeutuu vieläkin ihan samallalailla. Biisi oli kyllä ehkä hiukan rankasta päästä näin aamutuimaan, mutta pitää kuunnella uudelleen illan suussa. 😉

 2. Ei nyt oikein innostanut, vaikka laulajalla on vahva ääni. Mutta jotenkin tää olisi uskottavampaa, jos solisti olisi muistanut pukea vaatteita alusasun päällekin. En nyt ala natista siitä mitä hallaa puolialastomat tähtöset ja maailmantähdet tekevät naisille ylipäänsä. (Tärkeintä heistä monille lienee, että katsotaan – ei kuunnella – ja rahaa kilahtelee tasaisesti tilille.)

 3. Voisin jatkaa tuosta Tuiman natinasta, että nuorten, viehttävien tyttöjen pukeminen pornotähdiksi ei ole koskaan edistänyt tytön/naisen tasapainoista ja hyväksyvää kehosuhdetta vaan neurotisoi monet, jotkut jopa lopunelämäkseen. Ruuminkuva vääristyy ja itseinho sekä itsetuhoisuus saa tilaa. Kaunista tämä ei ole.Ikinuoruus kuuluu amerikkalaiseen kulttuuriin joka on on säädetty noin 15-vuotiaan pojan tajunnantasolle.

  Lauluääni ei ollut minusta edes kovin erityinen. Itseuho ja siihen liittyvä pullistelu kuuluu yhteen ikävaiheeseen, sitä tässä on runsainmitoin. Mutta mm Patti Smith tämän tyylilajin edustajana on parempi, ja muutama muu. Älyllisen, tunteellisen ja fyysisen rehellisyytensä tähden.

  • Hirlii,
   Se on rankkaa se amerikkalaisen nuoren miehen elämä tv-ruudun tarjoaman vääristymän kautta, todellisuuden ollessa toista. Kaksinaismoralismin kultamaa se. Ja eiköhän ne nuo nuoret neidot tiedä tasan tarkkaan mitä päällensä pukevat ja miksi lavalle noustessaan. Raha se on joka ratkaisee.

 4. Timo,
  Bingo! Jätin aivan tahallani mainitsematta tuon leffan ja odottelin että joku sen muistaisi. Ja niinhän siinä kävi 🙂 Olen nähnyt joskus. Itse asiassa tämä tarina jatkuu vielä….

 5. Pirteää musaa. Eivät mitään lolitoja kumminkaan. Tänään oli koulussa japanipainotteinen päivä: House-kauhua 70-luvulta ja iltapäivällä mangan historiaa.

 6. Pirteää musaa. Eivät mitään lolitoja kumminkaan. Tänään oli koulussa japanipainotteinen päivä: House-kauhua ja iltapäivällä mangan historiaa.

 7. Päästääköhän tämä nyt läpi… Pirteää musaa. Eivät nuo sentään lolitoja ole. Tänään koulussa oli japanilaispainotteinen päivä: 70-lukuinen kauhuelokuva “Hausu” (House) ja iltapäivällä mangan historiaa.

 8. Muistan tämän bändin, muutin sen toiminta-aikaan pieneen yliopistokaupunkiin opiskelemaan, mutta elokuvaa en muista. Paljon on vettä virrannut Tourujoessa tuon ajan jälkeen.

 9. Pingback: Sunday Classic – 110312 | Parallel Lines

 10. Pingback: Sunday Classic – 250312 | Parallel Lines

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s