Hyvän mielen postaus

Tässä taannoin sain Itkupilliltä ihanan ‘hyvän mielen‘ haasteen eli:

“Listaa asioita, jotka tuovat hyvää mieltä. Ihan sekalaisessa järjestyksessä. Haasteeseen kuuluu jakaa vähintään kymmenen hyvän mielen asiaa (jos saa haasteen uudelleen, niin ainakin viisi lisää). Anna eteenpäin viidelle bloggaajalle. Kerro heille, että ovat saaneet haasteen, sekä mainitse haasteen antaja postauksessasi (linkitä, jos hänen bloginsa on julkinen).”

Monta viikkoa olen tätä pohtinut, rämpinyt kevään odotuksen syövereissä ja raapinut onnettomana päätäni. Kevät tulee vauhdilla ja iloiset ilmeet alkavat lisääntyä katukuvassa. Joskohan myös täällä 😉 Hyvän mielen tuovat asiat löytyvät arjesta, kun vain osaa oikein kurkistaa.

 1. Aamut. Hitaat aamut, jolloin saa herätä auringon sarastuksen myötä. Päivän parasta antia, leppoisia ja kiireettömiä. Olen tehnyt niistä sellaisia, myös arkiaamuista. Käänsin kellon herättämään 15 minuuttia aikaisemmaksi ja se vei kiireen pois.
 2. Maanantait. Maanantait ovat toivoa täynnä, sanotaan torstaisista sitten mitä tahansa. Maanantai on aina uuden alku, joka viettelee mahdollisuuksillaan katsomaan kirkkain iloisin silmin kohti toimeliasta viikkoa.
 3. Kevään ensimmäisen leskenlehden löytyminen kulmilta saa mielettömän ilon purskahduksen aikaiseksi. Kevät tulee kuin tuleekin. Se on muuten löytynyt jo!
 4. Oivallukset. Nautin suuresti katsellessani oivalluksien syntymistä, olivat ne sitten pieniä tai suuria. Ilo toisen silmissä oivalluksen hetkellä on yksi aidoimmista ilon hetkistä, joista pääsee nauttimaan. Nautinnollista on myös toisinaan oivaltaa itsekin jotain.
 5. Sielujen sympatia. Hyvää mieltä tuovat ystävät, jotka tupsahtelevat takaisin vuosien takaa ja huomaa jutun jatkuvan siitä mihin se silloin jäi. Näiden ystävien kanssa saa olla myös hiljaa ja tuntea olevansa samalla turvassa. Sanoja ei tarvita ajatusten juostessa samaan suuntaan.
 6. Hyvä palvelu. On hyvää palvelua ja sitten on hyvää palvelua. Ensimmäinen on sitä perussettiä, joka kuuluisi hyvien käytöstapojen mukaiseen toimintaan. Jälkimmäinen on sitä, jossa yllättäen pääsee todistamaan askelta, poikkeavaa, kohti todellista palvelua. Ilokseni olen huomannut, että jälkimmäinen on lisääntymään päin.
 7. Värit. Värit, jotka ovat sopusoinnussa tuovat iloa ilman että ovat juuri niitä omia lempivärejä. Ikuisesti jaksan ihmetellä miksi kuljemme pimeään vuoden aikaan mustissa vaatteissa. Toki siihen vaikutta tarjonta, ja näin olen siihen myös sortunut. Sitkeästi joka talvi etsin muuta vaihtoehtoa.
 8. Aurinko. Oli kesä taikka talvi, niin aurinko jaksaa tuoda hyvää mieltä. Sykädyttävän täysillä sylyksillä.
 9. Hyvät teot. Pyytettömät teot lähimmäisten, ystävien ja ventovieraiden puolesta, unohtamatta ympäristöä. Valitettavan harvoin niitä enää tässä kiireen yhteiskunnassa todella pääsee näkemään. Välähdyksiä aina silloin tällöin. Onneksi.
 10. Kasvu. Kasvu kaikissa muodoissaan, niin kasvien kuin ihmisten. Ja tässä en tarkoita pituuskasvua. Olemme selviytyjiksi luotu.

Haastetta piti jatkaa, siispä haasteen saavat Yamaba, Siipisaurus, BLOGitse, Pieniä timantteja ja eMMä. Siinäpä blogeja, jotka aina ilahduttavat.

Advertisements

14 comments on “Hyvän mielen postaus

 1. Viisaita ajatuksia kaikki. Hyvä palvelu, hyvät teot, ihmeellistä miten ne oikeasti tuovat hyvää mieltä, suorastaan sykähdyttävät niin, että niistä jaksaa innostuneena kertoa muillekin.. kunnes sitten todetaan että hei, senhän pitäis olla normaalia jokapäivistä käytöstä eikä mikään erikoinen tapahtuma; harvinaisuuksista tulee suuria aarteita joka asiassa.
  Leskenlehti, se on aina ollut se kevään merkki jota innolla etsitään, meillä ei niitä kasva ollenkaan, tylsää.

  • Sirokko,
   Ihmeellisiä ovat ne asiat, jotka saavat meidät ilahtumaan. Ja oikeasti ne ovat pieniä arjen tekoja. Muistaisimmepa tehdä niitä. Aarteet ovat ihania.

 2. Voi sun kanssas! 🙂
  Onneksi on aikaa koska sinäkin mietit monta viikkoa! Toisaalta. Voisin kopsata sun postauksen. Niin yksyhteen sun kanssa ajatukset menee…
  Terveiset vaan Berliinistä. Aikas kiva ensi vaikutelma. Sää tänään ok mutta huomenna sataa. Lähdetään kohta tsekkailemaan minkälaista iloa ja hyvää mieltä täällä on.

  • BLOGitse,
   Hyvää Berliiniä! Kuulostaa mielenkiintoiselta. No, kerkiäähän näitä haasteita sitten kun on aikaa 🙂

 3. Kannatti näköjään hauduttaa pitkään:) Sait aikaiseksi luettelon, josta näkee että sitä on mietitty. Loppujen lopuksi parhaat asiat elämässä ovat yksinkertaisia ja aika monelle yhteisiä.

  Kiva kun otit esille maanantain! Minustakin on kiva mennä töihin maanantaisin ja ajatella, mitä kaikkea kivaa on edessä.

  Katsotaan, mitä saan omalle listalleni, ja milloin:)

 4. Tässä taannoin listasin itsekin hyvänmielen tuojia ja nyt sinun listaamiasi lukiessani huomaan, miten paljon meillä on asioita, joista iloita ja olla onnellinen. Sinä pohdit haastetta oikein syvällisesti ajatuksella.
  Huomenna onkin maanantai, minä haluan myös ruveta ajattelemaan, että se on uuden alku ja toivoa täynnä.

 5. Nämä hyvänmielen listat on kivoja, ei ilon aiheiden tarvitse olla isoja, että niillä olis hyvä vaikutus. Voisin itsekin allekirjoittaa ihan joka kohdan listallasi. 🙂

 6. Hienoja pohdintoja.

  Vaikka kuinka väliin harmittaa yltiöpositiivisuus, kuitenkin hyvää pitää etsiä ympäriltään ja itsestään.
  Se on tie oikeaan täyteen elämään.

 7. Pingback: oblomovilaisuus mietityttää | enEMMÄn

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s